A guruló dollárok Soros-dollárok

A Magyar Nemzet információi szerint a tavaly a baloldal kampányára külföldről érkezett források több mint kétharmada közvetlen vagy közvetett módon Soros Györgytől érkezett. Soros fia a kampányhajrában nyilvánosan is kiállt a Korányi-féle Action for Democracy pénzgyűjtése mellett. Most egy sor további indirekt bizonyítékot is bemutatunk.

A Magyar Nemzet megbízható forrásokból úgy értesült, hogy a tavalyi választás során a baloldalhoz guruló dollárok több mint kétharmada közvetlenül, illetve közvetett módon Soros Györgytől származik. Már eddig is számos jel mutatott ebbe az irányba, ezek bemutatása előtt azonban érdemes felidézni, hogy mit lehet eddig tudni a dollárbaloldal botrányáról.

2023 januárjában látott napvilágot a Nemzeti Információs Központ által a parlament nemzetbiztonsági bizottsága számára készített második részjelentés.

Ebből kiderült: a Karácsony Gergely volt főtanácsadója, Korányi Dávid által létrehozott Action for Democracy nevű amerikai szervezet közel 3,2 milliárd forintot utalt át hazánkba a magyarországi választások előtt, illetve után. 

Emellett pedig egy titokzatos svájci alapítvány közel kilencszázmillió forintot juttatott az Oraculum 2020 Kft.-nek, mely az EzaLényeg nevű lejáratóportál kiadója. Ez azt jelenti, hogy összességében több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldal kampányára.

Mindebből pedig nem kevesebb mint másfél milliárd forint került részben a magyar címzettektől, részben közvetlenül a tengerentúlról a Bajnai Gordonékhoz köthető DatAdat-csoporthoz. Közismert, hogy a 2010-es évek első felében Bajnai sikertelen visszatérését is részben a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress finanszírozta.

A 2022-es guruló dollárok ügyében nyílt nyomozások is indultak, a DatAdattal összefüggésben a rendőrség személyes adattal való visszaélés, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás miatt folytat eljárást. Az amerikai pénzek miatt emellett szintén a NAV rendelt el költségvetési csalás gyanújával nyomozást, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig pénzmosás és sikkasztás miatt vizsgálódott. Utóbbi nyomozást később átvette az adóhatóság.

Már korábban is számos jel mutatott a Soros-féle finanszírozás irányába. Így például 2022. március 26-án, azaz mindössze néhány nappal az április 3-i választás előtt a milliárdos spekuláns fia, Alexander Soros még a Twitter-oldalán is közzétette a guruló dollárok botránya mögött álló Action for Democracy szervezet egyik reklámját. Emlékezetes, hogy ezt a felhívást a New York-i Times Square-en is kivetítették, ráadásul a Twitterre maga Alexander Soros is kiírta az akció mottóját: „Segíts a magyaroknak választani.”

Ráadásul Kati Marton, a pénzgyűjtés egyik szervezője Soros Györggyel és fiával vállaltan szoros kapcsolatot ápol, amit egy 2018. márciusi fénykép is bizonyít.

Mindezeken túlmenően a Magyar Nemzet azt is feltárta, hogy az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt néhány nappal Korányi Dávid is részt vett egy konferencián Münchenben, ahol ott volt Alex Soros, a milliárdos üzletember, Soros György fia. Ezt többek között egy videó is bizonyítja, miként azt is, hogy a 2022. február 18. és 20. között megrendezett konferencia vonatkozó panelbeszélgetésén egyedül Karácsony nem tudott angolul, ezért az előre megírt szövegét magyarul olvasta fel. Korányi pedig lefordította azt a többi résztvevő számára.

Jóllehet Márki-Zayék visszatérően mikroadományokról beszéltek, valójában számos bizonyíték mutatott jó ideje az ellenkező irányba. Így például az, hogy bár az Action for Democracy nevű szervezet éppen hogy csak létrejött, szinte azonnal százmilliókkal támogatta a baloldal kampányát. 

Később Rákay Philip egy összefoglaló videóban szintén cáfolta a mikroadományok legendáját, amikor bemutatta, hogy a kampány idején mindösszesen 11 támogatót mutatott az Action for Democracy adománygyűjtő felülete. Sőt azt még maga Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt tanácsadója és az Action for Democracy nevű szervezet vezetője elárulta, hogy intézményi támogatóik is voltak.

Végül, de nem utolsósorban, 2023 január végén arról írt az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György a kizárólag az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével. Kerényi konkrétan így fogalmazott:

A Bajnai Gordon által leszervezett pénz valós forrását továbbra sem árulja el senki (bár a neve a támogatásról szóló megbeszéléseken sem került elő, de mindenki tényként kezeli, hogy nagyrészt a Bajnaival jó kapcsolatban lévő Soros Györgytől érkezett), a pártok versengésében felhasznált támogatás egy civil szervezethez jött.

Címlapfotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

2023. április 21. 09:10
Három bankot is kirabolt egy rendőr, Pécsen is Budapesten is hasonló módszert vetett be
Részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűn...
Így telhet a harmadik világháború első néhány órája, döbbenetes jóslatok terjednek az interneten
Éleződhet a feszültség az Izrael és a Hamász, Észak- és Dél-Korea, Kína, Tajvan, Oroszország és a NATO között.
Megharapta párja 4 éves kislányát a 16 éves fiú, belehalt a kicsi
A fiatalt már korábban is keresték a hatóságok.
Lefeküdt volt barátja apjával, bosszúból megölte és elásta a győri házaspár
Lefeküdt a volt barátja apjával, ezért öltek meg egy 20 éves nőt Győrben. A lány náluk lakott, és miután szakított a...
Ezen a szurkolón röhög az internet népe, Eb stadionból jelentkezett be a meccs után
Hajnali négy órakor realizálta, hogy egyedül maradt az arénában.
Már másképp csinálnám!
Dívaként ismerte meg az ország, magánéletéről szinte semmit nem lehetett tudni, mostanáig. Megtörte a csendet Wolf K...
Hogy lehet ennyire élethű?
Gondolták volna, hogy egy közönséges házilegyet is be lehet tanítani filmes mutatványokra? Szóval egy léggyel is leh...
Nem tagadom, kegyetlen volt!
Mindig poénkodik, általában úgy látják őt az emberek a képernyőn, hogy fülig ér a szája, állandóan vidám Gáspár Zsol...
Tények teljes adás, 2024. június 18., kedd
SZÖRNYŰ - Megerőszakolhatta, baltával halálra verte áldozatát - egy 85 éves nőt - a borsodi rém. Füzérkajatán minden...
Elment az eszetek?
Lenne kedvük most Ukrajnába utazni? Esetleg Kijevben várost nézni? Sokaknak igen! Míg milliók menekülnek onnan, addi...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.