Deutsch Tamás: háborúpárti együttműködés jött létre a baloldalivá vált Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok között

Háborúpárti együttműködés jött létre a baloldalivá vált Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok között - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP-választások utáni fejleményekről szólva a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A politikus a műsorban arról beszélt, hogy hatalmi manipuláció zajlik az európai politikában, ami megváltoztatja az európai polgárok választáson kinyilvánított akaratát.

Emlékeztetett arra, az Európai Parlamentben a június 9-i választás után több mint 20 százalékkal nőtt a szuverenista, jobboldali, konzervatív képviselők száma.

"Egyértelmű, hogy a jobboldali, szuverenista, nemzeti elkötelezettségű, hazafias pártok lettek összességében győztesei az EP-választásnak" - tette hozzá.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: az EP-ben olyan politikai-hatalmi együttműködés jött létre, amely nem azt a célt szolgálja, hogy a parlamentben a tisztségek elosztása tükrözze a választópolgárok akaratát, politikai nézeteit, hanem azt, hogy a "leszerepelt, az elmúlt öt évben az EU-t minden korábbinál súlyosabb válságba sodró, brüsszeli bürokrácia minden eszközzel meg tudja tartani a hatalmát".

Kiemelte, hogy ezzel az európai választópolgárok tízmillióinak akaratát változtatják meg. A választók nem baloldali, hanem jobboldali többségre, nem globalista, hanem szuverenista erőkre, nem háború-, hanem békepárti európai képviselőkre adták le a szavazatukat.

Ez az együttműködés átírja a választások eredményét - mondta Deutsch Tamás.

Arra a felvetésre, hogy ha ez a koalíció létrejön, akkor a választás a "választók leváltásával" végződött, úgy vélekedett, hogy évtizedek óta ez az európai fősodorhoz tartozó baloldali, balliberális erők gyakorlata.

Úgy gondolják, a választópolgár akaratnyilvánítása csak egy eszköz; azok után, hogy "ellopják" a jobboldalra, a szuverenista erőkre, a békepárti politikára szavazó emberek bizalmát, átviszik a globalista baloldalra, az illegális migrációt pártolók oldalára. 

Ami az európai politikában folyik, az a demokrácia alapintézményei elleni hadüzenet - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök újrajelölésével kapcsolatban azt mondta, az Európai Néppártnak, a szocialistáknak és a liberálisoknak szűk többségük van, ezért nem venne mérget arra, hogy meglesz von der Leyen megválasztásához a kellő számú szavazat.

Deutsch Tamás beszélt arról, hogy a magyar belpolitikában "cicaharc" alakult ki Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc, a Tisza Párt és a DK között, ugyanakkor az európai politikában szoros koalíciós együttműködés van közöttük. A Tisza Párt az Európai Néppártban, a DK megmaradt két képviselője az európai szocialistáknál politizál, és a két frakció között "testvéri együttműködés" van.

Fotó: Deutsch Tamás hivatalos Facebook-oldala

Az EP-képviselő kifejtette: az európai bürokrácia működése a 2019-ben tapasztalt gondokat az EU minden területén súlyos válsággá növelte. A háború kérdésére a szankciókkal elhibázott választ adott, amellyel "lábon lőtte" az európai gazdaságot, elszabadult a háborús infláció, nőttek az energiaárak, és a Covid-járvánnyal kapcsolatban is elhibázott döntéseket hoztak.

Ma úgy tűnik, hogy az európai politikában a hatalom megtartásánál nincsen fontosabb, bármennyire is érintett az újrajelölt Ursula von der Leyen az EU történetének egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében - jegyezte meg.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, a néppárt, a szocialisták és a liberálisok együttműködése háborúpárti. A választók az EP-választáson azt akarták, hogy az európai politika békepárti politikává váljon, és ezt felülírja ez a háborúpárti koalíció - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, mennyire lesznek együttműködőek a tagállamok Magyarország július 1-jén kezdődő soros EU-elnökségének idején, azt válaszolta, kettősség fogja jellemezni az előttünk álló hat hónapot.

Úgy fogalmazott, egyrészt várható "nagyon hangos vonyítás, lármázás politikai, ideológiai okokból Magyarországot gyalázó megnyilatkozásokkal", és ennek lehet, hogy az egyik kitüntetett helye az Európai Parlament lesz.

Ugyanakkor a dolgok érdemét tekintve a magyar elnökségnek 26 tagállam által konszenzusosan támogatott programja van, amely a 2011-es első magyar elnökség programjához hasonlóan jól előkészített és magas színvonalú - tette hozzá.

"Partnereink várakozása az, hogy nem egyszerűen csak jól menedzseltek lesznek az ügyek, hanem sok lényeges kérdésben lendületet adó, új kezdeményezések is megfogalmazódhatnak, amelyek rövid távon az EU működését érintő válságok megoldására adhatnak lehetőséget" - mondta.

Ezek közül Deutsch Tamás hármat emelt ki. Elsőként a versenyképességi paktumot, amelynek megalkotására törekszik a magyar soros elnökség. Úgy véli, e téren az európai gazdaság a világ nagy gazdasági térségeivel összevetve súlyosan leszakadt.

Radikális fordulat, felzárkózás kell, mert enélkül európai munkahelyek százezrei szűnhetnek meg, az európai gazdaság teljesítménye még inkább vékonyodik, ami negatívan érinti a polgárok mindennapi életminőségét.

A másodikként említette, hogy demográfiai fordulatra van szükség Európában. "Nem lehet az unió tagállamai csökkenő népességének kérdésére az egyetlen lehetséges válasz az, hogy azt az EU-n kívülről érkező, döntően illegális bevándorlókkal akarják pótolni" - mondta az EP-képviselő.

A harmadik - folytatta -, hogy Európában jó gyakorlatok vannak az illegális migráció megfékezésére, és alkalmazni kell ezeket. Ide tartozik mindaz, amit Magyarország az illegális migráció megállítására egy évtizede tesz, és ezt nem támadni kell Brüsszelből, hanem elterjeszteni - jelentette ki Deutsch Tamás.

Forrás: MTI

2024. június 30. 09:33
Elfogtak egy budapesti gyilkost, évek óta keresték
Évek óta keresték gyilkosság miatt, most találták meg a rendőrök azt a 62 éves férfit, aki 2021 novemberében halálra...
Telefonért gyilkolt egy 12 éves lány, felvette a kamera a szörnyűséget
Úgy helyezte az élettelen testet, mintha semmi sem történt volna.
Vagyonért árulja csodajárgányát L.L. Junior, semmi sem hiányzik belőle
Bőrülés, kis kijelző, nagyképernyős tévé és hatalmas hangszórók szolgálják az utasok kényelmét.
14 éves fiú ölt Csernelyben
Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiata...
Ledobta a bikinibombát Zimány Linda, alig takarja valami napbarnított idomait
A szexi modell a francia riviérán sütkérezik.
Kelet felé halad a hidegfront felhőzete
időjárás-jelentés, 2024. július 24., szerda, dél
Rálőttek az olimpia egyik magyar kommunikációs vezetőjére Franciaországban
A szomszédok hívták a rendőrséget, akik azonnal elfogták a férfit.
Több helyen számíthatunk zivatarokra
időjárás-jelentés, 2024. július 24., szerda, reggel
Fotók és tragikus hír is érkezett a kenderesi balesetről
Az autó sofőrje nem élte túl a frontális ütközést.
Többször is szúrt egy borult elméjű motoros, majd tisztára nyalta a kést
Mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.