március
26.
Emánuel
EUR: 316.85
USD: 279.88
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Külföld

Terrortámadás Berlinben, 12 halott
2016. december 20. 19:14


Fékezés nélkül hajtott a vásári tömegbe egy kamion Berlinben. A mellékutcából érkező jármű közel 100 métert haladt az emberek között, mielőtt megállt. 12-en haltak meg, nagyjából ötvenen megsérültek. A kamion sofőrje elmenekült a helyszínről. Ezután a rendőrség elfogott egy pakisztáni férfit, róla azonban később azt mondták, nagy valószínűséggel nem ő vezette a járművet A valódi elkövető tehát még szabadlábon lehet és fegyvere is van.

Egy pillanat alatt vált tragédia színhelyévé a berlini karácsonyi vásár, amikor egy acélgerendákkal megpakolt kamion fékezés nélkül behajtott a vásárlók közé.

"Épp az utcán forralt boroztunk a barátnőmmel, amikor betört ide a kamion. Tőlem 3 méterre húzott el az autó, majd robogott tovább. Ha egy kicsivel arrébb állunk, már nem élnénk. – mondta egy szemtanú.

A Budapester utca mellett fekvő híres berlini karácsonyi vásár egyik közeli mellékutcájából érkezett a kamion, majd fékezés nélkül áthajtott az embereken, több standot pedig megsemmisített. A tragédiában eddig 12 -en haltak meg és közel 50-en megsebesültek, köztük egy magyar sérültet is könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

"Egyszerűen áthajtott az embereken. Abban a pillanatban azt hittem én is meg fogok halni. Majd láttam, hogy a kamion vezetője elszalad és lövések dördülnek. Ezután már megérkezett a rendőrség is – mesélte egy másik szemtanú"

A kamion közel 100 méter tett meg a vásárban, a sofőr elmenekült. A rendőrök később elfogtak egy férfit, de később azt mondták, hogy nem biztos, hogy ő a kamionos támadó. A kamion anyósülésén egy halottat találtak. A rendőrség szerint ő lehetett az eredeti sofőr, akit már a terrorista ölt meg, hogy megszerezze a kamionját. "Mindenképpen növelni fogjuk a rendőrök számát Berlinben.

A tragédia után pedig arra kértük a karácsonyi vásárok üzemeltetőit, hogy függesszék fel az ünnepi piacok nyitvatartását. A berlini Alexanderplatznál ezt már meg is tették a szervezők – mondta Andreas Geisel, berlini belügyi szenátor. A támadás másnapján elvontatták az összetört kamiont a térről. A kiürített piacon mindenütt összetört standok, díszítő elemek maradványai látszanak. Később a nap folyamán már visszatértek az emberek is. Mécseseket gyújtanak és virágokat helyeznek el az áldozatok emlékére.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkkülföld terrortámadás berlin

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Újjáépítik az iraki iskolákat
Irakban öt iskolát segít újjáépíteni az Ökumenikus Segélyszervezet, illetve a Hungary Helps Program. Ezzel nagyjából...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal