Magyar Péter visszahozná a Gyurcsány-korszakot Magyarországra

Láng Balázs baloldali elköteleződése elvitathatatlan. Az, hogy ő Magyar Péter tanácsadója, és együtt fotózkodnak, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Magyar Péter ugyanazokhoz a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali körökhöz tartozik, akik 2010 előtt tönkretették az országot – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég tanácsadója azt is mondta: Magyar Péter – Láng Balázs és társai hathatós támogatásával – ismét visszahozná a Gyurcsány-korszakot Magyarországra. A szakértő elmondta: Magyar Pétert az elmúlt hónapokban összefüggésbe hozták továbbá a baloldali Bárdos Barnabással, Bajnai Gordonnal, a Datadat jogutód cégeivel és leányvállalataival is. Ennyi baloldali kapcsolat nem lehet véletlen, mindezek miatt alappal állíthatjuk, hogy Magyar egy nemzetközi balliberális hálózat része, a háttérben pedig Gyurcsány Ferenchez köthető körök mozgatják a szálakat.

Láng Balázs, Magyar Péter tanácsadója zárt Facebook-csoportjában igyekezett romanticizálni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot. Mire utal ez, annak fényében, hogy Láng nemrégiben Magyar Péterrel fotózkodott?

Sajtóinformációk alapján az érintett régóta dolgozik a baloldalnak, 2007-ben, a második Gyurcsány-kormány alatt a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt (az adófizetőknek akkor csaknem 12 milliárd forintját emésztette föl a luxusnegyed bukott projektje), azt megelőzően a Kincstári Vagyoni Igazgatóság sajtófőnöke, 2019-ben pedig az MSZP kampányáért felelt. Ezt követően külföldön élt, majd röviddel Magyar Péter politikai pályára lépése után egy Facebook-bejegyzésében ezt írta: „hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot”.

Az informáltak egyöntetű véleménye, hogy Láng Balázs baloldali elköteleződése elvitathatatlan. Az, hogy ő Magyar Péter tanácsadója, és együtt fotózkodnak, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Magyar Péter ugyanazokhoz a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali körökhöz tartozik, akik 2010 előtt tönkretették az országot.

Korábban a Gyurcsány-Bajnai-korszakot romanticizálta, most pedig azt az embert támogatja, aki a „legújabb jelentkező” a kormányt leváltani kívánó baloldaliak sorában. Ebből alappal lehet arra következtetni, hogy

Magyar Péter – Láng Balázs és társai hathatós támogatásával – ismét visszahozná a Gyurcsány-korszakot Magyarországra.


A Magyar Pétert támogató Láng Balázs ráadásul sajátságos felfogással rendelkezik a jogállamot illetően, szerinte ugyanis Gyurcsány Ferenc „az utolsó demokratikus kormányát vezette ennek az országnak”.

A teljesség igénye nélkül 2006-ban manipulálták a költségvetési adatok, majd végül rekordmagasnak számító, 9,4 százalékos államháztartási hiányt produkáltak.

A tragikus gazdasági adatok kozmetikázása végett „trükkök százait” vetett be a Gyurcsány-kormány, többek között a valós hiány „csúsztatásának” lehettünk szemtanúi könyveléstechnikai módszerekkel (például egyes büdzsétételek másként való elszámolása, mint az az EU-ban elvárás, az Eurostat módszertanához való nem teljes alkalmazkodás, az elszámolásoknál az ún. pénzforgalmi szemléletű és az eredményszemléletű hiányszámok közötti kérdések).

2006 őszén lovasrohamot vezényeltek az „őszödi beszéd” miatt felháborodott és a kormány ellen tüntető tömeggel szemben, akiket vízágyúval és gumilövedékekkel is lőttek. A brutális rendőrterror eredményeként többen maradandó sérüléseket szenvedtek, volt, aki a látását veszítette el.

A fentiek tükrében sok mindent el lehet mondani a Gyurcsány-éráról, csak azt nem, hogy demokratikus lett volna, a nemzeti, polgári oldalnak pedig minden jogszerű lépést meg kell tennie, hogy Magyarországon ne lehessen ismét lábbal tiporni a jogállamot.

Miközben Magyar Péter jórészt a régi baloldal kedvenceként tűnik fel, egyben azt is igyekszik elhitetni, hogy majd ő fogja megújítani az ellenzéki oldalt, a retorikája szintjén ugyan elhatárolódva a 2010 előtt vezető szerepet játszó posztkommunista elitektől; valójában azonban a régi baloldal politikai és gazdasági túléléséhez járulhat hozzá a színre lépésével, és esetleges politikai részsikereivel olyan figurákat is segítve ezzel, akiket a magyar választók régóta nem akarnak vezető politikai pozíciók közelében látni.

Magyar Péter a közvélemény-kutatási eredmények szerint virtigli baloldali populista: szociális populizmus is jellemzi, vagyis egy olyan politikai ideológia, amely a baloldali ösztönöket populista retorikával és témákkal egyesíti.

Magyar retorikájában gyakran szerepel az elitellenesség, az establishment-ellenesség és a „köznép” megszólítása, ugyanakkor a klasszikus gyurcsányi demagógiát és hazugságelemeket ötvözni igyekszik a Bajnai-féle világra és a brüsszeli technokrata EU-ra jellemző szemlélettel, amely kifejezetten ellentétben áll a képviseleti demokráciával, vagyis azzal a nemzeti felfogással, hogy a nép által választott képviselőknek kell az elsődleges döntéshozóknak lenniük.

Egy poszt alatti kommentekben Láng ismét arra utalt, hogy személyes kapcsolatban áll Magyar Péterrel, háttértámogatóként jellemzi önmagát. Miért fontos, hogy kapcsolatban vannak egymással? Ez mire utal?

Magyar és Láng kapcsolata, konkrétan Láng Balázs közeli jelenléte bizalmi, megerősítő szereppel bír a baloldal régi szereplői irányába, azt üzenve nekik, hogy „Magyar Péter a mi emberünk”.

Magyar Pétert az elmúlt hónapokban összefüggésbe hozták továbbá Bárdos Barnabással, Bajnai Gordonnal, a Datadat jogutód cégeivel és leányvállalataival is. Ennyi baloldali kapcsolat nem lehet véletlen, mindezek miatt alappal állíthatjuk, hogy a TISZA Párt új alelnöke egy nemzetközi balliberális hálózat része, a háttérben pedig Gyurcsány Ferenchez köthető körök mozgatják a szálakat.

Amennyiben Magyar Péter mögött materiális értelemben is megjelenik a külföldi támogatás, az már komoly szuverenitási aggályokat vet fel, és ugyanazt a modellt láthatjuk, amit a baloldal a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően követett.

Fontos, hogy azóta – 2023. december 22-én – hatályba lépett a nemzeti szuverenitás védelméről szóló 2023. évi LXXXVIII. törvény (Szvtv.), amivel egyidejűleg a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.) kiegészült a 350/A. § szerinti, választói akarat tiltott befolyásolása sui generis bűncselekménnyel.

A Btk. 350/A. §- alapján a választási eljárásról szóló törvény szerinti jelölő szervezet azon tagja, felelős személye vagy vezető tisztségviselője, valamint a választási eljárásról szóló törvény szerinti jelölt, aki tiltott külföldi támogatást, vagy e tilalom kijátszása érdekében a tiltott külföldi támogatás eredetét leplező megállapodásból származó vagyoni előnyt használ fel, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A baloldal elmúlt évekbeli sorozatos kudarcai, látványos vereségei a választásokon, és főleg a 2022-es, minden addiginál is csúfosabb kudarc akár kijózanítóan is hathatott volna, hiszen ez az összeomlás minden korábbinál egyértelműbben mutatta, hogy nincs már visszaút a posztkommunista baloldal régi aranykorába.

Talán ezért is döntöttek most Magyar Péter támogatása mellett, azt remélve, hogy az álkonzervatív, valójában igazi baloldali, populista gyűlöletkampányt folytató Magyar kísérlete ígérheti a progresszív baloldal válságának megoldását, miközben az ő felemelkedése éppen ennek a válságnak terméke, és paradox módon talán ez is tette őt annyira vonzóvá a baloldali szavazók egy része számára.

Gyurcsány Ferenc pártja is azzal a céggel dolgoztat, amelynek nevét Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botrányában ismerhette meg a közvélemény. Miért ennyire fontos a baloldalnak a Bajnai-féle céghálózat?

Nem véletlen, hogy Bajnai Gordonék érdekcsoportja is megjelent Magyar Péter mozgalma körül, hiszen a szuverenista nemzeti kormány megbuktatására szánt pénzek betáplálásának lehetőségét látják Magyar Péter színrelépésében – és az ehhez szükséges közéleti színjáték megfelelő szervezeti keretét biztosíthatja majd számukra egy párt, egy egyesület és egy ernyőszervezet hármasa.

A Bajnai Gordonhoz köthető céghálózat köreit régi, ismert baloldali szereplők alkotják: maga Bajnai jól hasznosítható tengerentúli kapcsolatokkal bír, ugyanakkor Bajnai volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám, vagy a 2010-ben megbukott kormányfő egykori kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor is fontos kulcsszereplők, maga a DatAdat jó ideje a balliberális kampányok fő motorja és kiemelt haszonélvezője volt, és az is maradt.

Ez a hálózat fogta, és fogja egybe a régi és az új(abb) baloldalt személyi, szervezeti szinten, ahogyan a külföldi támogatások zöme is ide érkezett be; a jórészt elmaradó politikai sikeresség mellett pedig Bajnaiék legfőbb „mérésügyi” szempontja régóta nem is lehet más, mint a pénzben kifejezhető haszon.

A külföldről érkező anyagi támogatások kapcsán a korábban Bajnai Gordon, majd a mostani főpolgármester, Karácsony Gergely tanácsadójaként is tevékenykedő Korányi Dávid jutott sajtóhírek és hatósági információk alapján kiemelten fontos szerephez, így az általa vezetett Action for Democracy nevű amerikai szervezet csatornázta be az amerikai kampánypénzek számottevő részét a baloldal 2022-ben csúcsra járatott piszkos kampányába.

A Bajnai-féle céghálózat alapvetően külföldön bejegyzett gazdasági társaságokból áll, így sokkal kevésbé kerülnek a magyar hatóságok látókörébe, valamint az anonimitást biztosító offshore-gyanús vállalkozások révén rengeteg adót is megspórolgatnak az érintettek.

Bajnaiék cégcsoportja már korábban is igen komoly gazdasági hasznot húzott a dollárbaloldalnak nyújtott külföldi támogatásokból, és a céljuk most is az lehet, hogy közvetlen vagy közvetett módon jelentős nyereséget, hasznot tehessenek el, a maguk gazdasági és politikai céljaira önző módon felhasználva.

Azok a külföldi érdekcsoportok, akiknek Magyarországon az a céljuk, hogy megbukjon a háborúellenes kormány, azoknak minden pénzt megér, hogy valakit felépítsenek. Ez a személy most Magyar Péter, két éve Márki-Zay Péter volt – fogalmazott az Index és az ATV podcast műsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Mi áll a nemzetközi baloldal céljának középpontjában, és mire akarják használni Magyar Pétert?

A magyarországi és a nemzetközi baloldal hosszú évek óta ugyanazt ismételgeti, és a valós tények és események ellenében a mindent tagadást képviselve, a nemzeti tábor elleni zsigeri gyűlöletkampányuk már régen túlmutat akár a kegyelmi ügyön, akár a Magyar Péter-féle hangfelvétel esetén, az ő céljuk ugyanis valójában már csak az, hogy minél előbb felborítsák a közjogi-politikai stabilitást, és megbuktassák a szuverenista magyar kormányt.

Egyre inkább úgy fest, hogy nem csupán Magyar Péter támaszkodik a Soros–Bajnai-körre, hanem ők használják inkább politikai és gazdasági céljaik mielőbbi és minél hatékonyabb érvényesítése érdekében a bukott balliberális tábor új messiását.

A Magyar Péter mozgalma mögé beálló egyes (ál)civil szervezetek, támogatók, influenszerek a maguk eszköztárával mozgósítani akarják a hazai nyilvánosságot, és nagyszabású kollektív kampánytevékenységeket koordinálnak a progresszív-baloldali, globalista célok előmozdítása – így a nyílt társadalom hazai megteremtése – érdekében.

Soros György és fia, Alex Soros, valamint az általuk kitartott és irányított baloldali hálózat (politikusok és NGO-k) célja a nyílt társadalmak eszmerendszerének elterjesztése a világ számos pontján, ehhez pedig olyan kormányokra van szükségük, amelyek teret engednek a genderlobbinak, a szélsőséges ideológiáknak, nem ragaszkodnak a hagyományaikhoz, illetve megjelenést biztosítanak a háborúpárti propagandának, sőt gerjesztik a háborús pszichózist.

Magyar Pétert vélhetően ezen céljuk megvalósításához szükséges eszközként használják. Úgy gondolják, hogy ő lehet az, akiről elhitetik a választóknak, hogy jobboldali, konzervatív és jobb alternatívát kínál a kormánypártokkal szemben, ezáltal pedig magához vonja a polgári oldal szavazóit, majd megdöntve a jelenlegi kormányt, teret nyit a Gyurcsány-Bajnai-kör embereinek, akik a nemzetközi nagytőke érdekeit szem előtt tartva irányítanák az országot – hasonló eredménnyel, ahogy azt 2002 és 2010 között tették.

Magyar Pétertől talán azt remélik, hogy eltanult valamit a Fidesz-marketing know-how-jából, hogy a volt igazságügyi miniszter exférje ezt az általuk remélt tudást most a konzervatív oldal ellen képes hasznosítani.

Magyar Péter retorikája azonban sokkal inkább a posztkommunista baloldal régi gyűlöletkampányait, például a szocialistáktól még 2002-ben megtapasztalt „23 millió románozás” vagy köteles beszédezés dicstelen kampányhagyományait idézi.

Az idő előrehaladtával egyre inkább a politikai és egzisztenciális túlélés kölcsönös szándéka fűtheti tovább ezt az együttműködést: Magyar Péter eddig megszerzett, kétes politikai és bizalmi tőkéjének a megtartása, ugyanakkor a régi baloldal levitézlett figuráinak és gazdasági érdekköreinek tűz-közelbe juttatása – ezek lehetnek azok a közép- és hosszú távú célok és motivációk, amelyek fenntarthatják a dollárbaloldal legújabb politikai projektjét.

A nemzetközi baloldal annak ellenére is fel akarja használni céljaihoz Magyart, hogy a balliberálisok új reménysége még jobban megosztja az ellenzéki térfelet és Magyar robbanásszerű megjelenése alapvetően a baloldali pártokra jelent veszélyt.

Miközben egyes pártok tovább gyengülnek és akár teljesen el is tűnhetnek a színről, a Gyurcsány-Bajnai-világ egyes háttérfigurái maradhatnak, sőt kívánatos is a támogató jelentlétük az egyre markánsabb módon a baloldal vezérfigurájává válni akaró, és mind agresszívebb hangvételű kampányt folytató Magyar Péter eredményessége érdekében.

2024. április 28. 12:05
Békéscsabai Extrém sportpálya - kihívás, adrenalinfröccs, jó közösség
Az extrém sportok szerelmesei számára új közösségi tér alakult ki Békéscsabán. A megújult Extrém Sportpályán garantá...
Menczer Tamás: A baloldal szerint a fideszesek állatok, adjunk csattanós választ a sértegetőknek június 9-én
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában hívta fel a figyelm...
Defektet kapott egy busz a hőség miatt, több halott
A halálos áldozatok között nők és gyerekek is voltak.
Mentőhelikopter landolt Hajdúnánásnál, több gyermek is megsérült - fotókkal
Több egységet riasztottak a helyszínre.
Újabb vízidráma: elragadott a vihar két horgászt a Balatonon
A tó túlsó partján találtak rájuk.
Hogy lehet ezt túlélni?
Vannak olyan dolgok egy nő vagy a szülők életében, amiről nem beszélnek. Nem beszélnek, mert nem tudják, hogyan, vag...
Tények teljes adás, 2024. május 29., szerda
ELŐZÉSEK - Vétlen házaspár halt meg a brutális vámospércsi balesetben. Épp hazafelé tartottak, amikor egy elhibázott...
Továbbra is aktív a sorkatonaság bevezetéséről szóló beszélgetés Magyar Péter csoportjában
Akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tag...
Itt reszkessetek, betörők!
Vannak olyan filmek és helyszínek, amikre mindig emlékezni fogunk. Az egyik ilyen a Reszkessetek betörők című film i...
Szakadékba zuhant három pénzügyőr Olaszország északi részén egy hegyi gyakorlaton
A helyszínen életüket vesztették.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.