április
25.
Márk
EUR: 320.77
USD: 285.13
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Többet kerestünk, de többet is adóztunk
2015. szeptember 16. 15:11


Tavaly 7,6 százalékkal, 9430 milliárd forintra nőtt a magánszemélyek jövedelme 2013-hoz képest. A személyi jövedelemadó (szja) bevallások adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese ismertette szerdán.


Varga Árpád elmondta, hogy 2014-ben 3 millió 928 ezren rendelkeztek munkaviszonyból származó bérjövedelemmel. Ez a jövedelem havi szinten átlagosan 184 ezer forint volt. Tízezer forinttal több, mint egy évvel korábban.


Több a bejelentett dolgozó


Az elnökhelyettes arról is beszélt, hogy tavaly 4,575 millió magánszemély bevallását dolgozta fel a NAV. Nyolcvanezerrel többen vallottak be jövedelmet, mint korábban. A növekedés nem a közmunkásokkal van összefüggésben, hanem a cégek vettek fel több embert.


A bevallók negyede vett igénybe családi adókedvezményt


Átlagosan kicsit több, mint egymillió forint összegben. Így a járulékkedvezményeket is beleszámítva 233 milliárd forint maradt a családoknál.


Ezért jobb Budapesten dolgozni, mint Szabolcsban


Az átlagos havi jövedelmek országos szinten 5,8 százalékkal emelkedtek. A legmagasabb átlagjövedelem - 241 ezer forint - Budapesten volt. A legalacsonyabb - 140 839 Ft - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A legtöbbet kereső magánszemély 1,12 milliárd forintot vihetett haza. Tavaly ez 2,237 milliárd forinttal több volt, de azt nem lehet tudni, hogy ugyanaz-e a két személy.
Sokan megfeledkeztek a civilekről


Az szja 1+1 százalékáról a 4,12 millió jogosultból csak a fele nyilatkozott, így a 25 milliárdos keretösszegből csak 13 milliárdot osztanak szét a kedvezményezettek között.
 
Mások ezeket is megnézték


belföld adózás nav szja pénzgyek

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Zsúfolásig megteltek a templomok
Zsúfolásig megteltek a templomok Húsvét vasárnapján, a kereszténység legnagyobb ünnepét, Jézus feltámadását...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal