A Jobbik nem válaszol, Pressmanék pedig nem tudnak „KGBéla” ügyeiről

Nem reagált egyelőre a Jobbik arra, hogy európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a Kúria által kémkedés és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év fegyházra ítélt Kovács Béla ellen a Budapest Környéki Törvényszék - írta meg a Magyar Nemzet.

Pedig abban az időben, amikor Kovács Béla a párt EP-képviselője volt, a Jobbik politikusai is az oroszok melletti töretlen kiállásukról tettek tanúbizonyságot.

Így volt ezzel Gyöngyösi Márton, a párt jelenlegi elnöke is, aki többször is felszólalt Oroszország védelmében, legitimnek minősítette a krími referendumot, sőt 2015-ben az Oroszország elleni európai uniós szankciók ellen is szót emelt.

Gyöngyösi külpolitikai karrierje 2010-ben kezdődött, amikor a Jobbik külügyminiszter-jelöltjeként színre lépett, és keleti nyitást szorgalmazott pártja nevében. Mint mondta, Kína, Oroszország, Kazahsztán és Törökország határozná meg a Jobbik külpolitikáját, de az arab világ felé való nyitást is nagyon fontosnak tartotta.

Az orosz nyitás igen jól sikerült Gyöngyösinek, aki 2014-ben már frakcióvezető-helyettesként a Krím orosz annexióját megalapozó, nemzetközileg elutasított népszavazás kapcsán a Nyugatot képmutatónak nevezte amiatt, hogy a „válságot leghosszabb ideig visszafogottan szemlélő és önmérsékletet tanúsító, a kisebbségeinek a védelmére kelő Oroszországot teszi meg a válság bűnbakjává”.

A népszavazást Gyöngyösi legitimnek minősítette, és azt mondta, Oroszország reményt és erőt adott minden kisebbségnek a jogaiért vívott küzdelemben, "a népszavazás pedig rámutatott az Egyesült Államok és az Európai Unió kétszínűségére, mert a népek önrendelkezését, az emberi és kisebbségi jogokat csak akkor támogatják, ha geopolitikai érdekeik úgy kívánják."

A Krím félsziget annektálása után néhány hónappal Gyöngyösi Moszkvába látogatott, ahol úgy fogalmazott, pártja szerint nem Oroszország, hanem a Nyugat az agresszor Ukrajnában, Moszkva csak az orosz kisebbség védelmére kelt.

A Jobbik külpolitikusa újfent példaértékűnek nevezte a krími népszavazást,
amely „a kárpátaljai magyarok és a ruszinok számára az autonómia reményét villantja fel”. Úgy vélte, hogy a magyar vezetésnek és diplomáciának ezt kellene elősegítenie.

Forrás: Facebook/ Gyöngyösi megfigyelőként részt vett a donyecki választásokon is

A Jobbik mostani elnöke 2014-ben a Jobbik részéről megfigyelőként vett részt a Nyugat által el nem ismert donyecki választásokon, melynek kapcsán azt mondta akkor, hogy

"a Jobbik tiszteletben tartja a Donyeck és Luhanszk megyék területén megrendezett – a kijevi kormány által el nem ismert – választásokat és azok eredményét,
noha tény, hogy a voksolás körülményei a fél éve tartó fegyveres konfliktus következtében nem voltak ideálisak”.

A történtek miatt Gyöngyösi Mártont kitiltották Ukrajnából, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ugyanis azzal a kéréssel fordult az ukrán külügyminisztériumhoz, küldjön tiltakozó jegyzéket Magyarországnak, Olaszországnak, Belgiumnak és Ausztriának amiatt, hogy állampolgáraik megfigyelőként részt vettek az önhatalmúlag kikiáltott „donyecki és luhanszki népköztársaságokban” tartott választásokon.

A kitiltás sem tántorította el a Jobbikot és Gyöngyösit az oroszbarát politikától. Amellett, hogy 2014 végén a parlamentben nemet mondott Ukrajna uniós társulási szerződésének ratifikálására, később a székesfehérvári NATO-központ tervét is élesen bírálta, mondván az nem a védelmünket, hanem a kockázatokat növeli, az „egy Oroszország elleni agresszív és demonstratív lépés”.

2015-ben az Oroszország elleni európai uniós szankciók ellen emelt szót Gyöngyösi, aki arra szólította fel a kormányt, hogy a szövetségesek segítségével tegyen meg mindent a magyar nemzetgazdasági érdekekkel ellentétes szankciók felszámolásáért.

Elfogatóparancs „KGBéla” ellen

Mint arról a Magyar Nemzet hírt adott, európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a Kúria által kémkedés és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év fegyházra ítélt – a sajtóban csak „KGBéla”-ként emlegetett – Kovács Béla volt jobbikos politikus, EP-képviselő ellen, erről ma adott ki közleményt a Budapest Környéki Törvényszék.

Mint ismert, a Kúria jogerős ítéletében 2022. szeptember 27-én öt év fegyházat, illetve tíz év közügyektől eltiltást szabott ki Kovácsra folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás, illetve az Európai Unió intézményei elleni kémkedés előkészülete miatt.

Amennyiben az elítéltet az EU-ban fogják el, az igazságügyi miniszter az európai elfogatóparancsot megküldi a végrehajtó tagállamnak. Más államban történő elfogás esetén a kiadatási kérelem előterjesztéséről a miniszter dönt, és erről a nemzetközi elfogatóparancsot kibocsátó bíróságot értesíti.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a vádirat szerint Kovács Béla operatív feladata volt az is, hogy olyan politikai csoportosulást hozzon létre az EU-ban, amelynek célja az unió politikájának gyengítése Oroszország hatalmi érdekeinek megfelelően. Ez a leírás a Jobbik volt politikusának tevékeny részvételével 2009-ben Budapesten megalakított Euró­pai Nemzeti Mozgalmak Szövetségére illik rá. A Jobbik egykori EP-képviselője kincstárnoka lett az EU szélsőjobboldali, orosz kapcsolatrendszerrel bíró pártjait tömörítő szervezetének, amelynek 2013 és 2015 között elnöke is volt.

Várják a válaszokat

Keresték az ügyben a Jobbikot: azt akarták megtudni, mi a véleményük arról, hogy egykori képviselőjük ellen elfogatóparancsot adtak ki, tudnak-e arról, hogy volt politikusuk jelenleg hol tartózkodhat, illetve elítélik-e őt cselekedetéért, de egyelőre nem kaptak választ.

Az ügyben a lap megkereste az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségét is, mivel korábban Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi vezetője meghívást kapott David Pressman széderestjére. A Magyar Nemzet érdeklődésére a nagykövetség annyit közölt: nincs konkrét információjuk Kovács Béla ügyével kapcsolatban.

2023. június 14. 19:04
Brutálisan csúcsbombázó a szurkolólány, de olyan derült ki róla, amitől hátast dobtunk – Fotók
Erre senki nem számított.
Forró fotóval mondott köszönetet a magyar reality sztár, erotikus képsorokat tett közzé
Mellét csupán egy falatnyi textil tartja a helyén.
Bajról árulkodhat a hajunk, érdemes a szakértő tanácsát megfogadnunk
Számos tünettől szabadulhatunk meg.
Megvan Magyarország pornófővárosa, itt a szexet néző települések toplistája - videóval
Ki kevesebbet, ki többet, van, aki állandóan, míg mások egyáltalán nem nézik. A legtöbben pedig tagadják, csakhogy a...
Meghalt a fiatal édesanya, 50 métert repült, édesapja megtörten nyilatkozott
Meghalt a kórházban az a 27 éves nő, aki két hete szenvedett motorbalesetet Pilisvörösvárnál. Barbara az öccsével me...
Így foglald le a repülőjegyed, hogy több maradjon a pénztárcádban
Csak néhány időpontot kell betartani, ezzel viszont rengeteget lefaraghatunk a nyaralás árából.
Menekül a kérdések elől Karácsony
Magyarázat helyett a politikai ellenfelét becsmérelte Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésben. Ez azután történt, ...
Orbán Viktor Marine Le Pennel tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán délután a Karmelita kolostorban megbeszélést folytatott Marine ...
Újszülöttet hagytak a veszprémi inkubátorban, már nevet is adtak a kicsinek
A babamentő inkubátor 23 éves működése alatt már a negyedik babát helyezték el.
Újabb speciális játszóteret adtak át
Speciális hinta, mászóka és trambulin, rengeteg játék várja a fogyatékkal élőket szerdától Kiskunhalason. Itt adták ...
Elképesztő bravúr: bejutott az Euroliga főtáblájára a DVTK női kosárcsapata
Ilyen járgánnyal furikázik a világ legjobb LoL-osa
Ördög Nóra felpofozott egy fiatal magyar zenészt - videó
A pornómodell Molnár Anikó most meztelen fürdőzésről mutatott fotót
Eddig tévedésben éltünk a szifilisz európai eredetét illetően

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.