november
23.
Kelemen, Klementina
EUR: 313.36
USD: 266.53
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Di Vona nem ismeri Vonát
2016. december 8. 20:15


Tovább gyűrűzik a rejtély Vona Gábor állítólagos olasz gyökeréről. A Jobbik első embere állította, hogy rokona egy bizonyos Piero di Vona, nevő idősz olasz professzornak akki arról ismert Olaszországban, hogy a hetvenes években elhunyt náci érzelmű Julius Evola szakértője.

A Jobbik első embere így fogalmaz: A Vona név olasz eredetű, valamikor a XVII. század körül vándorolhattak be Pély környékére. Olaszországban ma is él egy Piero di Vona nevű professzor, aki egyébként - mennyire sorsszerű - Evola-szakértő. A véremben tehát a magyar mellett olasz és tót vér biztosan folyik.

Julius Evola a hetvenes években hunyt el. A mai napig őt tartják a legszélsőségesebb olasz nácinak. Okkult rasszistának is nevezik. Evola a náci fajelmélet híres szakértője, akinek egyik könyvéhez Vona Gábor írta az előszót. A Vona által említett Piero di Vona, Evola egyik legnagyobb szakértője. A Tények stábja felkutatta a professzort, hogy megkérdezzük, rokoni szálak fűzik e Vona Gáborhoz, és hogy ismeri-e a magyar politikust.

„Nem, én nem ismerem őt. Egyáltalán nem.” – mondta a professzor.

Vona Gábort Zázrivecz Gáborként anyakönyvezték, még az érettségi bizonyítványát is ezen a néven szerezte. Valószínűleg a politikai tanácsadói javasolták neki, hogy változtasson nevet.

A Jobbik sajtóosztálya Vona Gábor névváltoztatásával kapcsolatban azt írta, hogy amikor a politikus betöltötte a 18. életévét, nagykorú lett, jogilag lehetősége nyílt a névváltoztatásra, ennek okairól pedig már korábban részletesen beszámolt.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Jóváhagyta az EP a LIBE javaslatát
Megszavazta a dublini szabályok módosításáról szóló javaslatot az Európai Parlament. Hidvéghi Balázs a Fidesz...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal