november
27.
Virgil
EUR: 361.16
USD: 303.39
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Belföld

Hatvan taxis demonstrál a belvárosban
2016. január 19. 17:30

Hatvan taxis demonstrál a belvárosban

Mintegy hatvan autóval - többel, mint reggel - demonstrálnak Budapesten, a belvárosban a taxisok. Az Uber szolgáltatás betiltását akarják elérni. Szerdáig maradhatnak.

. A tüntetés ellenére viszonylag jól lehet közlekedni a környéken, kedd délután sem volt torlódás.A taxisok a Tényeknek azt mondták: azért akarnak szerdáig maradni, mert megvárják a kormány döntését. Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn bejelentette, hogy a kormány szerdán tárgyal a taxisok ügyéről.

Órákra megbénította a belváros közlekedését a budapesti taxisok sztrájkja hétfő kora reggeltől. Azért szervezték a forgalomlassító demonstrációt, hogy az Ubert, a közösségi taxiszolgáltatást tiltsák be. Emiatt ugyanis egyre kevesebb a munkájuk. A főpolgámesterhez is eljuttattak egy petíciót, de még utána is folytatták az akciójukat.

Összefoglaló: tüntetnek a taxisok Budapesten (frissítve)
Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok hajnal óta Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében. A taxisok az Uber alkalmazás ellen tüntetnek. A forgalmat rendőrök irányítják, nagyon nehéz a belvárosban közlekedni.

A Mokka vendége volt Luzsicza Attila magántaxis, aki részt vett a hétfői tüntetésen, és Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke. Azt mondták, hogy hétfőn mindenhol fogadták őket, de ennek ellenére semmit nem tudtak elérni. Folytatják a demonstrációt.

Taxisok a Mokkában: ugyanazok a szabályok vonatkozzanak az Uberre is
A Mokka vendége volt Luzsicza Attila magántaxis, aki részt vett a hétfői tüntetésen, és Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke. Azt mondták, hogy hétfőn mindenhol fogadták őket, de ennek ellenére semmit nem tudtak elérni. Folytatják a demonstrációt.

Nem sokkal dél előtt közös sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a taxisok képviselete és a Fuvarozók Szövetsége. A sajtótájékoztató helyszínéről a Tények Délben tudósítója jelentkezett. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Országos Taxis Szövetség elnöke azt szeretné, ha a szabályok az Uberre is ugyanúgy vonatkoznának, mint a taxisokra. A demonstráló taxisok képviselői is jelen voltak a sajtótájékoztatón, azt mondták, hogy még egyeztetnek, de a miniszterelnökséghez akarnak majd vonulni, ahol Lázár Jánossal tárgyalnának.

Pankucsi Zoltán: az Uber-sofőrök továbbra is fokozott ellenőrzésre számíthatnak

A szankciók is szigorodhatnak, ha nem javul jogszabálykövetési hajlandóságuk - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.


A tárca adózással és a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatos sajtótájékoztatóján Pankucsi Zoltán kérdésre elmondta: mivel az adóhatósági ellenőrzések kockázatkezelésen alapulnak, és az eddigi tapasztalatok szerint az Uber-sofőröknél gyakorlatilag 100 százalékos a "bukási arány", kijelenthető, hogy kockázatos adózókról van szó, ezért a Nemzeti Adó-és Vámhivatal külön utasítás nélkül is folytatja az ellenőrzéseket ebben a körben.

A jelenlegi szankció 1 millió forint is lehet attól függően, hogy magánszemélyről vagy cégről van szó - ismertette. A helyettes államtitkár szerint Magyarországon minden, megosztáson alapuló internetes szolgáltató képes adókötelezettségét teljesíteni. Nincs olyan specialitás ebben a tevékenységben, amit a magyar adójogszabályok ne tudnának kezelni - tette hozzá. Példaként elmondta: az Uber-sofőrök többnyire főállásban is dolgoznak, a kisadózók tételes adóját, a katát pedig pont erre találták ki. Ez az egyik legegyszerűbb adónem, rendkívül olcsó, ha valaki főállás mellett Uber-sofőr, havi 25 ezer forintot kell befizetnie - fejtette ki. Mint fogalmazott, annyit várnak el az Uber-sofőröktől, hogy a számukra előírt minimális adókötelezettséget teljesítsék.
Mások ezeket is megnézték


Budapest belföld taxis tüntetés uber

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Orbán: működtetni kell az oktatást!
Azért kell küzdeni, hogy ne zárjanak be az iskolák és az óvodák, ezt Orbán Viktor mondta az Operatív Törzs reggeli ülése után.

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal