Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely sarcolásra készül

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a napnál is világosabb, hogy Karácsony Gergely - rossz és felelőtlen gazdálkodásának következtében - megszorításokra készül a budapestiek kárára.

Wintermantel Zsolt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a főpolgármester azon Facebook-videójára reagált, amely szerint a fővárosi önkormányzat életre hívja az "első budapesti lakógyűlést", hogy a város működéséről és finanszírozásáról, valamint a Lánchídról véleménynyilvánítást kérjen a fővárosiaktól.

A frakcióvezető közölte: Karácsony Gergely elköltötte azt a 214 milliárd forintot, amelyet Tarlós István korábbi főpolgármester és a Fidesz-KDNP "hagyott itt neki a kasszában" és felélte azt a több mint 200 milliárd forinttal nagyobb adótöbbletet és adóbevételt, amelyet az elmúlt négy évben beszedett. "Ennek következtében kiürült a kassza" - mondta Wintermantel Zsolt, aki úgy látja, hogy Karácsony Gergely most megszorításokra készül.

Azt mondta: a főpolgármester nem először vesz el a budapestiektől. Háromezer köztéri kukát szerelt le, volt, amikor napokig nem vitték el a háztartásokból a szemetet, valamint advent idején lekapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást - sorolta a fideszes politikus, arra is emlékeztetve, hogy Karácsony Gergely szüntette meg a Tarlós István idején bevezetett dunai mentrend szerinti hajóközlekedést.

Fotón: Karácsony Gergely (MTI)

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott: Karácsony Gergely most a budapestieket akarja megkérdezni, "a budapestiekkel akar takarózni abban az ügyben, hogy nem akarja megfizetni a törvény által kötelező adót".

Minden magyar állampolgárnak és önkormányzatnak teljesítenie kell a rá rótt kötelezettséget - jelentette ki, hozzáfűzve, ez esetben olyan szolidaritási hozzájárulásról van szó, amely - ha nem fizetik meg - nehezebb sorsú, rosszabb gazdasági helyzetben lévő önkormányzatoktól venné el a pénzt.

Véleménye szerint sokkal helyesebb lenne megkérdezni a budapestieket, jónak tartják-e, hogy Karácsony Gergely utasítására nem kötötték meg a reklámfelületek hasznosításával kapcsolatos szerződéseket, amivel "eddig több mint 3 milliárd forintos kárt okoztak Budapestnek".

Úgy folytatta: arról is meg kellene kérdezni a fővárosiakat, helyesnek tartják-e azt a döntést, hogy a főpolgármester egy évre leállította a Lánchíd felújítását, valamint kisebb műszaki tartalommal, később, és ötmilliárd forinttal drágábban készül el a Lánchíd, illetve hogy elhúzódott a 3-as metró felújítása, ami több mint tízmilliárd forintos többletköltséget jelentett a városnak.

"Ha Karácsony Gergely lenne elég bátor, megkérdezné a budapestieket, helyesnek tartják-e, hogy megháromszorozta azt a költségvetést, amivel saját párttársát finanszírozza brüsszeli irodájában" - hangoztatta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

MTI

2023. április 21. 19:08
Tóth Andi kisírt szemekkel jelentkezett be videóban
Sírt, miközben készítette a videót.
Stohl András cuki fotóval mutatta meg, hogy milyen egy boldog nagypapa
A színész első unokája és legfiatalabb lánya között egy év korkülönbség van.
Vigyorgós, többszörösen körözött, toplistás szökevényt keres a rendőrség
Rengeteg bűncselekményt követett el K. Tibor.
Ijesztő maszkban támadt a Komárom-Esztergom vármegyei texasi láncfűrészes
Előbb a láncfűrésszel, majd egy boxerrel támadt a rendőrökre egy tónál az őrjöngő férfi.
Fék helyett a gázra lépett, már a tanpályán felborult az autóval - videóval
A 63 éves nőt a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből.
"Látni akarom a gyerekem!"
Felfoghatatlan, amikor egy kisgyerek azért sír a telefonban, mert nem láthatja az anyukáját, vagy az apukáját. Az el...
Rettegnek a lakók a fegyveres albérlőtől egy budai társasházban - videóval
Fegyveres lakásfoglalóktól rettegnek a helyiek egy budai társasházban - legalábbis ezt állítják az ott élők. A probl...
Újabb világjárvány fenyeget
Ökológiai katasztrófát okoz az ukrajnai gátrobbanás, felbecsülhetetlen a kár, újabb világjárvány fenyegeti a világot...
Holnap hidegfront érkezik
Időjárás-jelentés, 2023. június 10., szombat
A komlótermesztéssel is segítik a régiót
Komlótúrát, sörkóstolót és jótékonysági pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombón. A program...
Vér és arany - itt A katonaszökevény előzetese - videó
Németek ölik a németeket
A Manchester City sztárja zokogott a történelmi BL-sikert követően
Őrült szerencsével és valószínűtlen hősökkel dőlt el a Bajnokok Ligája
Ezzel a bombagóllal szerzett vezetést a Manchester City a BL-döntőben - videó