Anonymus-maszkban tüntettek a Városházán Karácsonyék korrupt rendszere ellen

A demonstrálók a Fővárosi Közgyűlésen jelentek meg és táblákkal a kezükben hívták fel a figyelmet a baloldali pártok korrupciós ügyeire.

2021. december 15. 16:05

November óta osztja meg a nyilvánossággal a titkos hangfelvételeket egy Anonymus-maszkos alak, amelyek javarészt a Városházát övező botrányról szólnak. A felvételekből többek között kiderült, hogy a Városháza tervezett eladásával kapcsolatban egy olyan "jutalékos", vagyis korrupciós rendszer körvonalai rajzolódtak ki, amelynek szálai a Fővárosi Önkormányzat legmagasabb szintjeit is elérhetik.

A történet egyik kulcsszereplője Berki Zsolt, aki a kenőpénzeket szedte be és osztotta szét.

"A következőképp áll fel a csapat. A Zsolt frontol. Van egy Berki Józsi nevű figura, ő volt a Kiss Péternek valami bal keze. A Kiss Ambrus volt a Kiss Péter titkárságvezetője, tehát most a Berki Józsi a Kiss Ambrussal dolgozik együtt. Gordon két embert ajánlott be a Karácsonynak, a Tordai Csabát és a Kiss Ambrust. Tordai a főpolgármester jogi főtanácsadója, minden szerződést, rendelkezést ő készít elő. Tordai Csaba nem pénzezik, nincs benne ebben a „jutalékos" rendszerben. A „jutalékos" rendszerben, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem, az csak a Kiss Ambrus felé van" - közölte az egyik hangfelvételen Gansperger Gyula korábbi Wallis-vezér, aki Bajnai Gordon volt miniszterelnök barátja.

Berki Zsolt kapta a pénzeket, amelyeket utána szétosztott, például Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek.

Egy másik hangfelvételen megszólal maga Bajnai Gordon is, aki "nagykoalíciós cápákról" beszélt. Szavaiból egyértelművé vált, hogy a fővárost irányító hat baloldali párt kifosztja Budapestet, korrupciós pénzeket tesznek zsebre. Egyrészt néhány befolyásos baloldali embert gazdagítva, másrészt vélhetően a baloldali pártokat törvénytelenül, közpénzből finanszírozva.

Ebből a korrupt rendszerből lett elege azoknak a budapestieknek, akik Anonymus-maszkban jelentek meg a szerdai Fővárosi Közgyűlésen, ahol közben a hangfelvételekből idézett transzparenseket tartottak a kezükben. Erről Bohár Dániel, a Megafon tagja számolt be a közösségi oldalán:


A transzparenseken a következő feliratok álltak:

"Ugye, amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza."

"Rengeteg ilyen cápa úszkál a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek vannak részterületei, ez a realitás, ez így működik."

"Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként, azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen."

"Ugye, a kolléga úr a kétszázmillió forinthoz ragaszkodik (....) hát mindenki pénzt akar."

Gansperger aprólékosan ismertette a fővárosi önkormányzat által működtetett jutalékos rendszert, vagyis a pénzvisszaosztáson alapuló korrupciós hálózatot, amelynek a tetején Bajnai Gordon áll, aki Karácsony Gergely egyik legnagyobb támogatója.

A "Városháza eladásának ügyében létrehozott" vizsgálóbizottságnak eredetileg a szerdai közgyűlési ülésen kellett volna tevékenységéről beszámolnia.

A Fővárosi Közgyűlés előző ülésén, november 24-én - a Fidesz-KDNP-frakció javaslatára - döntött a bizottság felállításáról. A testület feladata az, hogy a Városháza és a fővárosi önkormányzat más ingatlanjainak hasznosításával összefüggő állításokat tartalmazó, nemrégiben nyilvánosságra került hangfelvételekkel összefüggésben vizsgálatot folytasson le. Továbbá vizsgálnia kell a hangfelvételeken elhangzott állítások valóságtartalmát, a készítés, továbbá a nyilvánosságra kerülés körülményeit, különösen figyelemmel a jövő évi országgyűlési "választásba való esetleges idegen beavatkozás lehetőségére".

A vizsgálóbizottság feltárja a Városháza fejlesztésével összefüggésben készített döntéselőkészítő tanulmány megrendelésének és megtárgyalásának mikéntjét és tartalmát, valamint azt, hogy születtet-e döntés a fővárosi önkormányzat bármely szervénél a városháza épületének értékesítésére.

A vizsgálóbizottság elnöke, Kovács Péter elmondta: míg "a baloldali politikusok lapítanak", addig a rendőrség végzi a munkáját, házkutatást tart, de a baloldali politikusoknak ez nem tetszik. Hangsúlyozta: lehet ezen "hőbörögni", de jobb lenne, ha kiderítenék, mi az igazság a Városháza eladása ügyében-írta az MTI.

Fotók: MTI/Kovács Attila

Újabb családtámogatásokat jelentett be Orbán Viktor
Ha a jelenlegi kormánytöbbség újra bizalmat kap az áprilisi választáson, akkor nemcsak folytatódni fognak a mostani ...
Brutálisan agyonverte élettársát, majd Dominikán kezdett új életet
A magyar férfi ráadásul új családot is alapított a Karib-tenger egzotikus szigetén, azóta azonban elfogták, most ped...
Ismét gyászol Vajna Timi
Andy Vajnát három éve veszítette el, most pedig újabb gyász árnyékolja be Timi életét.
Ijesztő állatok potyognak az égből Amerikában
Floridában a viszonylag hideg időjárás egy igen különös jelenséget eredményez.
Meggyilkolták mostohaapjukat, mert molesztálta húgukat
A kislány bátyjai nem tűrték tovább, amit a férfi a húgukkal művelt.
Horrorisztikus. Földből kiálló emberi lábujj várta a piknikezőket a parkban
Piknikező gyerekek leltek rá egy megcsonkolt emberi holttestre, miután kiszúrták a földből kiálló lábujjakat.
Fegyverrel fenyegették és brutálisan összeverték - Tények 18.00
Interjút adott a kirabolt debreceni ékszerbolt tulajdonosa... További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n!
Orbán Viktor: A baloldal túl messzire ment a támadásban
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy a baloldal a járvány elleni védekezés tá...
Titkos találkozón egyeztetett Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon Londonban
A találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, Bajnai Gordon pedig a Városháza-ügy óta kerüli a m...
Orbán Viktor: Brüsszel energiaárakra vonatkozó politikája megbukott
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában úgy értékelt, az infláció mögött több ok is meghúzódik,...