Orbán Viktor: Soros György emberei folyamatosan zsarolják az Európai Bizottságot, hogy ne adja oda a pénzt Magyarországnak

Az Európai Parlament Soros György által irányított emberei folyamatosan zsarolják az Európai Bizottságot, hogy ne adja oda a pénzt Magyarországnak. Azért, mert ezt a pénzt el akarják juttatni Ukrajnának. Nem kevés összegről beszélünk, Magyarországnak mindösszesen 32 milliárd euró jár - mondta a miniszterelnök a Hír TV Napi aktuális műsorának adott interjúban csütörtök este.

Orbán Viktor kijelentette: ebből a 32 milliárdból most 10-et begyűjtött Magyarország, de még további 22 milliárdot meg kell szerezni. Úgy fogalmazott, hogy "tíz null ide", de 22 milliárd még lóg a levegőben, de az összeg "több mint nagy valószínűséggel begyűjtött forrásnak tekinthető".

Kijelentette: ha ezt a pénzt Ukrajnába küldik és ha úgy van, ahogy az amerikai külügyminiszter mondta, vagyis az összeg 90 százaléka amerikai cégeknél landol, akkor ez nekik nem olyan rossz üzlet - jegyezte meg. Szerinte most azért olyan hangos az "óbégatás", mert az összeg 10 milliárd euróval csökkent, azt ugyanis a bizottság oda kellett, hogy adja Magyarországnak.

A miniszterelnök azt mondta, az Európai Unió alapgondolata jó, Magyarország nem akarja otthagyni az európai közösséget, hanem át akarja venni a politikai irányítást Brüsszelben.

Tervünk nem az, hogy otthagyjuk, hanem hogy elfoglaljuk az Európai Uniót - fogalmazott.

Hozzátette: az európai népek együttműködése, közös piac kialakítása, egymás erősségeinek összeadása, gyengeségeink orvoslása közösen, mind jó gondolatok, jól szolgálhatják Magyarország érdekeit.

A kormányfő szerint arra azonban nincs szükség, hogy egy szuperállamot hozzanak létre, amely folyamatosan elszívja a tagállamok jogköreit, megzsarolja, megbünteti, kioktatja őket, "provinciaként" kezeli őket.


"Nekünk nem ilyen Brüsszel kell", hanem olyan, amely kiáll a nemzetek megbecsülése, szuverenitása mellett, hagyja, hogy az országok a saját kulturális hagyományaik alapján eldöntsék, miként kívánnak élni. Szabályozza a piacot, de nem akarja megmondani, hogy éljen egy lengyel, egy magyar vagy egy portugál - tette hozzá.

Győzni kell a következő európai parlamenti választáson és át kell venni Brüsszel politikai irányítását - jelentette ki a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint akik ma Brüsszel középpontjában vannak, olyasmit gondolnak a világról, ami Magyarországra nézve kifejezetten kártékony.

"Ők azt gondolják, hogy a nemzetek korszaka elmúlt", ezért Brüsszelnek és az EU-nak a nemzetek helyett egy új szuperállamként, egy új egyesült államokként kellene léteznie - mondta. Hozzátette: azt is gondolják, hogy a magyar családfelfogás, gyermekvédelmi rendszer "kőkorszaki", a világ most már az azonos neműek közötti házasságról és "a nemváltó életkísérletekről" szól.

A Brüsszelt uraló erők azt gondolják, jó, ha Európának nincsenek védett határai, mert "milyen szép dolog is az, hogy ha a világ nélkülözői mind idejönnek Európába, és itt összekeveredve a bennszülöttekkel egy új minőségű civilizációt hoznak létre".


Szólt arról is, hogy ma az Egyesült Államok nagyobb nehézség nélkül képes érvényesíteni szinte minden érdekét Brüsszelben.

Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdésével kapcsolatban azt mondta, csak akkor van értelme a tagjelöltségről beszélni, ha a távolság a jelentkező ország és a fogadó EU között áthidalható. Megismételte javaslatát, hogy az ukránoknak inkább stratégiai partnerséget kellett volna ajánlani.

Hangsúlyozta, Ukrajna uniós csatlakozására nincsen felkészülve az európai közösség, ráadásul egy olyan országról van szó, amelynek a területén orosz katonák állomásoznak. Őket is felvesszük? - tette fel a kérdést.

Az Ukrajnának szánt uniós pénzügyi támogatásról Orbán Viktor azt mondta, erről lehet beszélni, hiszen az országot megtámadták, súlyos gondjai vannak, bár nem bánt jól a magyarokkal, "sőt kifejezetten gyötörte" őket, egy ilyen helyzetben mégis lehet pénzügyi segítséget adni.

A miniszterelnök szerint az nem világos, miért kellene négy évre előre 50 milliárd euróról döntést hozni, amikor nem lehet tudni, mi lesz a fronton két hónap múlva.

Elmondta azt is, hogy ez a támogatás plusz költségvetési befizetéssel, illetve hitelfelvétellel is járna a tagállamoknak. Magyarország a költségvetésből a neki járó forrásokat nem kapja meg, és most Ukrajnának akarnak odaadni olyan pénzt, ami nincs is meg. A végén odajutnak, hogy a magyarok pénze egyszer csak Ukrajnában köt ki - indokolta azt, miért vétózta meg az ezzel kapcsolatos döntést az Európai Tanács múlt heti ülésén.


A kormányfő azt mondta, az elmúlt években az EU "elgyengült", elvesztette akcióképességét, "végtelenül bürokratikus", nehézkes és megosztott. Ezzel magyarázta azt, hogy nem vette fel még tagjai közé a nyugat-balkáni országokat, holott csatlakozásuk földrajzilag indokolt.

A gazdasági együttműködésről Kínával azt mondta: a Kínával, Vietnammal, Oroszországgal való kereskedelemben "hosszú sorban" vannak előttünk uniós tagállamok. Azért támadnak bennünket, hogy kihagyjanak belőle, nem akarnak versenytársakat.

"Ez a vita, ez egy csali valójában", amit a magyar értelmiség nagy része azonnal be is kap, mert úgy érzi, ez egy "fantasztikus lehetőség" arra, hogy megvitassa Magyarország identitását - mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarországnak az az érdeke, hogy elfogadja: a kultúrájában, a területén találkozik az, amit Keletnek és Nyugatnak hívnak. Ez akkor is igaz, ha NATO- és EU-tag Magyarország. Ezt nem eltagadni kell, nem "kompországosdit kell játszani", ebben óriási lehetőség rejlik, amelyre stratégiát kell építeni - mondta.

MTI/Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó tartalmak:

Orbán Viktor: 2024-ben az a cél, hogy a családok legyenek a középpontban

EXKLUZÍV: Orbán Viktor a Tényekben

2023. december 22. 07:50
Kiürítették a kaposvári Virágfürdőt, 50 embert kellett biztonságba helyezni
Az eset kapcsán további vizsgálatok folynak.
Takács Péter: Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére
Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére.
Döbbenetes tábla díszeleg Szeged határában, világos üzenet fogadja az arra járókat
Egyelőre nem tudni, ki tette oda.
Csontvázakra bukkantak a Kodály Intézet felújításán, helyszíni fotók készültek
Az elhunytak túlnyomó többsége gyermek volt.
Beosontak Fásy Ádámékhoz, Zsüliett nem tudta elkerülni a betörőt
Zsüliett félelmében először mozdulni sem bírt.
Inzulinnal akarta kiirtani a családját egy somogyi férfi
300 ezer forintot akart fizetni egy férfinek, hogy csalja az áldozatokat egy megbeszélt helyre, ahol majd halálos ad...
Ezt nagyon benézték, újabb fordulat Babicsek Bernát tragikus halálának ügyében
A család ügyvédjük segítségével bíróságra vitte az ügyet.
Kisgyereket molesztált egy pedagógiai asszisztens az egyik budai óvodában
Szexuálisan zaklatott egy óvodást egy férfi Budapesten a 11. kerületben, hivatalosan szexuális kényszerítés miatt in...
Magyarországot is eléri az invázió, ez sokak életét megkeserítheti
A szakértő elmondta, mit tehetünk, ha meg akarjuk úszni.
Napos, felhős idő várható
Időjárás-jelentés, 2024. március 2., szombat
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.