Hetek óta bujkál a nyilvánosság elől Mártha Imre strómanja - Mitől fél ennyire a Gyurcsány-fióka ügyvédje?

Bár gondosan titkolt telefonszámát és budai irodáját is megtalálták, hetek óta hiába próbálják elérni az ügyvédi kamara bejegyzett tagját - írta meg a Metropol. 

2022. március 19. 14:37

A fővárosi közművezér által jegyzett, egyértelműen “színlelt” vagyis törvénytelen stróman-szerződésének ügyében már rendőrségi feljelentés is született.

Az ügyvéd, dr. Sz.Sz.L, egyes információk szerint azért kerüli ennyire gondosan a nyilvánosságot, mert nem a nyilvánosságra került strómaszerződés az egyetlen amivel segített eltüntetni a Gyurcsány-fiókának “becézett” fővárosi közművezér vagyonát.

A Metropol munkatársai a strómanszerződésben rögzített lakcímére is elmentek, próbálták utolérni a felesége révén is – aki szintén részese a strómanszerződésnek – mindhiába. Mintha nem is létezne…
Az elegáns budai negyedben, a Királyhágó úton található Álmos és Széles nevet viselő ügyvédi irodában több kollégájával is sikerült beszélni, de szemmel láthatóan falaztak neki, folyamatosan mellébeszéltek, mint akik egy betanult szerepet játszva hárítanak. 

Emberei sem másik telefonszámot, sem e-mailcímet, semmiféle elérhetőséget nem adnak ki hozzá. A próbálkozásokról a Metropol munkatársai hang és képfelvételeket is készítettek.


De vajon milyen ügyvéd az, akit egyetlen módon sem lehet elérni? Az is figyelemre méltó, hogy az interneten sincs tényleges elérhetősége, egyedül a kamarai nyilvántartásban…

A megkérdezett szakértők azt valószínűsítették, hogy az ügyvéd azért kerülheti a nyilvánosságot, mert jó eséllyel a Mártha Imre-féle stróman szerződésekre specializálódott, amelyek a Gyurcsány Ferenchez köthető milliomosnak segítenek a nyilvánosság elől eltünteni a “szürkezónában” megszerzett vagyonukat.

Az ügyvéd, aki soha nincs benn: heteken át hiába keresték

Az ügyvédet először egy kollégájától megszerzett telefonszámon próbálták elérni. Egy hölgy (valószínűleg a titkárnő) azt mondta, hogy éppen nincs benn az irodában. Sem másik telefonszámot, sem hivatalos email címet nem adott ki, de azt ígérte, másnap délelőtt biztos el lehet majd érni. A következő napon négyszer is próbálták telefonon elérni az irodát, de senki nem vette fel – a titkárnő sem.

A következő napokban telefonon ugyancsak hiába hívták az irodát, ezért személyesen elmentek az elegáns budai negyedben lévő társasházba. Egy férfi felengedte az újságírókat a II. emeletre – majd az ajtóban elmondta, hogy aznap nem lesz bent az ügyvéd úr, de kedden mindig ott tartózkodik.


Aztán kedden már az iroda ajtajáig sem lehetett feljutni. Egy férfihang a kaputelefonon közölte: az ügyvéd úr nem kíván fogadni senkit sem. Ezután újra megpróbálták telefonon elérni az irodát, de immár senki nem vette fel a számot.


Személyesen többször is visszamentek az irodához, a legtöbbször a kaputelefonban azt mondták, nincs benn az ügyvéd úr, és nem is tudják, mikor jön… Egyszer újra sikerült feljutni a II. emeletre, ahol egy férfi nyitott ajtót – de ő sem engedett be senkit, és azt mondta, az ügyvéd úr most sincs bent, és nem is adhat ki hozzá elérhetőséget…

Strómanszerződést kötött a milliárdos közművezérrel

Dr. SZ.SZ.L. ügyvéd a Metropol által megszerzett dokumentumok szerint egyértelműen Mártha Imre strómanja. A szerződés arra bizonyíték, hogy milyen módszerekkel rejtik el a vagyonukat a baloldali közszereplők, köztük a Gyurcsány-fiókának gúnyolt Mártha Imre, aki a DK elnök miniszterelnöksége alatt jutott először magas vezető pozíciókhoz, például a Magyar Villamos Műveknél – most pedig ő Karácsony Gergely főpolgármester kedvenc cégvezére, a budapesti közműcégek teljhatalmú ura.


A Metropol által megszerzett szerződés több olyan részletet is tartalmaz, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a budapesti közműholding csúcsvezetője a vagyon elrejtésére szolgáló klasszikus strómanszerződést kötött. Például kikötötték, hogy a stróman ügyvéd az 1 millió 690 ezres vételárnál nem követelhet többet a milliárdos vagyonért „még akkor sem, ha a társaság eredményes gazdálkodása folytán az üzletrész értéke gyarapodott”.


A szerződés szerint a Lázár Houses-ban 26 százalék részesedést tulajdonoló dr. SZ.SZ.L. ügyvéd öt évre, egy meghatározott – nevetségesen alacsony – összegért opciós vételi jogot biztosít erre a tulajdonrészre Mártha Imrének, aki potom 1 690 000 forintért bármikor megvásárolhatja azt. Pontosabban visszavásárolhatja, hiszen a cégtörténet alapján éppen Mártha Imrétől, illetve közvetlen családtagjától „vásárolta”, azaz íratta a nevére az üzletrészt az ügyvéd stróman, így segítve eltüntetni a hatalmas, milliárdokat érő vagyonrészt.

Még a stróman esetleges válására is gondoltak… A kamuszerződés arra is kitér, hogy a stróman-ügyvéd házastársa aláírásával elismeri, hogy semmiféle igényt sem támaszthat a kiszervezett tulajdoni hányadra.

Több tucat ingatlant rejt a strómancég. A 2 milliárdos Prisztás-villa legfőbb tulajdonosa is ez a cég, amelynek tényleges ingatlanvagyonát legfeljebb megbecsülni lehet. Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van a stróman mögé rejtett cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás (ezekben a kerületekben a négyzetméterárak már messze 1 millió forint fölött járnak), egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén.

 

fotók: metropol

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Kivégezte gyerekeit a férfi, magát is meg akarta ölni - Tények 18.00
Az édesanya vasárnap jelentette a rendőrségen lányai eltűnését... További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n!
Pilótával együtt lezuhant egy gép Balatonfőkajárnál - Fotók
A gépben a pilótán kívül nem volt senki.
Menczer Tamás: Megdöbbentő és elfogadhatatlan az ukrán tanácsadó tegnapi nyilatkozata
"Kérésére fogadtam ma reggel Ljubov Nepop nagykövet asszonyt, Ukrajna budapesti nagykövetét" – kezdte a hivatalos kö...
Tragédia Kiskőrösön, egy kerekesszékes férfi az áldozat
A mentők hosszasan próbálták újraéleszteni a 79 éves áldozatot.
Nyilvánossághoz fordult a gyászoló anya, szintet léphet a magyar színész tragédiája
Először szólalt meg kamerák előtt az elhunyt színész édesanyja.