november
25.
Katalin
EUR: 312.05
USD: 262.91
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Lemondott Dúró Dóra
2016. december 8. 20:14


Lemondott frakcióvezető-helyettesi posztjáról Dúró Dóra. A Jobbikos politikus azzal indokolta döntését, hogy több figyelmet szeretne fordítani a párt szakmai programjának kialakítására. Szakértők szerint azonban nem kizárt, hogy a politikusnő távozása része a Vona Gábor pártelnök által megkezdett átszervezéseknek és személycseréknek.

Saját közösségi oldalán jelentette be szerda este Dúró Dóra, hogy lemond a Jobbik frakcióvezető-helyettesi posztjáról, mert a jövőben a párt értelmiségi holdudvarának bővítésére szeretne koncentrálni.

„Ez a terület olyan mértékű új feladatokat és új kihívásokat állít elém, hogy szükség volt arra, hogy átcsoportosítsuk a munkámat, a munkaerőmet, az erőforrásaimat.” – nyilatkozta Dúró.

A 888.hu szerint viszont elképzelhető, hogy a politikusnő férje, Novák Előd sorsára jut majd, és nem önszántából, hanem a pártelnök utasítására mondott le. Vona Gábor a májusi tisztújító kongresszuson szorított ki Novák Elődöt a pártból azzal, hogy nem engedte indulni az alelnöki posztért.

„Ennek a döntésnek semmi köze nincsen a Novák Előddel történtekhez.” – mondta a politikusnő.
Dúró Dóra tehát cáfolja, hogy összefüggés lenne a lemondása és férje távozása között. Az viszont tény, hogy mióta Vona Gábor elrendelte az új, néppártosodó irányvonalat, egymást érik a személycserék a párt és a frakció alkalmazotti és szakértői köreiben is.

Az alkotmányjogász szerint ez azonban nem sok jóra vezet.

„Azon pártok, akik alapembereiktől megszabadulnak, azok nem élik meg a második vagy a harmadik ciklust, hanem darabjaira hullanak szét, erre több példa is volt az elmúlt időszakban.” – közölte ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

Azt, hogy ki lesz az új frakcióvezető-helyettes, egyelőre nem tudni, de Dúró Dóra szerint a képviselőcsoportban többen is alkalmasak arra, hogy pótolják személyét a vezetésben.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
A kötelező kvótát szavazta meg az EP
Az Európai Parlament is kitöltötte a Nemzeti Konzultációs kérdőívet, és egyértelműen a Soros-tervet támogató...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal