Budapesten és Kolozsváron is elvarázsolta a közönséget a Mandoki Soulmates

4 órás tömény minőségi zenét és koncertélményt biztosított a Mandoki Soulmates Budapesten és Kolozsváron, a Szent István napi ünnepség keretén belül.

Augusztus 18-án Budapesten a Bazilika előtt adtak feledhetetlen giga koncertet, majd augusztus 20-án ugyanolyan emlékezetes koncerttel készültek a Mátyás szobor mellett, Kolozsváron, a megrendezett események a zene és a történelem különleges találkozását hozták elénk.

A Mandoki Soulmates, Leslie Mandoki vezetésével, a legnagyobb angol progresszív rock és amerikai fusion jazz ikonjainak esszenciáját ötvözi. Tagjaik között olyan legendás és fáradhatatlan tagok vannak, akik összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek. Nick van Eede, Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Richard Bona, Tony Carey, Bill Evans,John Halliwell és Fausto Beccalossi, ők mind otthonra találtak a Mandoki Soulmates-ban.

Ezeken a koncerteken a zenei lécet magasabbra emelték, mint valaha, mely nem csupán a dallamokról és ritmusokról szólt, hanem szinte transzcendentális élmény volt, mely olykor mély elmélkedéshez, a magasabb tudatállapotokhoz, a spirituális tapasztalatokhoz vagy a művészi alkotás mélyebb dimenzióihoz kapcsolódott.


Ezúttal Bartók Béla nyomán, az erdélyi magyar népzene gazdag hagyományait ölelte át a Mandoki Soulmates. Az aranylemezes mesterművét, a "Magyar képek"-et, élvezhette a magyar közönség itthon és Erdélyben is.

Az előadás nem csupán a zenei virtuozitás bemutatásáról szólt, hanem az előadók közötti összhangról, az összetartozás erejéről, a békéről, megértésről, elfogadásról és nem utolsó sorban a szeretetről tett tanúbizonyságot.

A koncertek tapinthatóan összekovácsolták a közönséget, pillanatokra mindannyian részeseivé váltunk ennek a különleges zenei kalandnak, mely mély nyomot hagyott a szívünkben és lelkünkben... élményt, mely még sokáig velünk marad.

Álomszerű este volt az augusztus 18-ai! A háttérben a gyönyörű Bazilika, a színpadon mellettem pedig olyan világsztárok, akiket eddig én is csak a nézőtérről figyelhettem. Minden percét imádtam nem csak a koncertnek, de a próbaidőszaknak is. Leslie olyan profizmussal és szeretettel rakta össze ezt a koncertet, hogy annak minden pillanata emlékezetes marad számomra!

– emlékezett vissza Zséda.

Nagyon hálás vagyok, mert fergeteges volt a koncert. Nekem szakmailag és emberileg is életre szóló élményt adott ez a fellépés. Még most sem fogom fel! Köszönöm, hogy részt vehettem ebben a projektben!

– mondta a szintén színpadra álló Caramel.


A koncerten a Mandoki Soulmates mindent beleadott, és pontosan azt nyújtották, amire vágytunk: egy fantasztikus, csodálatos, feledhetetlen produkciót. A precízen összeállított koncertprogram kifinomultsága, a megkomponált műsor és a spontaneitás tökéletes egyensúlyának lehettünk tanúi.

Budapesten, a Szent István Bazilika monumentális épülete, tökéletes hátteret nyújtott a színpadnak, mint ahogy Kolozsváron a Mátyás szobor és templom szinte beszélő történelmével járult hozzá az est hangulatához.

Kevés igazán nagy és meghatározó pillanat van egy zenész életében, az enyémben egyik, eddigi legnagyobb a Mandoki Soulmates koncert volt! Világhírű ikonokkal, akiket eddig csak felvételeken csodálhattam, most velük együtt alkothatunk egy csapatot és muzsikálhatunk egymás és a közönség örömére! Hálás köszönet jár ezért Leslie Mandokinak, hogy invitált erre az életre szóló zenei álomra! Bízom a folytatásban!

– fogalmazott Mező Misi.

Köszönöm a három zseniális magyar művésznek, a drága Zsédának és a két nagy tehetségnek: Mező Misinek és Caramelnek a részvételüket, hogy az én angolszász ikonikus legendákból álló csapatommal muzsikáltak

– mondott köszönetet Leslie Mandoki.

Drága barátom, ez igazán nagyszerű koncert volt, nagyon büszke vagyok rád és szeretettel gratulálok!

– gratulált Csupó Gábor jó barátjának Leslienek a budapesti koncert után. Ő szintén magyar származású világsztár, akivel kéz a kézben disszidáltak Magyarországról, most már Los Angeles-i filmművész, akinek két csillagja is van a Walk Of Fame-en.

A harmadik disszidens jóbarát is megörvendeztette a közönséget, amikor egy dal erejéig csatlakozott a művészekhez. Ő nem más, mint Bencker László, akit itthon a zenész körökben inkább Szücs Laca néven ismernek.

Leslievel hosszú évtizedeken át tartó művészi partnerséget ápoltak, és a közönség számára is felejthetetlen pillanatokat hoztak létre. A koncert után a három örök lázadó ismét összeült, és éjszakába nyúló beszélgetés vette kezdetét. Emlékeztek arra az időre, amikor a kommunista kultúrpolitika minden lehetőségtől megfosztotta őket, és még egy útlevélhez sem jutottak.

Az elnyomás ellenére sem hagyták, hogy elvegyék tőlük a szabadságot és a zenéjüket. Azóta ez a három pesti srác járja a világot, és az emlékekkel gazdagított történeteik megörökítik a szabadság és a kitartás fontosságát.

Fotó:: MTI/Kiss Gábor, Kovács Tamás

Kapcsolódó tartalom: 

Leslie Mandoki: fegyverrel még soha nem értünk el békét - óriási sikert aratott a Soulmates szuperkoncertje

2023. augusztus 24. 12:47
Brutálisan meggyilkolták a magyar edzőt, lépett az ügyészség - videóval
A magyar válogatott egykori ökölvívó-edzőjét késelte halálra egy őrjöngő vendég egy békéscsabai hotelben. Most emelt...
24 éves lány halt bele egy ismert TikTok-trendbe
Élő közvetítésben esett össze.
Rálőttek az olimpia egyik magyar kommunikációs vezetőjére Franciaországban
A szomszédok hívták a rendőrséget, akik azonnal elfogták a férfit.
Fotók és tragikus hír is érkezett a kenderesi balesetről
Az autó sofőrje nem élte túl a frontális ütközést.
Brutálisan bántalmazta a csecsemőket két nő egy bölcsődében, videóra vették a szörnyűséget
Az egyik kicsinek a lába is eltört.
Úristen, mozog a baba!
Alig hittek a szemüknek, mikor meglátták, hogy a terhességi teszt pozitív eredményt mutat. Örömében elsírta magát We...
Minden nap beszélgetek vele!
A mai napig képtelen feldolgozni Andy Vajna halálát régi szerelme. A sokáig homályba burkolózó Csilla 12 évig alkoto...
1200 turistát menekítettek ki egy erdőtűz miatt
A tűzeset ügyében vizsgálat indult, feltételezik, hogy gyújtogatás történt.
Bánatomban ettem!
Gyermekei elvesztése után az ételbe fojtotta bánatát az a fiatal lány, aki azóta hiába szabadult meg 20 kilótól, sok...
Tények teljes adás, 2024. július 24., szerda
HALÁLOS - Nem vette észre a terelést, frontálisan letarolt egy kocsit egy kamion a 4-es főúton Kenderesnél. A vétlen...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.