november
23.
Kelemen, Klementina
EUR: 313.36
USD: 266.53
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Megrázó vallomás a busztragédiáról
2016. december 23. 19:02


Horrorisztikus látvány fogadott bennünket - ezt mondta az az orvos, és az a speciális mentő, akik elsők között értek oda a szombati M3-ason történt buszbalesethez. A debreceni egyetem szemész orvosa 30-40 sérültet látott el, köztük azt az édesanyát is, akinek a kisfia meghalt a balesetben. A speciális mentő pedig az autókat nézte át, hogy köztük van-e olyan sérült, akit el kell látni, vagy ki kell szabadítani. Exkluzív interjút adtak a Tényeknek.

A szombat éjjeli balesetben egy turistabusz borult az oldalára, az M3-as autópályán Mezőkövesd és Mezőkeresztes között. A szörnyű balesetben hárman azonnal, ketten pedig később kórházban haltak meg.

„Horrorisztikus látvány fogadott bennünket.” – nyilatkozta Hegedűs Gábor, a debreceni egyetem különleges mentőcsapatának a tagja.

Barátjával, egy szemész orvossal Budapestről utaztak haza Debrecenbe. Nem sokkal előttük történt a szörnyű buszbaleset. Szirénával áthajtottak a feltorlódott kocsisoron, és jelezték, hogy tudnának segíteni.

A baleset kárhely parancsnoka a speciális mentőt azzal bízta meg, hogy az összetört autókat nézze át, ő azonnal felhívta egyik orvos barátját.

„Folyamatosan mondtam neki, hogy mit látok, mit csináljak, az autókban voltak bent berekedve emberek, de senki nem volt, úgy mondom életveszélyben.” – mesélte Hegedűs Gábor.

A debreceni egyetem szemészorvosát pedig azonnal a mentőkhöz küldték, hogy a sérülteken segítsen.

„Sajnos én láttam el többek között azt a hölgyet, aki elvesztette kisgyermekét, én láttam elsőnek azt a hölgyet, aki később a miskolci kórházban életét vesztette.” – emlékezett vissza Kolozsvári Bence, szemész, aki 30-40 embert látott el, köztük súlyos sérülteket is.

„Volt olyan sérülés is, akinek olyan súlyos vérzése volt, hogy nyomókötést kellett felhelyezni rá, mert az úr a karjával próbálta védeni a feleségét.” – mondta Kolozsvári Bence. A szemész orvos azt mondta, soha nem felejti el ezt a tragédiát.

Az viselte meg a legjobban, mikor a kisfiát elvesztő anyát látta el.

„Hölgyem nyugodjon meg, biztos nem lehet baja a gyerekének. Ha baja lenne, akkor itt lenne valamelyik mentőben, és én nem láttam sehol gyermeket, és hazaérkeztem, és mondtam a páromnak, hogy vajon mi van a gyerekével, mert tényleg nem tudom, annyira sok minden volt, hogy nem volt idő megkérdezni. És csak másnap reggel Gábortól tudtam meg, hogy pont ő volt az, akit elvesztettünk.” – csuklott el Kolozsvári Bence hangja.

„Többször beszéltünk másnap Bencével, és azt gondolom, hogy mind a kettőnket nagyon megviselt” – jelentette ki Hegedűs Gábor.

A két férfi azt mondta, hogy majdnem egy héttel a tragédia után is, minden nap eszükbe jut a baleset, és persze ha hasonló esettel találkoznának, ugyan úgy segítenének.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld buszbaleset

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
A Jobbik megmutatta igazi arcát
A Jobbik képviselői következmények nélkül tehetnek antiszemita megjegyzéseket, és ez megmutatja a Jobbik valódi...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal