milliók

Milliárdos villában ér, százmilliós autót vezet a közműcégek csúcsvezetője

Több mint kétezer négyzetméteres, legalább 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője.

2021. december 22. 08:49

Újabb bizonyítékok jelentek meg Karácsony Gergely kedvenc cégvezére, a Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre hihetetlen vagyonáról.

Luxusutak a világ legdrágább helyeire, napi 1 millió 600 ezres szállodaszámlák, 15 milliós karórák, jachtutak csaknem meztelen hölgyek kíséretében. A fővárosi köztisztaság, a Főtáv, a kertészet és a temetkezés csúcsvezetőjének luxuséletmódja meghökkentette az embereket. Még a baloldali orgánumok is találgatják, vajon mennyi lehet Mártha Imre jövedelme.

Időközben újabb leleplező bizonyítékokat kapott a Metropol. A szerdai számukban azt írják: egymást érik a lap e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei.

Küldtek például fotókat arról, hogy Mártha Imre még a nyáron, munkaidőben úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait. A fővárosi cégvezér a levelek állítása szerint jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. A levelek írói állítják, hogy ezek a felvételek olyan napokon készültek napközben, amikor Mártha Imre elviekben dolgozott és nem volt szabadságon. Azt azonban fontosnak tartotta, hogy egy-egy provokatív posztot kitegyen, megmutatva, hogyan is tölti a home office-ban „swimming pool” mellett a „munkaidejét”.

Az egyik levélíró szó szerint ezt írta: „A tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe.”

Ami azonban még beszédesebb, hogy Mártha Imre hol készítette ezeket a felvételeket. A dokumentumok szerint a fővárosi közműcégek első számú vezetője a Svábhegy egyik legdrágább utcájában, a György Aladár utcában él egy egészen pontosan 2240 négyzetméteres vadonatúj villában. Ami a mai budapesti, 12. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve minimum 2 milliárd forintot ér. Az már csak „taktikai húzás” lehet, hogy a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták.

A villában egyedül Mártha Imre lakik. A szomszédok állítják, hogy rendszeresen csak őt látják ki- és bejönni a kapun.

Később érkezett néhány újabb meglepő fotó. Állítólag ezeket is feldühödött budapesti közmű­alkalmazottak készítették, akik megalázva érzik magukat az általuk Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér provokáló gazdagságától.

A képek azt bizonyítják, hogy Mártha Imre, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy 100 milliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

Mártha Imre munkatársainak először egy olyan dicsekvő poszt lett gyanús, amit a svábhegyi villa teraszáról tett ki a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Ezen felfedeztek egy Bentley feliratú különleges bögrét, amihez csak a luxusautó márkakereskedésében lehet hozzájutni.

Ezután döntöttek úgy, hogy alaposabban is körülnéznek. Sikerült is lefényképezniük az általuk csak Gyurcsány-fiókának, esetleg gunyorosan „Mártha úrnak” mondott cégvezetőt a 100 milliós luxusautóban.

A dolgozók számára továbbra is csak egy kérdés marad. Hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál?

Miből telik mindekezekre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt?

 

 

 

Fotók: Metropol

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a magyar énekesnő
Váratlanul elhunyt Rachel Nagy, a The Detroit Cobras nevű garázs-rock együttes énekesnője. Az nem derült ki, hogy mi...
Szándékosan megfertőzte magát koronavírussal a híres motorversenyző
A MotoGP korábbi versenyzője, Marco Melandri hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy megfertőződön.
Egy szabadnapos orvos segített világra hozni a repülőgépen egy csecsemőt
A kanadai doktornő egyáltalán nem számított hasonlóra, amikor felszállt a gépre.
Húsvágó bárddal támadt a szomszédjára a részeg férfi
Egész nap ivott és a szomszédját szidta a 22 éves férfi. Amikor teljesen lerészegedett egy húsvágó bárddal támadt rá...
Szervdonor lett a szervátültetett férfiből
Korábban ő is új esélyt kapott az életre, halála után több szervátültetésre váró emberen segített.
Katonai repülőgéppel szállították kórházba a haldokló csecsemőt
Az olasz kislánynak azonnali ellátásra volt szüksége, hogy megmentsék az életét.
Nők átverésére specializálódott egy férfi
Fifikás módon vert át három nőt is a csaló férfi. Hamis ígéretekkel, több százezer forinttal károsította meg áldoza...
Dugóhúzóval lopta a benzint egy férfi Nézsán
Nem akart fizetni a benzinért a 25 éves férfi, heteken keresztül egy dugóhúzóval szerzett a kocsijába benzint.
Városház-eladási botrány: Karácsony trágár stílusban hozta mindenki tudomására, hogy nem érdeklik a hangfelvételek
Meghallgatták Karácsony Gergelyt a Városháza-eladási botrányt vizsgáló bizottságban. A főpolgármestert nem érdekli, ...
G.w.M elhagyott felesége megszólalt, elmondta véleményét az új kapcsolatról
Melanie elárulta, hogy G.w.M még karácsony előtt hagyta el őt és két gyermeküket. Értetlenül áll a történtek előtt.