szeptember
25.
Eufrozina, Kende
EUR: 309.84
USD: 258.42
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Vizsgálat Klapka György zálogházában
2017. január 10. 19:25


Még nincs egy hete, hogy meghalt Klapka György, máris bankfelügyeleti ellenőrzést tartottak az üzletember Vámház kőrúti zálogházában. A Blikk értesülései szerint a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi ágazatot felügyelő szerve tartott ellenőrzést. A család még nem döntött arról, hogy ki lesz a zálogházat üzemeltető társaság új elnöke.

Klapka közel kétmilliárdos vagyont halmozott fel, ami a zálogházból, ingatlanokból, aranyból, ékszerekből, festményekből és antik tárgyakból áll, azért indult a vizsgálat, mert Klapka György volt a zálogházat üzemeltető társaság elnöke.

„Ha az igazgatóság elnöki posztja nincs betöltve, ezt a társaság felelőssége, hogy pótolja, tehát egy új igazgatósági elnököt válasszanak. Mivel vezető állású személyről van szó, egy pénzügyi tevékenységet végző társaságnál, ezt a Magyar Nemzeti Banknak engedélyeznie kell.” – nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

Az üzletember unokája, Klapka Alma szerint még nem döntött a család arról, hogy mi lesz a zálogház sorsa.

„Fogalmam sincs, hogy mi lesz a zálogházzal. Fogalmam sincs, hogy ki fog ott dolgozni” – mondta Klapka Alma.

A zálogház nyitva van. Klapka legkisebb gyermeke Sandy épp az édesapja végrendeletével kapcsolatos dolgokat intézte, amikor kerestük, így semmit nem tudott mondani arról, mi lesz az üzlet sorsa. A Blikknek azt mondta, hogy mivel még nem volt meg a hagyatéki tárgyalás, így nem tudja, hogy mi lesz az üzlettel. Klapka özvegye korábban azt mondta, biztos abban, hogy a férje a végrendeletében mindenről gondoskodott.

„Mindig előrelátó volt igen. Mindent előre, mindig lefixált.” – nyilatkozta Klapka György felesége.

Az MNB felügyeleti szóvivője szerint Klapka halála nem gátolja a zálogház napi működését. A társaság ugyanis a tragédia ellenére is köteles eleget tenni a szerződéseinek és kiszolgálni az ügyfeleit.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld klapka györgy zálogház vizsgálat

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
A tudósok elítélik a homeopátiát
Egymásnak estek a homeopátia ellenzői és követői. Az európai tudományos akadémiák testülete úgy határozott, hogy...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal