Orbán Viktor: „Azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá”

Bécsbe látogatott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, ahol Karl Nehammer osztrák kancellárral folytatott tárgyalást. A közös sajtótájékoztatón a bevándorlás kérdése is szóba került. 

2022. július 28. 16:21

– Tudhatják, hogy én vagyok talán az egyetlen nyíltan bevándorlásellenes politikus az egész Európai Unióban. Tehát én nem ravaszkodok meg utalok, meg kerülgetem a forró kását, hanem nagyon világos, direkt álláspontom van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Bécsben, miután Karl Nehammer osztrák kancellárral folytatott kétoldalú megbeszéléseket.

A közös sajtótájékoztatón a magyar kormányfő hozzátette:

- Azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá, és nem szeretném, ha a migráció megerősödne Magyarországon. Ezt az álláspontot képviseltem mindig, ezt képviselem ezentúl is - nyomatékosította a magyar miniszterelnök.

Szeretném világossá tenni, hogy mi mindig meg fogjuk védeni a határainkat, és ezzel akadályát fogjuk annak jelenteni, hogy bármifajta illegális migráció érkezzen Ausztriába – jelentette ki.

– Ausztriának is az az érdeke, hogy Magyarország megvédje déli határait. Az egy tény, amivel önöknek együtt kell élniük, hogy mi az önök várkapitányai vagyunk a szerb–magyar határon. Ha mi ott nem védjük meg a határainkat, akkor önökhöz százezerszám fognak érkezni migránsok és bevándorlók, illegálisan. Ezt önök egyetlen módon tudják elkerülni, hogyha Magyarország megvédi a saját déli határait.


– Mi itt, Ausztriában a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formáját és relativizálását elutasítjuk – jelentette ki Karl Nehammer a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: Ausztriának különösen nagy a felelőssége ebben a kérdésben, hiszen az ország is részese volt a nemzetiszocializmus bűneinek.

A rasszizmus elleni küzdelem témaköre azért merült fel a kétoldalú találkozón, mert Orbán Viktor napok óta baloldali támadások kereszttüzében áll, amiért tusványosi beszédében a faj szót használta, amikor úgy fogalmazott: „a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk kevert fajúvá válni”.

A legfontosabb szellemi természetű kérdésekben, a rasszizmus és az antiszemitizmus kérdésében teljes egyetértésben vagyunk – reagált a kancellár szavaira Orbán Viktor. A magyar kormányfő először állt ki a nyilvánosság elé azok után, hogy beszédet tartott Tusványoson.

– Amit az osztrák kancellár gondol, azt gondolom én is. Magyarország ráadásul nemcsak gondolja ezt, hanem büszke is a teljesítményére.


Magyarország fantasztikus eredményeket ért el a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben, és ebben a mi kormányunk különösen is élen jár.

Zérótolerancia van Magyarországon, jogilag is büntetendők a rasszista cselekedetek és a politikai közbeszédben sem lehetségesek – részletezte a magyar kormányfő.

Hozzáfűzte: Magyarországon biológiai alapú megközelítése semmilyen politikai kérdésnek nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés.

– Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett.

Fotók: MTI

 

Megsérült Marsi Anikó, aggódnak a kommentelők
A műsorvezető legújabb Instagram-posztján furcsa dolgot fedeztek fel a rajongók.
Baltával akarta megölni a rendőröket, durván rájuk támadt egy Győr-Moson-Sopron megyei férfi
A férfi azt kiabálta ámokfutása közben a rendőröknek, hogy "meg fogtok halni".
Durva betegség terjed a gyerekek közt, felnőttek is veszélyben
A különös betegség vélhetően mutálódott, így most már nem csak a gyerekek vannak veszélyben.
Kivégezte édesanyját a 10 éves kisfiú, mert nem kapott VR szemüveget
A gyerek korábban ellopta a széf kulcsát, ahol édesanyja a fegyverét tárolta.
Alvó nőt erőszakoltak meg vendégmunkások egy Veszprém megyei szállón, videóra is vették
Elítélték és kiutasították azt a két mongol férfit, akik Veszprém megyében szexuálisan bántalmaztak egy nőt.
Darabjaira akarták robbantani a spanyol miniszterelnököt
Összesen öt helyre küldtek levélbombát, az egyik esetben robbanás is történt.
Novák Katalin: A békéről és a biztonságról szólnak az Erzsébet-táborban töltött napok
A békéről és a biztonságról szól az Erzsébet-táborban töltött időszak, valamint az önfeledt kikapcsolódásról - hangs...
Bomba, fegyver, műhold – ezentúl ilyen neveket kell adni Észak-Koreában
Ennél furcsább intézkedése aligha volt a kormánynak.
Tények este teljes adás, 2022. november 30., szerda
TŰZHALÁL - Meghalt egy nő Pécsett, miután kigyulladt a háza. Aludt, amikor felcsaptak a lángok, már nem tudott kimen...
Vízbe fulladt az egyéves kisgyerek, míg az anyja drogozott
Az anya az emeleten drogozott, amíg a kisgyerek bemászott a kádba és meghalt.
Döbbenet: ezért vonta vissza a videóbíró a horvátok tizenegyesét - fotó
Brutálisan megverte előbb a feleségét, aztán a fiát a Nógrád megyei férfi
Szijjártó Péter: Magyarország azt üzeni a háború szomszédságából, hogy mielőbb békére van szükség
Balesetet szenvedett Marsi Anikó
Nem kapott ajándékot, lelőtte saját anyját egy 10 éves fiú az Egyesült Államokban