orbán viktor

Orbán Viktor: A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy az akciónapok miatt a harmadik oltást felvevők száma rohamosan nőni fog. 

2021. december 03. 09:31

VAKCINA

Azt is elmondta, hogy a kormány mindenkit meg fog keresni a harmadik oltás ügyében – nem személyesen ugyan, hanem a digitalizáció segítségével.

Akinek lejárt a védettségi igazolványa, vagy jelentősen csökkent már az oltása hatékonysága, külön fogják értesíteni. Szerinte sokan még nincsenek tisztában azzal sem, hogy egy idő után az oltások hatékonysága csökken. Szintén megemlítette, hogy az akciónapokon az elmúlt két hétben eddig 1 millió oltást adtak be, ezért az emberek biztonsága jelentősen nőtt. 

 

Orbán Viktor kiemelte, hogy figyelembe kell venni, hogy a szülőknek a gyerek a legfontosabb, és ezt a pedagógusoknak el kell fogadnia. Ennek tekintetében kérte arra a pedagógusokat, hogy mindenképpen vegyék fel az oltást.

Hozzátette, hogy a szülők részéről jogos elvárás, hogy a pedagógusok beoltassák magukat, mert a gyerekek egészségével ez közvetlen összefüggésben áll. A tanárok között pedig még mindig sokan vannak, akik nem oltották be magukat, sőt, olyanok is vannak, akik inkább elvesztik a munkájukat, minthogy felvegyék az oltást.

OMIKRON

Az omikron variánsról azt mondta, hogy az ijedtség nagyobb volt az első pár napban, mint maga a veszély. Hozzátette, hogy kevés információ van még a mutánsról, és a tudósok sem adtak még ki róla egységes nyilatkozatokat, nem tudják, milyen tünetei vannak, vagy milyen gyorsan fertőz. Ennek ellenére jobb óvatosnak lenni. 

GYERMEKVÉDELMI NÉPSZAVAZÁS

A népszavazás egyszer már bevált, hiszen a bevándorlás ügyében Brüsszel "szinte legyűrt bennünket", de a voksolással pozícióinkat megerősítettük. Az akkori népszavazásnak köszönhetően sem kötelező kvótát nem vezettek be, sem migránsbetelepítés nem történt azóta - mutatott rá.
"Újra ezt kell tennünk gyerekeink jövője érdekében" - emelte ki, megjegyezve, egyáltalán nem érdekli, mit mondanak Brüsszelben a gyermekvédelmi törvényről, s azt sem szeretné, ha a Velencei Bizottság beleszólna abba, a magyarok hogyan neveljék gyerekeiket.
"Saját eszünk után kell menni" - jelentette ki, hozzátéve: "van Nyugat-Európában egy őrület (...) egy hullám, egész egyszerűen nem tartja tiszteletben a szülőknek azt a jogát, hogy a gyermekek emberré nevelése, ideértve a szexuális nevelés kérdését is, a szülők a kizárólagos joga".
Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány egyedül nem tudja megvédeni az érdekeit, csak "ha a magyarok újra felsorakoznak mögötte".

Úgy vélte: az emberek politikai figyelmét leköti a járvánnyal és az energiaválsággal való küzdelem, de emögött zajlik egy másik, "a hosszabb távú jövőnkről szóló elkeseredett küzdelem a gyermekeink lelkéért, gondolkodásmódjáért, vagyis a jövőért".
Kiemelte: Brüsszel a gyermekvédelmi törvény ügyében zsarolja Magyarországot az uniós pénzekkel, de ezt a vitát meg fogjuk nyerni, a pénzek ide fognak érkezni, addig is a költségvetés megelőlegezi őket, tehát a gazdaság fejlődésében törés nem lesz.


Ez szerinte egy "idegjáték is", a másik oldal fenyeget, túlerőben van, de - folytatta - "ha mi magyarok kitartunk, akkor épp úgy, mint a bevándorlásban, a gyerekeink nevelésének az ügyében is győzni fogunk".
Megjegyezte: ha nem lenne ez az ügy fontos, akkor Brüsszel "nem csinálna ekkora balhét belőle".

Orbán Viktor azt mondta, Brüsszel azért akar beavatkozni a jövő évi Magyarországi választásokba, hogy a bevándorlás, energiaáremelés vagy éppen a gyermekek nevelése ügyében akadálytalanul tudja érvényesíteni a szándékait. Brüsszelben olyan kormányt akarnak Magyarországon, amely csak annyit mond, hogy "jawohl" - mondta.

REZSICSÖKKENTÉS

Az energiaárak kérdésére áttérve megerősítette: a kormány úgy döntött, hogy 33 ezer kisvállalkozónak és az önkormányzatoknak is lehetőséget ad, hogy belépjenek egy kedvezőbb árkategóriájú díjszabásba. Azt, hogy ebbe Budapest és Hódmezővásárhely is belépne, úgy kommentálta: "amikor egy önkormányzatról gondolkodunk, sosem a vezetőkre kell csak gondolni, hanem az ott élő emberekre. Szerintem a budapestieknek is, meg a hódmezővásárhelyieknek is az a jó, ha az emberek kevesebbet fizetnek az áramért, meg a gázért. (...) Örülünk, ha segíthetünk".
Kitért arra is: az ebből fakadó költségeket elsősorban a nagy nemzetközi cégeknek kell lenyelnie, de a Magyar Villamos Műveknek is kell majd veszteséget elkönyvelnie.
A kormány és az ellenzék vitáját az energiaárakról a kormányfő úgy összegezte: a kormányoldal azt akarja, hogy az emberek kevesebbet fizessenek az áramért, a gázért és a benzinért, a baloldal meg azt, hogy többet.

MTI

Tömegeket vonzott a tengerpartra egy több tonnás óriás tetem
Több száz ember lepte el a tengerpartot, miközben nagy erőkkel dolgoztak az illetékesek a tetem elszállításán.
A falak és a föld is csupa vér volt - brutális látvány fogadott egy biztonsági őrt Somogy megyében
Sokkoló fotók érkeztek a pár napja történt vérengzésről.
Valóságos borzalom fogadta a rendőröket egy csepeli háznál
Elszörnyedtünk a videón láttán. Csak erős idegzetűeknek!
Végleg betelt nála a pohár, kikelt magából G.w.M
A zenészt megviselték az elmúlt pár nap történései.
Kizárták Bangóné Borbély Ildikót az MSZP-ből
Diplomabotránya miatt kizárta az MSZP a volt országgyűlési képviselőt.
19 évesen repülte körbe a Földet
19 évesen repülte körbe a Földet egy fiatal lány, Zara Rutherford, ezzel pedig ő lett a világon a legfiatalabb nő, a...
Turisták rekedtek a romvárosban
Több száz turista rekedt Machu Picchu romvárosában, azután, hogy sárlavina pusztított a vidéken. Az elmúlt napok hev...
Hármas ikrek születtek Gyöngyösön
Teljesen egészségesek és jól vannak a hármas ikrek, akik Gyöngyösön születtek január 22-én. Édesanyjuk elmondta, hog...
Napokon belül tetőzik a járvány
Napokon belül tetőzhet az ötödik járványhullám. Egy hét múlva már kevesebb koronavírus fertőzöttel számolnak a szake...
Templomban gyújtogatott, börtönbe mehet
Motorolajjal és alkohollal gyújtotta fel a gödöllői templomot egy 28 éves férfi. A rongálást ráadásul a gyújtogatás ...