szeptember
25.
Eufrozina, Kende
EUR: 309.84
USD: 258.42
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Sport

Úszóelnökség: lezárult jelölés
2016. december 27. 19:51


Három jelölt indul az úszóelnöki posztért, lezárult a jelölés. Az eddigi elnök, Gyárfás Tamás lemondása miatt kell új elnököt választani, ő egyébként, bár a legtöbb jelölést kapta, nem indul a választáson. A legesélyesebbnek tartott Bienerth Gusztáv azt mondta, ha megválasztják, a legfőbb célja az lesz, hogy a magyar úszás továbbra is a világ élvonalában maradjon.


Bienerth Gusztáv, Hornyák Viktor, Tóth István. Közülük kerül ki a Magyar Úszó Szövetség új elnöke. Lezárult ugyanis a Szövetség elnöki posztjára kiírt jelöltállítási időszak. Azért kell új elnököt választani, mert Gyárfás Tamás november végén lemondott. Most mégis a legtöbb jelölést ő kapta.


„November 30-án még a világbajnokságra utazás előtt jeleztem, hogy lemondok saját döntésem alapján, tehát ráhatás nélkül és nem változott a véleményem." – mondta Gyárfás Tamás.


A jelölteknek az alapszabályi és a törvényi feltételeknek kellett megfelelniük. Továbbá a jelölteknek el is kellett fogadni a jelölést. Gyárfás Tamás ezt nem tette meg, vagyis biztosan nem lesz elnök.


„A fennmaradó három személyre szintén érkezett érvényes jelölés. El is fogadták a jelölést, tehát ők megfelelnek az összes feltételnek, ami alapján a listára felkerülhettek." – nyilatkozta Ugrin Tamás, a jelölbizottság tagja.


A legesélyesebb jelölt Bienerth Gusztáv, aki a turizmusért felelős kormánybiztos és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke. Terveiről beszélt a Tényeknek.


"Maradjon a világ úszósportjának az élvonalában a magyar úszás. Fantasztikus világbajnokságot rendezzünk. Jól tudja a szakma levezényelni a világbajnokság után a generációváltást és, hogy fölkészüljünk a 2020-as tokiói olimpiai játékokra." – jelentette ki Bienerth Gusztáv.


A kormánybiztos egy hete az Origónak azt mondta, ha ő lesz az elnök, akkor Gyárfás Tamásnak már nem jut szerep a szövetségben. Az eddigi elnök azt mondja, ez neki rosszul esett.


„Az azért bánt, hogy Bienerth Gusztáv úr, az egyik jelölt közölte, hogy a továbbiakban nekem nincs helyem a magyar úszósportban. Ez a 23 év, most már januárban 24. év azért azt hittem, hogy többre jogosít, de tévedtem." – közölte Gyárfás.


Bienerth Gusztáv tapasztalata szerint általában a korábbi vezetők az új korszakban már távolabb kerülnek a szervezettől.
„Én abból a közegből jövök, ahol természetes, hogyha az egyes számú felelős vezető távozik egy szervezet éléről, akkor egy ideig szinte mesterségesen távol tartja magát annak a szervezetnek az ügyeiről." – hangsúlyozta Bienerth.

Hornyák Viktor is elnökjelölt, akinek korábban már volt vitája a szövetség vezetésével. Kerestük őt is, de egyelőre nem nyilatkozott.


Jelölt még a szentendrei úszó klubelnök Tóth István is, aki a Blikknek azt mondta: "Tisztában vagyok az előzetes erőviszonyokkal. Az a lényeg, hogy pozitív változások legyenek a magyar úszósportban".


A Blikk azt írja, hogy Gyárfás Tamás a háttérben azon dolgozik, hogy ne Bienerth Gusztáv legyen az elnök, és hogy egyik jelölt se kapjon 50% + 1 szavazatot a választáson, mert akkor új közgyűlést kell összehívni. A Magyar Úszószövetség a tisztújító rendkívüli közgyűlését január 8-án tartja.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld sport úszás Gyárfás Tamás

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal