A hatóság kimondta: szabálytalanul építette fel villáját Tordai Bence

Noha Tordai Bence azt állította, hogy minden engedélyük megvolt a luxusvillája megépítéséhez, a Mediaworks–Hírcentrum információi szerint a kormányhivatal megállapította: a lakóépület jogszerűtlen és szakszerűtlen. A kormányhivatal a szabálytalan építkezés miatt eljárást indított a politikus házával összefüggésben. A Párbeszéd új társelnökéről nemrég derült ki, hogy az építési előírásokat kijátszva százötvenmilliós villát épített Budapest egyik legdrágább kerületében. Az ügyben a rendőrség hivatali visszaélés miatt indított nyomozást - írta meg kedden a Magyar Nemzet.

2022. augusztus 16. 14:14

Hiába mentegetőzött többször is Tordai Bence azzal, hogy minden rendben zajlott luxusvillája megépítése körül, szabálytalan építkezés miatt a kormányhivatal eljárást indított a párbeszédes politikus százötvenmilliós háza ügyében – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma

A kormányhivatal ugyanis megállapította, hogy az egyszerű bejelentés alapján felépült villa „jogszerűtlen és szakszerűtlen, ezáltal szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg”.

A hivatal mindezek miatt Tordainak a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta. Ezzel egyidejűleg pedig építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített villa miatt.

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután a lap megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A képviselő azt állította, csak felújítja az eredeti házat, miközben teljesen lebontatta, és a helyére egy új, százötvenmillió forint értékű villát épített. A lap azt is leírta: az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-naplóból kétséget kizáróan kiderült, hogy a régi házat teljesen elbontották és géppel egy újnak ástak alapokat.

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Tordai a Mediaworks Hírcentrumának korábban azt nyilatkozta, fel sem merül, hogy le kell bontania a házát, ám az új fejlemények tükrében mindez már nem tűnik annyira biztosnak.

Tordai háza a rendőrségnek is munkát ad. A feljelentéseiről elhíresült Tényi István ugyanis a nyomozó hatóságokhoz fordult. Az ügyészség végül a Budapesti Rendőr-főkapitányságra tette át a feljelentést azzal az indokkal, hogy első körben nem Tordai felelősségét érdemes vizsgálni. Az ügyben hivatali visszaélés miatt indítottak nyomozást.

Újabb botrány Johnny Depp körül
Az ismert színészt most testőrei vádolták meg azzal, hogy illegális anyagok szállítására kötelezte őket.
Fapados szexjárat: A levegőben kívánta meg utastársát
A 35 éves férfi előbb alaposan megfogdosta, majd a mosdóba akarta rángatni a mellette ülő nőt.
Kiderült, miért léphetett vonat elé a kislány Gyürén, a nagyapa is tehetetlen volt
Iskolai zaklatások miatt próbálhatott végett vetni életének egy 11 éves kislány Gyürén - írja a Bors.
Hamarosan útjára indul az Ázsia Expressz új évada
Október 10-én harmadik évadával tér vissza a TV2 népszerű kalandreality-je az Ázsia Expressz.
Horror Tázláron: Elszabadult kutya harapta le egy biciklis kezét
A nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
Tények Plusz adás, 2022. szeptember 27., kedd
FELFOGHATATLAN - Elbújt a sínek melletti kukoricásban és a vonatot várta, majd a sínekre lépett. A 11 éves kislány s...
Még idén bemutatják a III. Károlyt ábrázoló bankjegyeket
Várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba.
Tények teljes adás, 2022. szeptember 27., kedd
TÖMEGBALESET - A vétlen sofőr halt meg egy brutális balesetben Körösladánynál. Három kisteherautó ütközött, munkások...
Nem sikerült a terv, apja után önmagát is lelőtte a lány
Egy 12 éves texasi lány egy "gyilkossági összeesküvés" részeként hajtotta végre a merényletet.
Tények röviden, 2022. szeptember 27., kedd
Tények röviden adás