Orbán Viktor: „Azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá”

Bécsbe látogatott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, ahol Karl Nehammer osztrák kancellárral folytatott tárgyalást. A közös sajtótájékoztatón a bevándorlás kérdése is szóba került. 

2022. július 28. 16:21

– Tudhatják, hogy én vagyok talán az egyetlen nyíltan bevándorlásellenes politikus az egész Európai Unióban. Tehát én nem ravaszkodok meg utalok, meg kerülgetem a forró kását, hanem nagyon világos, direkt álláspontom van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Bécsben, miután Karl Nehammer osztrák kancellárral folytatott kétoldalú megbeszéléseket.

A közös sajtótájékoztatón a magyar kormányfő hozzátette:

- Azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá, és nem szeretném, ha a migráció megerősödne Magyarországon. Ezt az álláspontot képviseltem mindig, ezt képviselem ezentúl is - nyomatékosította a magyar miniszterelnök.

Szeretném világossá tenni, hogy mi mindig meg fogjuk védeni a határainkat, és ezzel akadályát fogjuk annak jelenteni, hogy bármifajta illegális migráció érkezzen Ausztriába – jelentette ki.

– Ausztriának is az az érdeke, hogy Magyarország megvédje déli határait. Az egy tény, amivel önöknek együtt kell élniük, hogy mi az önök várkapitányai vagyunk a szerb–magyar határon. Ha mi ott nem védjük meg a határainkat, akkor önökhöz százezerszám fognak érkezni migránsok és bevándorlók, illegálisan. Ezt önök egyetlen módon tudják elkerülni, hogyha Magyarország megvédi a saját déli határait.


– Mi itt, Ausztriában a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formáját és relativizálását elutasítjuk – jelentette ki Karl Nehammer a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: Ausztriának különösen nagy a felelőssége ebben a kérdésben, hiszen az ország is részese volt a nemzetiszocializmus bűneinek.

A rasszizmus elleni küzdelem témaköre azért merült fel a kétoldalú találkozón, mert Orbán Viktor napok óta baloldali támadások kereszttüzében áll, amiért tusványosi beszédében a faj szót használta, amikor úgy fogalmazott: „a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk kevert fajúvá válni”.

A legfontosabb szellemi természetű kérdésekben, a rasszizmus és az antiszemitizmus kérdésében teljes egyetértésben vagyunk – reagált a kancellár szavaira Orbán Viktor. A magyar kormányfő először állt ki a nyilvánosság elé azok után, hogy beszédet tartott Tusványoson.

– Amit az osztrák kancellár gondol, azt gondolom én is. Magyarország ráadásul nemcsak gondolja ezt, hanem büszke is a teljesítményére.


Magyarország fantasztikus eredményeket ért el a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben, és ebben a mi kormányunk különösen is élen jár.

Zérótolerancia van Magyarországon, jogilag is büntetendők a rasszista cselekedetek és a politikai közbeszédben sem lehetségesek – részletezte a magyar kormányfő.

Hozzáfűzte: Magyarországon biológiai alapú megközelítése semmilyen politikai kérdésnek nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés.

– Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett.

Fotók: MTI

 

Kismamák a kánikulában
Félnek a strandon, bujkálnak a forróság elől a kismamák. Sorra dőltek meg idén a melegrekordok, az elviselhetetlen h...
Már első nap teltház a Szigeten
Külön jégkádat kért az öltözőjébe a fellépése előtt Dua Lipa. A brit énekesnő szerda este megtöltötte a Nagyszínpad ...
Felrobbant a Korda bomba!
Kétszer kellett eljátszani a legnagyobb slágerüket, rajongóik annyira őrületes hangulatba kerültek Korda György és B...
Szinte teljesen tehetetlenek vagyunk – komoly veszélyre figyelmeztet Rusvai Miklós
A szomszédban már halálos áldozata is van, védőoltás azonban még nincs ellene.
Túltolta a mézet, „detoxba” került az erdőben bolyongó kerge medve
Túl sok rododendronmézet ehetett és ettől kezdett el támolyogni, nyöszörögni egy medvebocs az északnyugat-törökorszá...
Hidegörvény alakítja időjárásunkat
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 12., péntek
“Mit bámulsz, te hülye k**va?” – 10 éves kislányt szemelt ki a pécsi őrjöngő
A nő a felkiáltás után meg is akarta verni a gyereket.
Tények teljes adás, 2022. augusztus 12., péntek
TRAGÉDIA - Nyomoz a rendőrség a Zalaegerszegen meghalt ötéves gyerek ügyében. Egy kisfiúra dőlt rá a több száz kilós...
Bomba forma pár nap alatt
Bikini body pár nap alatt? Valószínűleg ez lenne a legtöbb nő kívánsága a nyaralás előtt. Utánajártunk annak, hogy m...
Hajmeresztő videó: alulmaradt a Lamborghini a családi "tankkal" szemben
A szó szoros értelmében.