június
16.
Jusztin
EUR: 321.94
USD: 285.41
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Törökszentmiklósi drog: mégsem haltak meg a csecsemők?
2016. február 1. 17:46

Törökszentmiklósi drog: mégsem haltak meg a csecsemők?

A sajtóban elterjedt híresztelésekkel ellentétben, nem halt meg a két újszülött, akiknek anyjuk bedrogozott és rosszul lett. Ezt állítja az egyik nagymama. Telefonon azt mondta a Tényeknek: azt az információt kapta, hogy a gyerekek kielégítő állapotban vannak, de oxigénhiányuk van. Kerestük a kórházat és a rendőrséget is a gyerekek állapotával kapcsolatban, de egyértelmű választ nem kaptunk.

A törökszentmiklósi buliban részt vett egyik kismama anyja telefonon nyilatkozott a Tényeknek.
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a nagymama azt mondta: mind a két újszülött él, és állapotuk kielégítő. Azt mondta: nem hitte el a híreket, amelyeket a sajtó elterjesztett, ezért betelefonált a kórházba, ott mondták neki, hogy az unokája él. 

Azt az információt kaptam, hogy a gyerekek kielégítő állapotban vannak, oxigénhiányuk van. Pénteken kell mennem a papírokat aláírni, és nevet adni a gyerekeknek. Vagyis az én unokámnak, ugyanúgy a másik nagymamának is mennie kell.

- mondta Fátyol Jánosné a Tényeknek.

Az I. számú Gyermekklinikára hozták a két újszülöttet, miután csütörtök este császármetszést hajtottak végre az anyákon. Kerestük a Gyermekklinikát is. Közleményükben azt írják, hogy ˝nem adhatunk ki információt a törökszentmiklósi dizájner drogügyben érintett újszülöttek állapotáról. Az eljárások lezárta után, amennyiben a szülő, vagy a kijelölt gyám engedélyezi, akkor az egyetem munkatársai válaszolnak a kérdésekre.˝

A nagymama azt is mondta, hogy lánya a korábban sosem használt szereket. Lánya még mindig az intenzív osztályon fekszik, állapota csütörtök óta nem javult. A nővel készült telefoninterjút itt tudják meghallgatni:

Közben elrendelte a törökszentmiklósi kábítószerüggyel kapcsolatban meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra a Szolnoki Járásbíróság. A 39 éves férfit gyanúsítják azzal, hogy 2016-ban úgynevezett kristály és herbál kábító hatású anyagot hozott forgalomba, és azzal is, hogy január 28-án ő adott több embernek pentadron tartalmú port, a port fogyasztók eszméletlen állapotba kerültek.

A nyomozók marihuánát is lefoglaltak a férfi lakhelyén. Többek között azért is rendelték el az előzetes letartóztatást, hogy a 39 éves férfi ne befolyásolja a jövőben kihallgatandó tanúkat. A döntés azért nem jogerős, mert a gyanúsított és védője házi őrizet kért.

Fotók: ő a törökszentmiklósi drogdíler
Január 28-án ő adott több embernek pentadron tartalmú port, a port fogyasztók eszméletlen állapotba kerültek.

A háromból két kábítószerező törökszentmiklósi fiatal férfi állapota romlott, jelenleg gépi lélegeztetésre szorulnak az intenzív osztályon. Kondor Klára, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátó osztályának vezető főorvosa azt mondta: a szolnoki kórházban levő harmadik fiatalembert még mindig a sürgősségi osztályon ápolják, állapota kissé javult. Az intenzív osztályon azt mondták, hogy a gépi lélegeztetésre szoruló két fiatalember, valamint a császármetszésen átesett két nő állapota is súlyos, életveszélyes.

Az új drogról annyit lehet tudni, hogy rövid idő alatt hat, beszédképtelenséget, eszméletvesztést, gyors szívverést és epilepsziás rohamokat okozhat. Korábban is találkoztak már hasonló szerrel. Tavaly májusban az úgynevezett facebook drog miatt több tucat ember került kórházba országszerte.

Zacher Gábor toxikológus azt mondta: ez az úgynevezett szintetikus marihuána nagyon veszélyes és kiszámíthatatlan. Még rendszeres droghasználók is rosszul lesznek tőle. Hatása hasonló, mint a marihuánának, de annál sokkal erősebb. Azt pedig, hogy két kismama is kipróbálta a szereket, iszonyú felelőtlenségnek tartja, ilyet még nem látott. Szerinte a törökszentmiklósi eset példa nélküli a magyarországi kábítószer-történetben. Azt mondja: kollégái jól döntöttek, hogy a bedrogozott kismamákon azonnal császármetszést alkalmaztak.
Mások ezeket is megnézték


Törökszentmiklós belföld drog kábítószer csecsemő terhes terhes nő császármetszés

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Vizet osztanak a hőségriadó miatt
 Elrendelték a harmadfokú hőségriadót a brutális kánikula miatt. Emiatt pedig vizet osztottak az ország nagyobb pályaudvarain, például Budapesten, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is. A hőségriadóval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mindenki igyon elég vizet, és kenje magát naptejjel akkor is, ha csak a belvárosban sétál, ugyanis ott is, szinte percek alatt le lehet égni.

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal