szeptember
22.
Móric
EUR: 308.42
USD: 256.87
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Ellenzékiek is támogatnák Ádert
2017. január 8. 15:55


Az ellenzék támogatói körében is népszerű Áder János. A Nézőpont Intézet által most közzétett friss kutatás szerint a Jobbik támogatóinak több mint fele, a baloldali szavazók pedig 45 százaléka örülne, ha ismét ő lenne a köztársasági elnök. A kutatásból az is kiderül, a kormánypártok támogatottsága továbbra is elsöprő.

Áder János 2012 májusában tette le köztársasági elnöki esküjét. Az államfő megbízatása májusban lejár, de valószínűleg a következő ciklusban is marad a poszton - és nem csak azért, mert a köztársasági elnököt az Országgyűlés választja, ahol a kormánypártoknak közel 2/3-os többségük van.

„A mindenkori köztársasági elnöknek az a legfontosabb feladata, hogy megtestesítse a nemzet egységét, tehát pártszimpátiától függetlenül minden magyar embert képviseljen. Ezt Áder János az előző ciklusában megfelelően teljesítette.” – nyilatkozta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője.

Az intézet által végzett kutatás eredménye is igazolja, nemcsak a kormánypárti szavazók nagy része, hanem az ellenzéki pártok támogatóinak fele is örülne Áder Jánosnak.

Az intézet a politikai pártok támogatottságát is mérte. Eszerint a kormánypártokkal szimpatizálók aránya még mindig magas, 33% a teljes felnőtt népesség körében. A Jobbikra 13, az MSZP-re 9, a DK-ra 4, az LMP-re pedig 3% százalék szavazna. Az Együtt, a Liberálisok, valamint a Kétfarkú Kutya párt 1-1 százaléknyi szavazóra számíthat.

Az elemző szerint 2017 egyik kulcskérdése az lesz, hogy az ellenzéki pártok közül a Jobbik meg tudja-e őrizni vezető szerepét.

„A Jobbik esetében azt látjuk, hogy az egy évvel ezelőtti támogatottsághoz képest jelentősen veszített a táborából, jelenleg már az MSZP és a Jobbik közötti támogatottsági különbség igen kicsi.” – jelentette ki Deák Dániel.

Az Intézet 1000 embert kérdezett meg a kutatáshoz december 13. és 16. között.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika áder jános

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal