szeptember
19.
Vilhelmina
EUR: 309.53
USD: 259.26
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

13 ezer nyugdíjas ajándéka a postán
2017. január 9. 19:47


Még mindig tízezrek nem vették át az Erzsébet-utalványaikat, a posta 10 napig őrzi meg a küldeményeket, utána visszaküldi a nyugdíjfolyósítóhoz. A Demokratikus Koalíció szerint ők előre szóltak, hogy kézbesítési problémák lesznek, a Fidesz-KDNP viszont úgy véli, Gyurcsány Ferencék pártja még ennyit sem adott a nyugdíjasoknak.

Boltban, étteremben és piacon is elkölthették a nyugdíjasok a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat, a legtöbben már karácsony előtt megkapták. Összesen 2,6 millió küldeményt kézbesítettek. Van, aki azonban még nem kapta meg.

A Magyar Posta legfrissebb adatai szerint nagyjából 13 ezer nyugdíjas utalványa van még az úgynevezett letéti postákon. Ezeket még 10 napig lehet átvenni. Egyes postákon erre külön ablakokat is nyitottak. Ha ezeket nem veszik át, akkor a postának vissza kell küldenie ezeket a feladóhoz, vagyis a nyugdíjfolyósítóhoz. Eddig nagyjából 26 ezer küldeményt küldtek vissza.

„Ezek azok a küldemények, amelyeket valamilyen okból kifolyólag nem tudtunk kézbesíteni. Vagy a címezett elköltözött, vagy nem volt pontos a címzés, vagy meghalt a címzett, vagy az ügyfél nem kereste, és nem vette át a küldeményt.” – nyilatkozta Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta szóvivője.

A Demokratikus Koalíció szerint az időseknek készpénzt kellett volna kapniuk.

„Nem örülünk, hogy ezt kell mondanunk, de a Demokratikus Koalíció szólt előre. A 10 ezer forint a legtöbb idősnek karácsony előtt lett volna a legtöbb segítség.” – közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

A Fidesz és a KDNP is úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencék semmit sem adtak a nyugdíjasoknak.

„Ők még egyszer mondom, semmit sem adtak, sem Erzsébet-utalványt, sem kiszámítható megélhetést, és nyugdíjat sem adtak a nyugdíjasoknak, csak elvettek tőlük.” – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.

Akihez sem boríték, sem értesítés nem érkezett, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kérheti az ismételt kézbesítést február végéig.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Bálázógép nyomta agyon a férfit
Maga alá gyűrt egy bálázógép egy 40 éves férfit Beszterecen, Szabolcsban. Épp egy traktorral vontatta a berendezést,...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal