szeptember
27.
Adalbert
EUR: 362.58
USD: 311.07
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Belföld

Tilla: jobb, ha hamar kiesik, aki nem elég jó
2015. november 29. 16:39

Tilla: jobb, ha hamar kiesik, aki nem elég jó

Az egyik percben harsányan nevet a színpadon, nagy közönség előtt, a másikban mélyinterjút készít. Till Attiláról van szó, aki azt mondja: ha valaki nem elég jó énekes - mert ilyen is van - annak jobb is, ha hamar kiesik a Sztárban Sztárból, így legalább nem kell hétről hétre szembesülnie neki és a közönségnek azzal: a többiekhez képest ő gyenge.

Miben más a Sztárban sztár, mint a többi showműsor?

Annyiban más, hogy mindig meglepetés, hogy az adott este milyen lesz. Az adott pillanat dönti el, hogy mennyire érzem jól magam. Akkor jó, amikor összecsuklom a nevetéstől, vagy leesik az állam, mert olyan gyönyörűen énekel valaki. Szeretem, ha a fellépő nem csak utánoz, karikíroz, hanem tényleg szépen énekel.

Szerinted milyen irányba fog változni a fellépők énekesi pályája a műsor után? Nem tesz rosszat például Gáspár Lacinak, hogy nőnek öltözik?

Biztos vagyok benne, hogy nem. Nem szabad, hogy rossz hatása legyen. Nem az a kérdés, hogy ki öltözik nőnek, vagy ki mit csinál, hanem hogy hogyan énekel. Mivel ez már a harmadik Sztárban sztár, van tapasztalatunk, és az azt mutatja, hogy az énekesek örömmel jönnek hozzánk. Úgy látjuk, hogy nem hogy negatív irányba fordult volna a pályájuk, inkább erősebb lett, a műsornak köszönhetően. Mondjuk az igaz, hogy mindig vannak olyan énekesek, akik nem tudnak elég jól énekelni, és az itt kiderül. Nekik nem baj, ha minél hamarabb kiesnek, hogy ne kelljen minden héten azzal szembesülniük: meztelen a király. Olyanok is vannak, akik viszont méltatlanul korán esnek ki, pedig nagyon jól énekelnek. Nekik nem igazán tud segíteni a műsor. Viszont akik eljutnak az első három, négy helyre, azoknak rengeteg ember szurkol. Ez a legnézettebb műsor hetek óta, tehát megéri. A humor pedig örök, tehát nem az az érdekes, hogy Gáspár Laci nőnek öltözik, a humor a fontos.

Mi kell ahhoz, hogy egy sztár ismert maradjon? Nehezebb fenntartani az érdeklődést, mint régebben?

Igen, állandó probléma, hogy sok a művész, sok a dal, nem tesz jót a művészi minőségnek az ipari jelleg. De erre mindig azt szoktam mondani, hogy az igazi művész azért mindig megtalálja az útját. Amerikában is mindig rengetegen voltak, akik próbálkoztak az énekléssel, Király Viktor mégis bejutott a Voice-ba. Sajnos nem nyerte meg, de az akkor is komoly dolog, hogy eljutott odáig. Vagy – igaz, óriási példa – ott volt Elvis Presley is, aki három hónap alatt lett Amerika kedvence, szóval ez régen is így működött, hogy egyszer csak hopp, nagyon híres leszel, és utána már a te kvalitásodtól, tehetségedtől függ, hogy hány évre tudod megtartani ezt a sikert. Bonyolult képlet, hogy hogyan lesz valaki híres. Hogy egy-két tehetséges ember miért tűnik el, az egy széthullás folyamata. Egyébként se gondoljuk azt, hogy csak egyfajta siker van! Sokfajta siker van, és sokfajta megnyilatkozási lehetőség. Magyarországon nagyon komoly zenekarok vannak, akik fesztiválokra járnak, rengeteg fellépésük van, ezek az úgynevezett underground zenekarok. Ezek is igazi, erős utak, tehát televíziós támogatás nélkül is lehet híressé válni. A lényeg a hosszú távú fennmaradás, ami mindig minőségi kérdés, illetve az is számít, hogy mennyire vagy egyedi.

Te tudatosan építetted a karrieredet?

Én sokat tettem és teszek azért, hogy jól csináljam azt, amit csinálok. Ilyen értelemben sokat foglalkozom magammal. Abban nem vagyok jó, hogy közösségi médiában építsem magam. A facebookon nem igazán vagyok jelen, az inkább azoknak való, akik énekelnek, és oda fel tudják tölteni a dalaikat. De nekem egyébként is ez a ˝karrier˝ szó olyan száraz. Szerintem az, hogy valaki hosszú évek óta jelen van, az nem is igazán karrier kérdés. Nem azért van jelen valaki, mert folyamatosan megtervezi a következő lépést, hanem egyszerűen csak azért, mert tehetséges. Szerintem ez ennyi.

Két Tillát ismerünk. Az egyik mélyinterjúkat készít a Propagandában, a másik kiabál a showműsorok színpadán. Ha azt mondanák, hogy a következő műsorodat válaszd ki te, mit választanál?

Jön a karácsony, úgyhogy nekem az elég nagy showműsor lesz otthon, a három gyerekkel. Hogy utána mi lesz, még nem tudom, nem is szoktam gondolkodni rajta. Különösebb vágyam nincs, és kifejezetten szeretem, amikor kapok valami feladatot és azt meg kell oldanom. Például ott volt az ˝Ezek megőrültek˝, ami nekem nem volt tervben. Először féltem tőle, mert azt gondoltam, hogy rosszul is elsülhet, aztán végül beleugrottam, mert jött egy érzés, hogy ˝jó lesz ez!˝. Külön vágyam nincs, de az biztos, hogy szeretem a Propagandát, és szeretek többféle műsort csinálni. A Sztárban sztárban jót szórakozunk, szeretem, de a Propaganda is kell. Sokat bír a lelkem.
 
Mások ezeket is megnézték


budapest belföld till attila tilla sztárban sztár

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Ritka szarvasfaj született
Mezopotámiai dámszarvas született a Szegedi Vadasparkban.

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal