július
25.
Kristóf, Jakab
EUR: 313.66
USD: 284.4
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Megbüntették a Mikulást a szülőnek álcázott adóellenőrök
2015. december 6. 18:08

Megbüntették a Mikulást a szülőnek álcázott adóellenőrök

Kihívták egy házhoz, hogy lepje meg a gyerekeket, majd mivel a műsor után a Mikulás nem adott számlát, az ellenőrök felfedték magukat és megbírságolták. Akár kétszázezer forint is lehet a Mikulás büntetése.

A Mikulás egy budapesti családot látogatott meg, miután felhívták, hogy szeretnék, ha meglepné a gyerekeket. Az is elmondták neki, hogy hogyan viselkedtek a gyerekek az elmúlt évben. Felvette a piros ruháját és elment a lakásra. A Tényeknek azt mondta: bementek, nevettek, énekeltek, boldogok voltak, még közös fotó is készült. Aztán amikor elértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, de visszahívták a lakásba, azt mondták neki: a konyhában még szívesen mutatnának valamit. Ez a valami pedig a NAV igazolványuk volt.

Mivel a Mikulás nem adott a műsor után számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Hogy mennyit kell fizetnie, azt még nem tudja, de akár 200 ezer forint is lehet a bírság. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer tudja ezt csinálni, nem gondolta volna, hogy ebből baj lehet.

Szerződni kell a Mikulásokkal

Megkerestünk egy céget, ahol lehet kérni, hogy a Mikulás meglepjen családokat vagy elmenjen rendezvényekre. Azt mondták: ahhoz, hogy mindent szabályosan csináljanak, szerződést kell kötniuk minden Mikulással és minden látogatás után számlát kell adniuk.

Ön szerint jól tette a NAV, hogy megbüntette a Mikulást?

Igen
Nem

A decemberi razzia része

Megkerestük az adóhatóságot is, ők e-mailben válaszoltak, amelyben azt írták, hogy a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozhatnak, viszont az általánosságban igaz, hogy a bírság kiszabásakor minden körülményt figyelembe vesznek és ha indokolt, akár el is tekinthetnek tőle. Azt is írták még, hogy decemberben ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, így aztán a szaloncukor árusoktól a síkölcsönzőkig mindenkit.

Videó: interjú a Mikulással, akit megbüntetett a NAVKommentek

Mások ezeket is megnézték


belföld mikulás adóellenőr budapest

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Részegen verte agyon élettársát
Saját mentős fia vitte félholtra vert édesanyját kórházba Devecserből. Az 50 éves ápolónő, aki az ajkai kórházban...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökségFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal