augusztus
21.
Sámuel, Hajna
EUR: 324.96
USD: 293.15
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Vona megbocsát Nyakónak
2017. január 19. 19:08


Ha kiderülne róla, hogy zsidó származású, lemondana az elnöki tisztről, mert a pártelnöknek keresztény embernek kell lennie. Ezt Vona Gábor a Jobbik elnöke mondta a Kossuth rádióban. Szerinte ez nem antiszemita kijelentés. Ugyanakkor a radikális párt alelnöke, Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere megélhetési zsidónak nevezte Köves Slomó rabbit.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Kossuth Rádió 180 perc műsorában kijelentette: ők a migrációval mindig szemben álltak. Ugyan ennek ellent mond, hogy a Jobbik nem szavazta meg kormány kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos alaptörvény-módosítását.

A radikális párt elnöke reagált azokra a sajtóhírekre, melyek szerint támogatná a mecsetek építését. Vona azt mondta az újságok félreértelmezték a szavait, amikor azt állították, hogy engedélyezné a mecsetépítést.

„Az, hogy valaki mecseteket akar építeni, vagy nem tiltaná a vallásgyakorlást, az szerintem két különböző dolog. Én azt gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Mondjon nekem egy olyan pártelnököt, aki tiltaná a mecsetépítéseket.” – jelentette ki Vona Gábor.

A pártelnök kérdésre válaszolva azt mondta: ha kiderülne róla, hogy zsidó származású, lemondana a Jobbik elnöki tisztjéről.

„Én azt gondolom, hogyha én mondjuk egy zsidó származású ember lennék, akkor nagy örömmel lennék a Jobbiknak a tagja, hiszen van rengeteg zsidó tagja, de talán a párt elnöke, ha ez egy konzervatív párt az alapítónyilatkozat szerint, akkor az legyen egy keresztény ember.” – közölte Vona Gábor.

Vona Gábor szerint ez nem antiszemita kijelentés. A párt alelnöke Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere megélhetési zsidónak nevezte Köves Slomó rabbit. Toroczkai a 888.hu az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjével készült interjúját kommentálta így.

Vona Gábor és Nyakó István MSZP-szóvivő a Kossuth rádió stúdiójában találkoztak, ahol a szocialista politikus elnézést kért korábbi sértő kijelentéséért.
Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika jobbik vona gábor

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal