október
24.
Salamon
EUR: 308.03
USD: 260.95
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Külföld

Terror Isztambulban: szilveszterezőket mészárolt le
2017. január 1. 19:10


Borzalmas terrortámadással kezdődött 2017, 39 ember meghalt, amikor egy fegyveres terrorista lőni kezdett a szilveszterező tömegre egy zsúfolt diszkóban Isztambulban, a Boszporusz európai partján, sikerült elmenekülnie. Sokan a tengerbe ugrottak, amikor elkezdődött a mészárlás. A klub őrzését nemrég megerősítették, de ez sem volt elég.


A Boszporusz partján levő népszerű klubhoz 1.30 kor nagy valószínűséggel, taxival érkezett meg a terrorista, aki furcsa ruhát viselt, sokan először úgy látták, Mikulás jelmezt visel.


A támadó a klub előtt állókat lelőve behatolt a szórakozóhelyre és egy Kalasnyikovval kegyetlen mészárlásba kezdett. Sokan azért élték túl a támadást, mert a Boszporuszba ugráltak a merénylő elől.


"Az ablak közelében álltunk, amikor a férjem azt mondta hasaljak a földre. Ő rám feküdt. Ekkor lövések dördültek, három ember is lőtt. Ezután elájultam. Mikor magamhoz tértem halottak hevertek rajtam. Körülöttem sokan sírtak és mindent beborított a puskapor szaga – mondta egy szemtanú, akinek férjét három helyen is meglőtték."


A kegyetlen mészárlás hangjait a klubtól távolabbi épületekben is hallani lehetett.
Egyelőre nem tudni, hogy egy támadó volt vagy többen követték el a merényletet. Bár a felvételeken egyetlen fegyveres látható, aki elmenekült a helyszínről, rengeteg rendőr keresi.


„Teljes erőnkkel azon vagyunk, hogy megtaláljuk a terroristát. Ha isten is úgy akarja rövid időn belül el is fogjuk kapni – mondta Suleyman Soylu, Törökország belügyminisztere.


A halálos áldozatok közül egyelőre 21 embert azonosítottak. A török belügyminisztérium tájékoztatása szerint 16 külföldi van a halottak között.
A Reina klubban közel 800-an szórakoztak szilveszter este. A szórakozóhely Facebook oldalát elsötétítették. A rendőrség jelenleg is az épületet vizsgálja, attól félnek, hogy a terrorista bombát is elrejtett a klubban. A merényletet egyelőre egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkkülföld isztambul terror

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
A migrációs kérdés döntött
A 31 éves Sebastian Kurz lehet a világ legfiatalabb kormányfője, mivel a konzervatív Osztrák Néppárt győzött a...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal