március
19.
József, Bánk
EUR: 314.33
USD: 276.92
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Külföld

Magyar sérültje is van a berlini terrortámadásnak
2016. december 20. 19:15


Több magyar is a karácsonyi vásárban volt Berlinben, amikor a kamion a tömegbe hajtott. Egyikük élete csak pár méteren múlt. A nő nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, annyira sokkos állapotba került, hogy kórházba kellett vinni. Egy másik magyar nő is készült a vásárba, de a rossz idő miatt mégsem ment ki. Egész Berlin gyászolja a terrortámadás áldozatait.

„Óriási, nagy csattanást, durranást hallottam – mesélte Guba Ágnes, a Tényeknek. - Én is úgy megijedtem, hogy azt hittem, minden percbe kiugrik a szívem, és most kapok infarktust.

A magyar nő már 17 éve él Berlinben, és évek óta ebbe a vásárba jár. Azt mondta, hogy hatalmas volt a pánik a téren, és az ő élete is csak pár 10 méteren múlott.

„Nem is tudom mihez hasonlítani ezt a nagy csattanást, nagy durranást. Mindenki kiabált, hogy bomba, mások szóltak, hogy tűz van. Pánik volt, volt, aki eldobta a poharát ijedtében.” – mondta Guba Ágnes.

A magyar nő sokkos állapotba került - nagyon felment a vérnyomása, ezért a helyszínen vizet kapott, majd később kórházba vitték, de hajnalban kiengedték. Kovács Zoltán, kormányszóvivő tájékoztatása szerint egy másik magyar is kórházba került.

„Bár hivatalos értesítést a német szervektől egyelőre nem kaptunk, a mi tudomásunk szerint három feltételezett érintettje volt magyar állampolgárok részéről a tegnapi cselekménynek, ebből kettőről nagy valószínűséggel bebizonyosodott, hogy nem voltak érintettek, egy harmadik érintettről pedig azt tudjuk, hogy már reggel elhagyta a kórházat, könnyebben sérült.” – nyilatkozta Kovács Zoltán, szóvivő.

Egy szintén Berlinben élő magyar nő csak az időjárásnak köszönheti, hogy nem volt ott hétfőn a téren.

„Úgy volt, hogy megyünk mi is az adventi vásárra vasárnap, de mivel rossz idő volt, így nem mentünk. Se vasárnap, se tegnap. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy mi nem vagyunk ott. Van már félelem az emberekben.” – közölte Somogyiné Varga Ilona.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkkülföld terrortámadás berlin

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Megállapodás nélküli Brexit?
A megállapodás nélküli Brexitről szavazott a brit parlament alsóháza szerda este, a konzervatív kormánypárti...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal