Orbán Viktor: Ki fogjuk terjeszteni a háromgyerekes édesanyákra is az szja-mentességet

El kell érni, hogy családbarát, konzervatív erők kerüljenek kormányra, minél több európai országban – fogalmazott Orbán Viktor a budapesti demográfiai csúcson elmondott beszédében. A miniszterelnök szót ejtett arról, hogy Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb szószólója a nemzetközi politikában - tudósított a Magyar Nemzet

– Két év telt el azóta, hogy legutóbb konferenciát tartottunk. Azóta a világ megváltozott, egy háború árnyékában vagyunk – fogalmazott Orbán Viktor a budapesti demográfiai csúcson. A miniszterelnök kiemelte, hogy szerencsére jó dolgok is történtek, így az olasz jobboldal megnyerte a választásokat, ez az utolsó pillanatban történt.

– A két ország közötti barátság veretes, mert mindkét nemzet a szabadságharcosok hazája. Mindkét országban tudják, hogy tekintély nélkül nincs szabadság, és a családok a nemzetek alapjai – jegyezte meg.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Bulgária az illegális migráció elleni védelemben, és az energiabiztonság terén is fontos partnere Magyarországnak. A magyar kormányfő külön köszöntette az azeri és a bosnyák küldöttséget is.

– Magyarország lelkiismereti ügynek tekinti a keresztények védelmét világszerte. Magyarország a családok melletti kiállás egyik erős bástyája a világban, a támadások csak megkeményítenek minket – hívta fel a figyelmet.


Fontos a demográfiai csúcs

– Tudhatják, hogy Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb szószólója a nemzetközi politikában. Ebben nem is lesz változás, hiába támadják a magyar kormányt a liberális világban, ez csak megkeményít bennünket. Nincs változás – szögezte le a miniszterelnök.

Mint mondta, fontos, hogy két év után újra demográfiai fórumot tartunk, Európát ugyanis még mindig egy progresszív, liberális elit vezeti. A miniszterelnök azt látja, hogy Európa fontos kérdései helyett, mint a kontinens demográfiai jövője, mindenféle sületlenséggel, képtelenséggel van elfoglalva.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a szovjetek komolyan gondolták, hogy egyes folyók folyási irányát megfordítsák és felülírják a világ rendjét. Ez jutott eszébe, amikor az Európi Parlement két éve megszavazta, hogy a férfiak is szülhessenek gyermeket.

Felhívta a figyelmet, hogy az MCC egyik elemzése azt állapította meg, hogy az Eurobarometer különböző felmérései kizárólag a progresszív politikai elit félelmeit tükrözi és nem arról szólnak, ami az embereket foglalkoztatja.

– Egy diktatúrában azt még csak-csak el tudjuk képzelni, hogy a vezetők teljesen más malomban őrölnek, de az elképzelhetetlen, hogy ez megtörténhessen egy nyugati demokráciában, ahol a választók akarata a döntő. Az európai polgárokat pedig az érdekli leginkább, hogyan tudnak családot alapítani, biztos otthont teremteni és biztonságban felnevelni őket. Ezek a demográfiai kérdések, mégsem ezek vannak fókuszban az európai politikában – húzta alá a miniszterelnök.

Szerinte azért lehet ez, mert a világ működésének értelmezését a liberálisok meghekkelték. – Elterjesztették, hogy az egyén a világon a legfontosabb, és nincs semmi efelett.

Zsarnokságot látnak mindenben és mindenkiben, a családban, a hazában, az Istenben. Pedig a korlát abban is szolgál, hogy megkapaszkodjunk benne és támasztékot, amely segít feljebb lépni és azzá váljunk, akinek a Jóisten teremtsen minket. Igaz, az együttélés, korlátot is jelent, de enélkül nincs szabadság sem.

Mi itt Magyarországon tudjuk, hogy a szabadsághoz legalább két ember kell, aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos – szögezte le Orbán Viktor. Kiemelte, hogy a liberálisok félelmet keltenek, amivel bekopogtat az irreális félelem a jövőtől. 


Európa félelemből cselekszik

– Azt várják az emberektől, hogy minden cselekedetüket egy bekövetkező világvégének rendeljék alá. Európa félelemből cselekszik. Azt mondják, hogy nincs jövő és ez így egy önbeteljesítő jóslattá válik. Emiatt egyenesen kötelesség demográfiai csúcsot rendezni. Ez a legnagyobb fórum, ahol a legfontosabb kérdésekkel, az otthonnal, a családdal és a gyermekvállalással foglalkozhatunk – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon a demográfiai politika öt célt tűzött ki maga elé: a gyermekvállalás legyen előny, segítsük az otthonteremtést, a családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, az egész országot családbaráttá kell tenni, és ezt a jog eszközével is védeni kell.

– 2010 óta az egy gyermekes családok jövedelme megduplázódott, míg a többgyermekes családoké háromszorosára nőtt. Minden ötödik család új otthonhoz jutott – ismertette Orbán Viktor. Jelezte, hogy Magyarországon az édesanyákat fenyegető legnagyobb veszély, hogy egyedül kell a gyermeküket nevelni, ám mára négyből három gyerek családba születik. Mint mondta, ezzel párhuzamosan bevezették a négygyermekes anyákra az adómentességet, és a tervek között szerepel, hogy ezt kiterjesszék a háromgyermekesekre is.

– Át kell alakítani a politikai palettát, mondjuk ki, kurzusváltásra van szükség, el kell érni, hogy családbarát, konzervatív erők kerüljenek kormányra, minél több európai országban. Ráadásul jövőre Európai Parlamenti választások is lesznek, minden adott, hogy egy átkaroló hadművelettel a magunk javára fordítsuk az erőviszonyokat. Közben nekünk, magyaroknak, itthon el kell végezni a házi feladatunkat, új lendületet kell vennünk és össze kell állítanunk a magyar családpolitika 2.0 programját. Azt kívánom, hogy a családbarát erők nyerjék meg otthon a választásokat, és jövő tavasszal pedig nyerjük meg együtt az Európai Parlamenti választást és csináljuk meg közösen az európai családpolitikai fordulatot – zárta beszédét a miniszterelnök.

2023. szeptember 14. 14:25
Brutálisan csúcsbombázó a szurkolólány, de olyan derült ki róla, amitől hátast dobtunk – Fotók
Erre senki nem számított.
Forró fotóval mondott köszönetet a magyar reality sztár, erotikus képsorokat tett közzé
Mellét csupán egy falatnyi textil tartja a helyén.
Bajról árulkodhat a hajunk, érdemes a szakértő tanácsát megfogadnunk
Számos tünettől szabadulhatunk meg.
Megvan Magyarország pornófővárosa, itt a szexet néző települések toplistája - videóval
Ki kevesebbet, ki többet, van, aki állandóan, míg mások egyáltalán nem nézik. A legtöbben pedig tagadják, csakhogy a...
Meghalt a fiatal édesanya, 50 métert repült, édesapja megtörten nyilatkozott
Meghalt a kórházban az a 27 éves nő, aki két hete szenvedett motorbalesetet Pilisvörösvárnál. Barbara az öccsével me...
Koffein: igen, vagy nem?
Nem idd meg, mert veszélyes, de közben meg mégis igyál valamennyit, mert egészséges, de ne minden nap, de igazából a...
Tények teljes adás, 2023. szeptember 27., szerda
BRUTÁLIS - Majdnem megölte ismerősét egy férfi egy budapesti boltban. Sokkoló videón a támadás. A két férfi összeves...
Micsoda innováció!
Speciális üveg és egy különleges monitor. Megnyitották az első digitális ügyfélkiszolgáló bankfiók-kapszulát az Álla...
Ez az én sikersztorim!
A középiskolában átnéztek rajta, most meg szó szerint a 20 éves Pachert Balázs lábai előtt hever a fél ország, sőt v...
Nem engedtek át a török vámon egy turistát, elképesztő, mi volt a csomagjában
A fiatal nő sírva tiltakozott a börtön ellen.
Új életet kezd a megözvegyült magyar énekes
Kényszerleszállás és eltévedés után ért el világraszóló sikert a magyar fociválogatott
Félelmetes, gyilkos taktikával támadnak az oroszok, sorra foglalják el a településeket
Nyárias meleg után zúdul ránk a hidegfront
Bemutatták Demeter Szilárd rendhagyó könyvét

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.