június
4.
Bulcsú
EUR: 344.75
USD: 308.64
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Belföld

Bár november van, mégis virágba borult a vadaspark
2015. november 4. 15:17

Bár november van, mégis virágba borult a vadaspark
FORRÁS: Nyíregyházi Állatpark

A lila színű golgota virág az egyik legszebb kerti futó virág, amely nyáron gyönyörűen díszítheti a kertet. Nyáron. Azonban most ősz van és mégis új virágokat hozott a Nyíregyházi Állatparkban mit sem törődve a zord, hideg novemberi időjárási viszonyokkal.

A májustól – szeptemberig virágzó golgotavirág felfedezésének története a 16. századba nyúlik vissza, amikor spanyol hittérítők járták Amerika indiánok lakta trópusi őserdeit, hogy keresztény hitre térítsék az őslakosságot.

Latin neve, amelyben a passio a szenvedést, a flor pedig a virágot jelöli, a 17. század elejéről ered: a korábban alig látható bimbóból a reggeli órákban kibomló, majd gyorsan elhervadó virágot Jacomo Bosio szerzetestanítvány és művész állította párhuzamba Jézus Krisztus szenvedéstörténetével, így ettől kezdve a golgotavirágot Jézus keresztre feszítésének szimbólumaként a szenvedés virágjának is nevezik.

A virág három bibeszála a Jézust a kereszthez szegező három szöget, a bibéje az ecettel átitatott szivacsot, a nyeles magháza a kelyhet, amit ki kellett innia, az öt portok az öt sebhelyet, a 72 szálból álló sugárkoszorú a töviskoszorú 72 tövisét, a hármasan szeldelt lomblevél a lándzsa hegyét, a kacs pedig a korbácsot jelképezi. Egy másik, spanyol szerzetesektől eredő értelmezés szerint a tíz sziromlevél a tíz apostolt, a szív alakú magjai pedig a szerető szívet jelentik.

 




Mások ezeket is megnézték


időjárás november belföld virág kert állatkert nyíregyháza

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.





További hírek
Lakást venne a 15 millióból
109 nap után, ma véget ér az Exatlon Hungary második évada. Két igazi egyéniség, Adu Laci és Böjte Dávid, azaz Dave csap össze,...





MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engine



Friss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal