június
18.
Arnold, Levente
EUR: 321.94
USD: 285.41
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Pszichológust kérnek az osztálynak
2017. január 20. 19:32


Pszichológus segít azoknak a gyerekeknek, akiknek 12 éves osztálytársát halálra gázolta a vonat Hernád határában. A tragédiáról csütörtökön számoltunk be itt a Tényekben, a fiú környezetét megrázta barátjuk halálhíre. Mostantól egyébként minden gázolásos esetben érintett mozdonyvezetőt három napos szabadságra küldenek, hogy a történteket könnyebben feldolgozhassák. Erről pénteken született megállapodás.

Egy ilyen tragédia során hatalmas lelkiteher nehezedik a mozdonyvezetőre is. A nagy féktávolsága miatt ugyanis, akár több száz métert is tovább száguldhat a vonat a fékezést követően.

„Van olyan kollegánk, aki az egész szakmáját, az egész életútját úgy tudja le, hogy nincs gázolása és van olyan, aki a 26.-nál jár.” – nyilatkozta Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete péntek délelőtt egyezett meg a MÁV-val és további szakszervezetekkel arról, hogy ettől kezdve a gázolásban érintett mozdonyvezetők 3 pihenőnapot kapnak a történtek feldolgozására.

„Mielőtt visszamenne dolgozni, van arra módja, lehetősége, hogy egy mentor segítségével menjen az első két szolgálatába, hogy fel tudja dolgozni az addigi eseményeket.” – mondta az elnök.

Azoknak is segítség kell, akik az elhunytat ismerték. A 12 éves fiú osztálytársainak most szakember segít feldolgozni a tragédiát.

„Ha egy gyerekközösségben egy tragédia történik, egy haláleset történik, az mindig egy nehezített gyász.” – mondta Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vezetője.

A Tények által megkérdezett szakértő szerint a hirtelen bekövetkezett tragédia feldolgozásában segítségre van szüksége a gyereknek. Ezért ilyenkor nagyon sok kérdést tesz fel nekik a gyermek-szakpszichológus.

„Leginkább az derüljön ki, hogy mi van a gyerekek fejében erről az egészről. Milyen pletykák indultak el, milyen fantáziák élnek bennük.” – hangsúlyozta a pszichológus.

Utolértük azt a gyermek-pszicholgóust, aki az elhunyt fiú osztálytársainak segít feldolgozni a tragédiát. A szakember a család gyászára való tekintettel nem szeretett volna nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, hogy már a tragédia másnapján beszélt a fiú osztálytársaival, pénteken déltől pedig a legközelebbi ismerősökkel és hozzátartozókkal találkozott.
Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld pszichológus iskola öngyilkosság

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Ralibaleset: műszaki hiba okozhatta
Műszaki hiba is okozhatta a hétvégi ralibalesetet Tótkomlóson. Az egyik versenyző autójával kisodródott és hatalmas sebességgel a nézők közé csapódott. Kilencen sérültek meg, ketten életveszélyesen. Az autó kereke a verseny közben kitört, de megjavították. Egyelőre nem zárható ki, hogy ez is közrejátszhatott a tragédia bekövetkeztében.MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal