Orbán Viktor: Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem!

A lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - hangsúlyozta a magyar miniszterelnök a 25. évértékelőjén a Várkert Bazárban.

– A 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul. Köztársasági elnök asszonyunk benyújtotta a lemondását. Olyan ez, mint egy rémálom. Magyarországot a nagyvilágban méltó módon képviselő elnökasszony távozott. A magyarok jó énjét testesítette meg, családanya, aki a maga természetes módján mutatta meg a férfiaknak, hogy a nők gondolatvilága pótolthatatlan a politikában is – fogalmazott Orbán Viktor idei évértékelő beszédében. A miniszterelnök hozzátette: távozása helyes, de nagy veszteség Magyarország számára. 

Helyre kell állítani az egyensúlyt!

– Kegyelmi döntését a magyarok elsöprő többsége elutasította. Az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett. A kibillent egyensúlyt csak az elnök lemondásával és új elnök megválasztásával lehet – szögezte le a kormányfő.

– Az igazságügyi miniszter távozása az államélet törvényeinek elkerülhetetlen, és azt hiszem igazságtalan következménye – jelentette ki Varga Judit lemondásával kapcsolatosan a kormányfő. – Jó emberek is hoznak rossz döntéseket – mondta. Hozzátette, ha létezne időgép, és visszarepülhetnénk a múltba, a két lemondott politikus biztosan kijavítaná a hibáit, de időgép nem létezik, így a kormányra vár a helyzet orvoslása.

A lemondás helyes volt, megerősít bennünket. Az elnök és az igazságügyminiszter munkáját zaklatott szívvel, mindnyájunk nevében megköszönöm

– jelentette ki a miniszterelnök. A lemondás körüli vitáról megjegyezte, hogy a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve.

– Ha beütött a baj, legalább annyi hasznunk legyen, hogy tanulunk belőle együtt. A szemünk előtt lezajló dráma arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kockázatokkal kell szembe néznünk nap mint nap – fogalmazott. Ma, amikor a nemzetállamok függetlensége áll a világ nagyhatalmú pénz és erőközpontjainak célkeresztjében, a kockázatok különösen is nagyok.

– Értékes tanulság, hogy az ökölvívás törvényei ma a politikában hasznosabbak, mint a balettánc szabályai. Hiába vagy Mike Tyson, vagy Muhammad Ali, a politikában mindig csak egy ütésre vagy a padlótól, ezért csak a gondos mérlegelés, és a körültekintő óvatosság segíthet – mondta. Hozzátette: az is segíthet, ha egy megelőző keresztbeveréssel kiütöd az ellenfelet.

A politika vastörvénye: alázat

– A modern politika vastörvénye az alázat – jelentette ki. Hozzátette: akármilyen magasan is vagy, egyedül sosem lehetsz okos. Nincs védett hely, a legmagasabb hivatalban is lehet hibázni. A politikai hiba akkor is hiba, ha van rá magyarázat.

– A lemondás esélyt adott Magyarországnak, hogy a bajból megerősödve kerülhessünk ki és úgy is fogunk – húzta alá Orbán Viktor. Mint mondta, a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni.

Jelezte, hogy egy új gyermekvédelmi törvényt kell benyújtani az Országgyűlésnek. – Az átmeneti időszakot szorítsuk minimálisra, ahogy az egy erős kormányzó párthoz illik – üzent a Fidesz-frakciónak a miniszterelnök, az új államfő megválasztása kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy öt éve kell nyomás alatt dolgozniuk, ami mindenkit megvisel. – Ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit elértük. A munkahelyeket sikerült megvédeni.

Az egymillió új munkahely létrehozásán túl vagyunk. 

Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – szögezte le. Kiemelte, hogy sikerült megvédeni a nyugdíjakat is, az pedig bravúr, hogy sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal vett el az emberektől. A miniszterelnök ezért köszönetet mondott Varga Mihály pénzügyminiszternek. 

El tudtuk kerülni az ikerdeficitet

Sikerült megtartani a külkereskedelem és az export magas értékét, így meg tudtuk előzni a közgazdászok által ikerdeficitnek nevezett pénzügyi jelenséget, amikor a költségvetési hiány és a külkereskedelem egyszerre romlik el, aminek általában pénzügyi csőd, és gazdasági megszorítás a vége. – Hogy ez nem következett be, annak elévülhetetlen érdemei vannak Szijjártó Péternek – jelentette ki, megköszönve a miniszter munkáját.

A miniszterelnök kifejtette: sikerült közelebb hozni a külhoni magyarokat: három hidat építettek az Ipolyon, napi tízszer jár a vonat Szeged és Szabadka között, és heti háromszor a repülő Budapest és Kolozsvár között.

– Emellett az inflációt a Jegybank segítségére sietve sikerült a rekordmagas 25-ről 4 százalék alá szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15, a szakmunkásminimálbért 10 százalékkal emelni, akkor nem lehetünk elégedetlenek, a 2023-as extra nehéz évből sikerült kikecmeregni – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez szép dolog, de az ember azért ennél többre vágyik. Mint mondta, 

a futbalban sem az győz, akinek több védése van, hanem aki több gólt lő.

A 2024-es esztendőre azt javasolja, képzeljük magunk elé a 2019-es utolsó békeévet. Erre az útra kell visszakapaszkodnunk 2024-re. A bukmékerek a magyar sikerre fogadnak a miniszterelnök tájékoztatása szerint, azonban ez még így sem lesz egyszerű Nagy Márton számára. Hozzátette: a világ azóta sokat változott, ezt sem hagyhatjuk figyelmen kívül. 

A zöld energia jelenti a jövőt

A jövő a zöld energiáé, meg azoké, akik gyorsan és ésszerűen tudnak átállni. A kormány egységes, kétharmad van a parlamentben, s ennek a stabilitásnak, egységnek az emberek szempontjából az értelme és haszna az, hogy villámgyorsan alkalmazkodhatunk. Hozzátette: egész Európában mi tudunk legjobban alkalmazkodni a változáshoz, ez behozhatatlan versenyelőny, ezért is csípi sokak szemét.

A miniszterelnök elmondta, hogy a zöld átálláshoz a zöld energiát meg kell termelni, majd el kell tárolni. Mint jelezte, a nukleáris energia nélkül nem lehet elhagyni a fosszilis energiát. – Naperőmű fejlesztési programunk vágtat. Minden tervet és rekordot megdöntöttünk. Lantos Csaba miniszter úr a végén tényleg csodát tesz – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy néhány évre vagyunk az energiafüggetlenségtől. Kiemelte, hogy keményebb dió a megtermelt energia eltárolása, ám ebben Európa élvonalában járunk. Orbán Viktor rögzítette, hogy a magyar kormány erre több száz milliárd fprintot fordít. Szerinte figyelembe kell venni az emberek jogos elvárásait, ezért csak az európai mércével is biztonságos üzemek működhetnek Magyarországon.

– Időtlen idők óta most nem követői, hanem globális éllovasai vagyunk egy technológiai átalakulásnak, ezzel megmentve autógyárainkat – mondta a növekvő gyártókapacitásokról. Hozzátette: 

nem engedhetjük meg magunknak azt az elmebajt, amit a német zöldek, miszerint az a jó autó, amit le sem gyártanak.

A magyar autóiparai termelés értéke 13 ezer milliárd forint, több százezer család kenyerét adja.

„A magyarországi zöld autóipari átállás hatalmas technológiai siker” – fogalmazott.

Tervekből sosincs hiány

Hozzátette: tervekből a nemzeti oldalon sosem volt hiány. Kijelentette: a magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, de nem olyan jól, mint szeretnénk. Kifejtette, ennek eléréséhez van egy jó tervük. A terv elérésének feltétele, hogy az elsők között értik meg a világrend átalakulását, s ehhez alkalmazkodnak, a lehető leggyorsabban.

Kimaradunk emellett a szankciós politikából, ellenállva a világ blokkosodásának, ami maga az új hidegháború. Orbán Viktor szerint a negyedik lépés, hogy nyitunk, és kereskedünk. Utakat, hidakat, vasutakat fejlesztünk, újabb Nobel-díjasokat kitermelő oktatást építünk.

Ötödik lépésként a növekedni akaró, és külföldön is eredményes magyar cégeket megtámasztjuk, hagyományos és erős magyar iparágainkat aládúcoljuk, és új, a világon is vezető iparágakba fektetünk.

„Ezzel újra feltesszüka világtérképre Magyarországot és Budapestet, mint a Kárpát-medence megkerülhetetlen politikai, gazdasági, kulturális, és kereskedelmi gravitációs pontját. Ebben a térségben újra meg, és kikerülhetetlenek leszünk” – jelentette ki a kormányfő.

2024 újra a sikerek éve lesz

A miniszterelnök szót ejtett róla, hogy 2024 újra Magyarország sikereinek az éve lesz, ám kérdés, hogy honnan számíthatunk támogatásra és honnan támadásra. – Jó hír, hogy a Svédországgal való vitánk a lezárás felé közeledik. Afelé haladunk, hogy a parlament a tavaszi ülésszak első napján ratifikálhatja a svéd NATO-csatlakozást – jelezte.

Az Európai Unió kapcsán kiemelte, hogy 2023 az EU kudarcairól szólt. 

– Húsz éve csatlakoztunk az unióhoz, mára jól kiismertük és kétséges, hogy neki támaszkodhatunk-e ennek a fának – közölte Orbán Viktor.

Szót ejtett róla, hogy sokszor érkeztek jó dolgok nyugatról, de igazítani kellett rajtuk. Mint mondta, az ember alig akar hinni a szemének, mert Brüsszelből egyre csak a baj zúdul be hozzánk. – Hiába mondtuk, hogy a háború nem a miénk, Brüsszel belevetette magát a konfliktusba. A béke melletti álláspontunkkal egyedül maradtunk, mint korábban a migráció ellenes álláspontunkkal, és ugyanúgy lesz igaz a háború ügyében is – fogalmazott a kormányfő.

Új szintet ért el a nyomásgyakorlás

Tragédiának nevezte, hogy a háborúban több százezer embernek kellett és kell meghalnia. Hozzátette: Magyarország a békét támogatja, nem fog fegyvert szállítani. A miniszterelnök szerint a nyomásgyakorlás olyan szintre érkezett, hogy a nagykövetek a parlamentbe járnak ellenőrizni, vajon jól viselkedik-e a dollárbaloldal. 

„Segítségül elárulhatjuk nekik, ez nem jó taktika. Mi magyarok olyanok vagyunk, mint a jó presszó kávé. Nagy nyomásra van szükségünk, hogy a legjobbak legyünk” – fogalmazott.

Orbán Viktor kijelentette: nem vagyunk kint a vízből azzal, hogy kint maradunk a háborúból. Az idei évre 37 milliárdos lyuk tátong az ukrán költségvetésben, az USA egyre csökkenő lelkesedéssel finanszírozza Ukrajnát, s arra az Európára esik ennek finanszírozása. Arra az Európára, amelynek gazdaságága egyébként is ágynak esett. „Nem babra megy a játék” – mondta.

A miniszterelnök szerint nem jó ötlet a közös hitel, mert ha az egyik fél borul, vele borulnak a többiek is. Úgy fogalmazott: Az unióban kőbe kellene vésni, hogy a közös hitel nem járható út Magyarország számára. Ehhez a kormánypárti frakció segítségét kérte.

Azt is elárulta, az uniós bürokraták azt akarják, hogy egészséges, helyben termelt élelmiszerek helyett műhúst, és GMO-s vackokat, tücsköt, bogarakat együnk. A miniszterelnöknek azt mondták a Brüsszelben tiltakozó gazdák, hogy „egyék ezeket azok, akiknek két anyjuk van”. Orbán Viktor kifejtette: az EU a világ üvegházhatású gázkibocsátásának alig 7 százalékáért felelős, az USA és Kína pedig 40 százalékáért.

Mások miért nem látják, hogy ez halálos csók, csak az nem hal bele aki kapja, hanem aki adja

– tette fel a kérdést a kormányfő.

– A nyugati országok gazdagok, még van pénzük. Ez ideig-óráig elfedi a bajt, de az európai versenyképesség a háború, a szankciók, valamint a blokkosodás miatt megroggyant – fogalmazott a miniszterelnök.

Trump visszatérése fordulatot jelenthet

Jelezte, hogy Brüsszel magára hagyta a Balkánt, mert kell a pénz Ukrajnának. – Sohasem volt ekkora távolság Brüsszel és az európai emberek között, ezért változás kell, amit ki kell kényszeríteni. Európának vissza kell foglalnia Brüsszelt – szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta, a 2024-es év sorsfordító lehet, ami Magyarország számára nagy esélyeket nyithat meg.

– Ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor Magyarország mozgástere régen látott mértékben kitárul. Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne a z elnöki székbe és békét teremtene Európa keleti felén – tette hozzá.

– Újraéledő nagyság Amerikában és Európában, konnektivitás, erősödő szlovák-osztrák-magyar-szerb térségi együttműködés, és brüsszeli szuverenista fordulat. Ezt kérjük év végére a karácsonyfa alá – mondta.

Mint kifejtette, a brüsszeli bürokraták nem húzzák ki Európát a csávából. Meggyőzésükre nem érdemes energiát fecsérelni, döglött lóra nem verünk patkót. Orbán Viktor szerint valódi változást új európai jobboldal hozhat, aminek mi magyarok is részei vagyunk. A kormányfő szerint az új jobboldal ne Európa alternatívája, hanem európai alternatíva kell hogy legyen.

„Így érdemes, így kell rátekinteni az előttünk álló európai választásra. Így, és ezért érdemes harcolni a győzelemért” – zárta gondolatait a Magyarország miniszterelnöke.

Forrás: Magyar Nemzet / Címlapfotó: Koszticsák Szilárd

2024. február 17. 16:14
Váratlan bejelentés a Közel-Keletről: Észak-koreaiak indultak Iránba
A szakértők kockázatos lépésről beszélnek.
Felkavaró tragédia a Mosoni-Dunán: Holtan találta barátját két túrázó
Percekkel korábban még együtt volt a csapat.
Óriási lángok csaptak fel a Népligetben
Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.
Kiadták a riasztást, a vihar órákon belül lecsaphat
Visszavonásig érvényben van.
Most érkezett: Holtan találták az eltűnt nyíregyházi édesanyát
Férjét és 4 gyermekét hagyta hátra.
Tények Plusz adás, 2024. április 24., szerda
SEGÍTSÉG, BAJ VAN! - Rosszul lett több mint 70 gyerek, több mint 30-at kórházba vittek! Ki kellett üríteni egy budap...
Győzike van, volt és lesz!
Vajon mi ez a Győzike-jelenség és miért érdekel mindenkit ennyire, hogy hogyan él a Gáspár-család? Ahogy bejelentett...
Ez ütős lesz!
Óriási durranásra készül a TV2, új műsorok, új műsorvezetők, hatalmas fordulatok. Mindezt most tudhatják meg első ké...
Szentkirályi Alexandra: A főpolgármesteren erőt vett a kapuzárási pánik - videóval
„Ijedtségében most elismerte, hogy hiba volt a nagykörúti biciklisávok kijelölése” – hangsúlyozta a főpolgármester-j...
Ezt nem lehet feldolgozni!
Mátyás Balázs Tamás egykori rendőr nevét már egy ország ismeri. Ő az a rendőr, aki még öt évvel ezelőtt egy szörnyű ...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.