október
22.
Előd
EUR: 308.03
USD: 260.95
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Bajnok a tűzhely mellett: Így él most Csollány Szilveszter
2017. január 17. 19:57


Háztartásbeliként találta meg a boldogságát a magyar olimpiai, világ és Európa bajnok tornász, Csollány Szilveszter. Izlandra ment, majd Svájcba, mindkét helyen edzőként dolgozott, de aztán jobbnak látta, ha nem teszi kockára családja békéjét a hosszú távollétekkel, így ma inkább Sopronban, házimunkával támogatja őket, az ő álmaikat.

Több mint egy éve már főleg Csollány Szilveszter gondoskodik a meleg ételről esténként, ahogy ő végzi a házimunkák nagyrészét is. Az elmúlt évek az olimpiai bajnok tornász számára azonban nem voltak ennyire nyugalmasak. Családjával először Izlandon majd családja nélkül Svájcban próbált szerencsét mint tornászedző. Ugyan szakmailag fejlődést hozott számára ez az időszak, családi élete megsínylette, ezért úgy döntöttek, itthon keresik meg a boldogulás lehetőségeit.

„Hogyha most ezt nem tudjuk megoldani kint bizonyos okok miatt, akkor szerintem tök fölösleges, akkor szerintem azon kell elkezdeni gondolkozni, hogy az ember itthon próbálja megtalálni a boldogságát. Én úgy gondolom, hogy nekünk alapjában nincsen semmi gondunk, mert a család boldog.” – nyilatkozta Csollány Szilveszter.

Szilveszter a 2000-es Sydney olimpián nyert aranyérmet fantasztikus teljesítményével, majd a világbajnoki cím megszerzése után visszavonult a versenysporttól. A sikerek után azonban nehezen találta a helyét. Anyagi nehézségek miatt egy rövid ideig pultosként is dolgozott Budapesten, majd Izlandon talált vissza szenvedélyéhez, a tornához, ahol elismert edző lett. A sikerek ellenére Szilveszter családja nehezen viselte a külföldi életet, ezért hazaköltöztek.

„Izlandon a feleségem megtapasztalta, mi az a honvágy és tulajdonképpen ő volt az, aki nem akart külföldön élni, külföldön lenni egyáltalán. Nagyon hiányzott neki a család és a barátok.” – mesélte az olimpiai bajnok.

Az izlandi kaland után, az olimpiai bajnok már egyedül vágott neki egy svájci edzői munkának, de hiába szerették meg ott is tanítványai, nem bírta a hosszú távolléteket családjától, ezért végleg hazaköltözött. Ennek másfél éve már. Azóta viszi a háztartást és hetente kétszer egy közeli osztrák városban tart tornaedzéseket, miután Sopronban nem tudott sikeresen együttműködni a tornaklubbal. Az egykori fényes eredményeire emlékeztető kupák a családi házban egyelőre még nem találták meg méltó helyüket, egy kicsit talán úgy, ahogy Szilveszter sem itthon. Az egykori bajnok azt tervezi, hogy egyre több időt szentel majd az edzősködésnek, de a házimunkát, akkor sem fogja elhanyagolni.

„Nem az a vágyam persze, hogy hosszútávon én ezt csináljam, nem azért mert nem szeretem. Én úgy gondolom, hogyha találnék esetleg délelőttre valamilyen elfoglaltságot, nem hiszem, hogy attól függetlenül én feladnám ezt a segítséget, mert látom azt, hogy mennyire jó a családnak és hogy mennyire nyugalom van.” – mondta az egykori tornász.

Csollány Szilveszter tornász edzői tehetsége egyelőre tehát nincs kiaknázva itthon, de úgy tűnik, ezt egyedül a hazai tornász élet bánhatja.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld CsollánySzilveszter olimpiai bajnok

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Kizuhant egy kislány az ablakból
Jó estét kívánunk! Egy két éves kislány zuhant ki egy társasház harmadik emeletéről Hajmáskéren. A helyiek...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal