Így dolgozik Gyurcsányné Magyarország ellen

Az elmúlt hetekben minden eddiginél nyíltabban bizonyította Gyurcsány Ferenc felesége, hogy Magyarország ellen dolgozik Brüsszelben és ahol csak tud. Gyurcsányék az elmúlt időszakban számos alkalommal bizonyították: a céljuk az, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Miután a pénzek utalása minden eddiginél közelebb került, Gyurcsányné hisztérikusan kampányolni kezdett. Nemrég az európai szocialisták berlini pártkongresszusát kihasználva Olaf Scholz német kancellárt győzködte egy protokolláris találkozón, és az európai uniós források felfüggesztéséért könyörgött. Néhány nappal később pedig 25 uniós ország nagykövetét győzködte. Gyurcsányné európai parlamenti képviselőként évek óta azért harcol, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós pénzeket. Abban reménykedik, hogy ha nem kap Magyarország EU-s pénzeket, akkor rosszabb lesz az embereknek és ez négy katasztrofális baloldali vereség után esetleg növelné az esélyeiket - írta meg az Origo. 

2022. november 15. 13:29

Gyurcsányné továbbra sem nyugszik, és minden erejével azért küzd, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Férjével, Gyurcsány Ferenccel abban reménykednek, hogy ha nem kap Magyarország EU-s pénzeket, akkor a gazdaság összeomlik, és ők újra hatalomra kerülnek.

Komoly aknamunkát folytatnak saját hazájuk ellen

Ahogy arról az Origo július végén beszámolt, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő egyik megszólalása alapján, Gyurcsány Ferenc felesége levelet küldött az Európai Parlamentnek, és ebben a rágalmakkal teli feljelentő levélben nem kevesebbről van szó, mint hogy Gyurcsányék azt követelik, hogy mi magyarok továbbra se kapjuk meg a nekünk járó uniós fejlesztési pénzeket.

A Gyurcsány-házaspár tehát legkésőbb július óta arra készül, hogy megakadályozza az európai bizottság és Magyarország megállapodását a pénzek folyósításáról, ehhez eszközként az európai parlamentet használják fel.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezzel egy időben Gyurcsány Ferenc elkezdett posztolni arról, hogy valamire „készülnek". Később kiderült, hogy ismét hatalomra akarnak törni.

Gyurcsányné minden mellett kampányol, ami Magyarországnak nem jó, de Brüsszel akarja

A migráció és a gender-ügyek témájában Gyurcsányné évek óta támadja Magyarországot Brüsszelben, újabban pedig a teljesen elhibázott, Brüsszel által Oroszországra kivetett gazdasági szankciók ellenzése miatt támadja hazánkat.

Gyurcsányné a régi és az új témákat köti össze annak érdekében, hogy megakadályozza az uniós pénzek kifizetését.

Érdemes felidézni, hogy még EP-képviselővé választása előtt Gyurcsányné azt mondta, "barátokat és szövetségeseket gyűjtve meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a pénzek jelentős része a kormányt kikerülve, független uniós testületek döntése alapján, közvetlenül menjen önkormányzathoz, civil szervezetekhez, vagy például a Magyar Tudományos Akadémiához."

Emellett Gyurcsányné 2019-ben mondta azt, hogy "az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje."

2020 májusában, a koronavírus-válság kellős közepén pedig arról értekezett Gyurcsányné, hogy "végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek az antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából."

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Majd pedig 2021 februárjában azt közölte a bukott miniszterelnök felesége, hogy "mai felszólalásomban azt kértem az Európai Bizottságtól, hogy az ilyen kormányok helyett a pénzt inkább adják közvetlenül az önkormányzatnak és civil szervezetnek."

Tavaly júliusában Gyurcsány Ferenc felesége teljesen nyíltan kijelentette: "amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz, amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből."

Gyurcsányné ezt követően sem állt le, és 2021 decemberében azt mondta, "végre olyan következménye lesz a magyar kormány demokratikus értékeinket romboló politikájának, ami igazán fájni fog Orbánnak: ha nincs jogállam, nem lesznek uniós források sem. Macron elnökkel folytatott megbeszélésünk után bátran kijelenthetjük, hogy a francia soros elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust."

Ez utóbbi egyébként megtörtént, most a jogállamisági mechanizmus konkrétan nem definiálható ürügyén akarnak forrásokat elvonni tőlünk. 

Fotó: Facebook

Találkozott a német kancellárral

"Ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, hogyan okoz a baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat az országnak, az csak pillantson rá Dobrev Klára tegnapi berlini túrájára"- kommentálta Gyurcsányné októberi berlini látogatását Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint ugyanis "Gyurcsány Ferenc árnyéka, (egyben a felesége) Olaf Scholz német kancellárnál járt, és véletlenül pont a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztésről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a szokásos korrupció volt. Igen, ezt pont ő mondja, akinek az egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont."


Figyelemreméltó bája volt az is a találkozónak, hogy épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt. Kocsis szerint kioktatást pedig nem fogadunk el olyan magyar-bolgár kommunistáktól, aki a rablóprivatizációban gazdagodtak meg, és akik egyszer már tönkretették ezt az országot.

"Egy biztos: minden fenyegetőzésük ellenére a magyar kormány korrekt megoldásra törekszik az Európai Bizottsággal, és maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítése mellett. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat" - zárta posztját Kocsis Máté.

Huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőjét győzködte

Gyurcsányné egyik akciója az volt, hogy online sajtótájékoztatón arról beszélt: huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőjével egyeztetett a jogállamisági eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO bővítéséről. A Fidesz közleményben reagált a hírre, amire azt írták: "Gyurcsányné gyakorlatilag bevallotta, hogy már nemcsak a színfalak mögött áskálódik Magyarország ellen, hanem nyíltan roadshow-zik azért, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat és ismét ők kerülhessenek hatalomra."

A Fidesz szerint

A demokráciáról prédikáló Gyurcsányné figyelmét elkerülte, hogy a magyarok demokratikus választásokon sokadszorra is világosan megüzenték, hogy nem kérnek belőlük. pont azért nem, mert Gyurcsányék soha nem a nemzeti érdekekért dolgoztak.


Saját hazáját árulja el

Jól látszik a fentebbiek alapján is, hogy Gyurcsányné 

Az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott, hogy a magyar embereknek jogosan járó pénzeket ne fizesse ki Brüsszel, csupán azért, mert a magyar választók nem a Gyurcsány-pártnak szavaztak bizalmat a választáson.

Gyurcsányék vélhetően abban reménykednek, hogy ha nem kap Magyarország EU-s pénzeket, akkor a gazdaság esetleg összeomlik és ők újra hatalomra kerülnének. A gazdaság összeomlásával kapcsolatos forgatókönyv természetesen nem reális, az ugyanakkor felháborító, hogy Gyurcsányné a saját hazája ellen tevékenykedik Brüsszelben, így akadályozva például a pedagógusok béremelését.

Ezzel párhuzamosan Gyurcsányék magyarországi pártja a pedagógusok béremelésének az elmaradását kéri számon a kormányon. A kormány a nyár folyamán ígéretet tett az oktatásban dolgozók bérének emelésére – egészen pontosan a diplomás átlagbér 80 százalékához kívánja igazítani azt – amit szándékozik is megtartani, azonban ennek finanszírozása EU-s források nélkül nem megvalósítható.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Hosszabb távon más fontosabb fejlesztések megvalósításához is szükség van uniós pénzekre, például: kórházfelújítások, a közutak karbantartása, vasútfejlesztés, az energetikai szektor diverzifikálása és egyebek. Gyurcsányék mindettől megfosztanának bennünket.

Nagyon fontos kiemelni, hogy ezek a pénzek járnak nekünk, hiszen mi magyarok is befizetünk a közös uniós kasszába. Ezzel szemben Gyurcsányné továbbra is módon saját hazája és a magyar emberek érdekei ellen dolgozik. 

Kirúgási hullámot indíthat el egy kiszivárgott felvétel, vizsgálatot indítottak a vérlázító ügyben
Több alkalmazott állása is veszélyben.
Disznót vágtak egy nagybányai tömbház tetején, a magason hőkezelt hús új értelmet nyert
A különleges disznóvágást egy szomszéd örökítette meg.
Halálfélelme volt
Nádas Györgynek fájtak a térdei, fulladt és a lépcsőzés is nehezére esett. A humoristának egyre több és súlyosabb eg...
Összeférhet a misztikum az imával?
Elhitték Önök valaha, hogy a jósok előre látják a jövőt? Vagy inkább imádkoztak, ha bizonytalannak érezték magukat? ...
Lezárja a múltat, új életet kezd
Szerednyey Béla különböző filmes és színházi karaktereit egy ország ismeri és szereti. A színészóriás élete azonban ...
Borzalmas családi tragédia Zalában, idős házaspárra találtak holtan
Szörnyű dolog történt velük.
Meghibásodás miatt váratlanul leállt a belgiumi Tihange atomerőművének egyik reaktora
Hibát jelzett és automatikusan készenlétbe helyezte magát a belgiumi Tihange atomerőművének egyes reaktora a két gőz...
Végzetes baleset történt Nagygyimóton
Elgázoltak egy gyalogost Nagygyimóton vasárnap este, a 48 éves férfi a balesetben meghalt - közölte a Veszprém Megye...
Erős földrengés rázta meg Tonga térségét
Erős, 6,7-es magnitúdójú földrengést jelentettek vasárnap a Csendes-óceán déli részén fekvő Tonga közelében.
Tények teljes adás, 2022. december 4., vasárnap
TRAGÉDIA - Elhibázott előzésből lett halálos baleset a 81-es úton - egy 66 éves sofőr nekikoccant az előtte haladóna...
Kiszel Tünde megmutatta a melleit Londonnak - fotó
Késsel fenyegetőzött egy férfi a 13. kerületben - videó
Így jósoltak a sztárok az Origo vb-játékán: négy tökéletes tipp érkezett
Robot King Konggal érkezik az új Transformers-film - videó
Mellbevágóan drága a GE okos robotmixere