november
25.
Katalin
EUR: 312.05
USD: 262.91
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Krimi

Kést szorított a kismama hasához
2016. december 10. 19:05


"Kivágja a gyerekét a hasából, ha nem adja oda a pénzét" - úgy tudjuk, így rabolt ki egy fiatal terhes nőt egy férfi Budapesten, egy zuglói lépcsőházban. Közben a késsel a nő hasánál hadonászott, a kabátját meg is vágta. A férfi most házi őrizetbe került, vissza abba a lépcsőházba, ahol a terhes kismama is lakik. Az ügyészség előzetesbe helyezné, de a bíró máshogy döntött.

"Ideadod, ami nálad van, vagy kivágom a gyereket a hasadból" - úgy tudjuk, ezekkel a szavakkal fenyegette meg a nőt, közben kést szorított a hasához, a ruháját ki is vágta.

A megrettent nő táskájából kivette a pénztárcát és elmenekült. A rendőrök a kamerafelvételek alapján tudták, hogy a támadót még a házban kell keresni.

„A társasházban a sértett pénztárcája megtalálásra került, ezért a helyszínre szolgálati kutyát kértünk, akinek a segítségével az elkövetőt sikerült felkutatni, elfogni és előállítani.” – nyilatkozta Orosz János, körzeti megbízott.

A rendőrnek jutott az eszébe, hogy az egyik felsőbb emeleten lakik egy férfi, akivel már volt dolguk. A gyanú beigazolódott, a rendőrkutya az ő ajtajához vezette a őket. Az ügyészség előzetesbe helyezte volna a gyanúsítottat, de a bíróság házi őrizetet rendelt el.

„Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen, mert álláspontunk szerint az előzetes letartóztatás, mint legsúlyosabb kényszerintézkedés, szükséges és indokolt.” – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője telefonon nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, a bíró megalapozottnak találta a gyanúsítást, de elegendőnek ítélte a házi őrizetet.

„A gyanúsított büntetlen, más eljárás alatt nem áll, maximálisan együttműködött a rendőrökkel, rendezett magas jövedelemmel és egyetemi végzettséggel rendelkezik. Ilyen feltételek mellett a gyanúsítottat szükségtelenül és aránytalanul súlyos lett volna előzetes letartóztatásba helyezni.” – mondta Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A megtámadott kismama és a gyanúsított így most is egy lépcsőházban lakik, de a férfi lábán nyomkövető van, nem jöhet ki a lakásból. A bíróság másodfokon a jövő héten dönt jogerősen a férfi előzeteséről.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld krimi

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal