július
24.
Kinga, Kincső
EUR: 325.74
USD: 291.28
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

A miniszterelnök nem korrupt! Ajándékba kapott százmilliókat…
2016. január 26. 11:34

A miniszterelnök nem korrupt! Ajándékba kapott százmilliókat…
FORRÁS: wikipédia/Firdaus Latif

Csekély 681 millió dollárról van szó, mely egyszerre csak megjelent Malajzia miniszterelnökének magánszámláján.

Honnan jött a pénz és vajon miért kapott ilyen szép összeget Nadzsib Razak kormányfő?- tudakolta a sajtó és az ellenzék. A főügyész vizsgálatot is indított, ám hamarosan leváltotta őt a miniszterelnök. A nemrég kinevezett új főügyész aztán sietett kijelenteni: a miniszterelnök nem korrupt! A vizsgálatnak vége!

De akkor mégis miért kapott ekkora pénzt Malajzia miniszterelnöke Szaúd-Arábia királyi családjától? A sajtó szerint arról volt szó, hogy a csőd szélére került egy pénzügyi befektető cég, melynek a tanácsadó testületét Razak miniszterelnök vezette. Az 1 Malaysia Development Berhad bukását mindenki biztosra vette, de a miniszterelnök a nagy szponzorhoz, Szaúd-Arábia királyi családjához fordult. Postafordultával meg is jött a 681 millió dollár a miniszterelnök magánszámlájára.

Ajándékról van szó!

- hangsúlyozta ezzel kapcsolatban a főügyész. Aki sietve hozzátette: a nagylelkű ajándékot a miniszterelnök nem is használta fel. Nagy részét visszautalta Szaúd-Arábia királyi családjának. 620 millió dollár így nem is került felhasználásra Malajziában.

A délkelet-ázsiai országban a függetlenség kikiáltása óta a muzulmán malájok egységpártja van hatalmon. A muzulmán malájok alkotják az ország többségét és hála az egységpártnak, számos előnyt élveznek a nemzeti és vallási kisebbségekkel szemben. A muzulmán malájok egységpártja mindig számíthatott Szaúd-Arábia nagylelkű támogatására. A sajtó és az ellenzék ilyenkor korrupcióról beszélt, ám a hatalom mindenkit sietett megnyugtatni: csupán magánadományokról van szó, melyek célja az igaz hit terjesztése. Ebben pedig nemigen illő kételkedni Malajziában, ahol a hatalom bírálói gyakran találják magukat börtönben, ahova az egységpárthoz hű bírák készségesen beutalják őket.




Mások ezeket is megnézték


politika Malajzia miniszterelnök bankszámla korrupció szaúdi királyi család Kuala Lumpur

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.





További hírek
„A határvédelem ma a legfontosabb”
A migrációs problémát a gyökerénél kell kezelni, erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt a testület szerdai ülésén. A politikus szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt hozni Európába. Kiemelte, hogy amióta szigorúbb a határvédelem, azóta kevesebben is fulladnak a tengerekbe.





MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engine



Friss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal