Háromból két helyen a Fidesz nyerte az időközi választást

Miskolcon és Derecskén is a kormánypártok jelöltjei győztek vasárnap - számolt be a Magyar Nemzet

2022. szeptember 26. 08:21

Miskolcon magabiztos győzelmet aratott az időközi önkormányzati képviselő választáson a kormánypárti kihívója, Barta Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki viszont így visszahódította a baloldaltól a korábban elveszített választókerületet. A 3. számú egyéni választókerületnek azért kellett új képviselőt választania, mert a 2019-ben itt győző DK-s Hegedűs Andrea listán a parlamentbe jutott.

"Nemcsak a választókerületi riválisomat, de a teljes DK-frakciót sikerült legyőznünk!" – mondta győzelmi beszédében Barta Gábor. Mint fogalmazott: „Hiába kampányoltak az utcán, a lépcsőházakban és a miskolci kocsmákban a DK-frakció tagjai, a Miskolc 3. számú választókerület polgárai a mostani győzelemmel egyértelmű üzenetet küldtek: nincs szükségük árnyékkormányra, nincs szükségük Gyurcsányra!”

Beszédében megköszönte a kampányban dolgozó aktivisták, szimpatizánsok munkáját, majd átadta a szót Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselőnek, aki a teljes – ahogy Barta fogalmazott – háttérországot biztosította a kampányában. Hozzátette:

"Tanulságos időközi választás volt. Az április 3-i országgyűlési választások után most, mondhatni, házhoz jött a pofonért Gyurcsány Ferenc és a DK frakciója. Egy baloldalinak elkönyvelt, ellenzéki vezetésű városban úgy tudtunk győzni, hogy a DK teljes frakciója, élükön Gyurcsány Ferenccel, napokig személyesen kampányoltak a választókerületben. A választási eredmény azonban megmutatta, hogy Gyurcsány már csak árnyéka önmagának."

A fotó illusztráció (MTI)

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója a közleményében úgy fogalmazott: Barta Gábornak, annak ellenére sikerült nyernie Miskolc 3. számú választókerületében, hogy hét közben a teljes DK-frakció – élén Gyurcsány Ferenccel – személyesen kampányolt riválisának az ellenzéki városvezetésű borsodi megyeszékhelyen.

Mint írták, hét közben Miskolcon tartott kihelyezett frakcióülést a Demokratikus Koalíció. Az ülést követően a frakció tagjai ellepték a miskolci 3. számú választókerületet. Fórumokat tartottak szerte a körzetben.

„A lelkesedésük azonban minden bizonnyal gyorsan tovaszállt, miután szinte senki sem volt kíváncsi rájuk Miskolcon. Gyurcsány Ferenc utcafórumára is mindössze ötven-hatvan érdeklődő gyűlt össze” – fogalmazott a Fidesz–KDNP miskolci frakciója a közleményében.

Újpesten az időközi önkormányzati képviselő választáson megtartotta a helyét a baloldal, szűk különbséggel nyert az ellenzéki összefogás jelöltje, Maholányi Zsolt. Budapest IV. kerületében a korábbi LMP-s alpolgármester, Kanász-Nagy Máté helyéért küzdöttek a jelöltek. A nyár elején a 2. számú választókerületben már tartottak egy időközit, ezen a választáson a baloldal meg is tudta tartani pozícióját.

Időközi önkormányzati választást rendeztek Derecskén is, miután korábban a helyhatóság feloszlatta magát.

A derecskei időközi önkormányzati választás polgármester-választásán az adatok 100 százalékos feldolgozottságát követően a kormánypártok által támogatott Rácz Anikó független jelölt szerzett mandátumot.

Az állat társ, nem pedig játék - Szívügyünk az állatvédelem
Nemes ügy mellé áll a TV2 Hírigazgatósága.
Babakocsit toló nőt ütöttek el Sopronban, a 9 hónapos pici is megsérült - Fotók
A 64 éves sofőr nem adott elsőbbséget a zebránál.
Megölte és feldarabolta 11 hónapos kislányát egy elvetemült férfi
A férfit egy járókelő ismerte fel a hírekből.
Így élnek az ország 37. leggazdagabb emberének gyerekei
Jákob Zoltán gyermekei büszkék apjukra, azonban két lábon a földön állva élik meg sikereit.
Letépte a nő ruháját, majd a nyakát szorítva akarta megerőszakolni a miskolci utcán - videó
Most emelt vádat az ügyészség a férfi ellen nemi erőszak kísérlete miatt.
Párássá válik a levegő
időjárás-jelentés, 2022. december 6., kedd
Betonoszlop temetett maga alá egy 4 éves kisfiút, agyonnyomta a súly
A gyermek életét már nem lehetett megmenteni.
Tragédiához vezetett a tűzhelyen felejtett olaj Cserháthalápon
Lakástűzben meghalt egy ember a Nógrád megyei Cserháthalápon kedd délután.
Megjött a Mikulás!
70 éves, de a mai napig képtelen felnőni. Oszvald Marika a mai napig cigánykereket tudna hányni a színpadon és a mók...
Visszatér a Szerencsekerék!
Hamarosan indul a Szerencsekerék új évada! Csakúgy, mint eddig, két civil játékos küzd egy ismert ember társaságában...
Dokkolót raktak az állítható magasságú asztalba
Kiderült, hogy mely országokban síelnek a legtöbben
STRAND Fesztivál: itt vannak az első nevek!
Ezek a világ legfurább takarítóeszközei
A gyáva spanyolok kiesése a vb eddigi legnagyobb drámája