november
23.
Kelemen, Klementina
EUR: 313.36
USD: 266.53
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Vita Botka jelöléséről
2016. december 23. 19:54


Szembe megy az MSZP azzal, amit eddig képviselt, amikor Botka Lászlót nevezte meg baloldali miniszterelnök-jelöltnek, ezt mondja Gyurcsány Ferenc pártja, a DK. Azért, mert szerintük korábban arról volt szó, előválasztás lesz. Botka viszont a mostani baloldali politikáról azt mondta, ehhez ő nem adja a nevét, feltételekkel vállalja a jelöltséget. A Fidesz szerint a baloldali miniszterelnökjelölt-casting a tanácstalanság jele.

„Azt mondják, hogy én nem akarok vállalni szerepet. A francokat nem. Ezekkel a feltétlekkel. De amit most csinálnak, ahhoz én nem adom a nevemet.” – mondta egy korábbi interjúban Botka.

3 feltétellel vállalná a baloldali miniszterelnök-jelöltséget Botka László. Szeged szocialista polgármestere a 168 órának azt mondta: közös ellenzéki listát akar, azt szeretné, ha az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson, és szerinte megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról is. Botka László indulását az MSZP is támogatja, Molnár Gyula pártelnök már fel is kérte, hogy tárgyaljanak a menetrendről a következő elnökségi ülésen.

„Én azt gondolom, hogy a Magyar Szocialista Párton belül nincs más, nincs más olyan személy, akivel kapcsolatosan nekünk foglalkozni kellene, akivel kapcsolatosan nekünk egyeztetéseket kellene folytatni.” – nyilatkozta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke. A DK szerint azonban az MSZP szembe megy azzal, amit eddig javasolt.

„Korábban miniszterelnök-jelöltről, listákról is jelöltekről is előválasztáson szerettek volna dönteni. Ez a mostani esetleges jelölés ez ellentétben áll azzal, amit eddig a Magyar Szocialista Párt képviselt. Ezért a DK megvárja, míg az MSZP hivatalos álláspontja kialakul ebben a kérdésben.” – közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

A jó ideje tartó baloldali miniszterelnök-jelölt casting a teljes tanácstalanság jele - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádiónak.

„Én azt látom, hogy Botka polgármester úr jelölése még a baloldalon sem egyértelmű. Jelentős mértékben gyengült az ő szerepe, pozíciója azzal, hogy hátralépett az országos politikából. Még ugye a választmányi pozícióját sem tudta megtartani” – közölte Kósa Lajos, hozzátette azt is: egy teljes ellenzéki összefogás, azaz a baloldal, az LMP és a Jobbik együttműködése katasztrófát jelentene az országnak. Ha ugyanis ezek a pártok alapvető kérdésekben sem értenek egyet, az országot sem tudnák vezetni.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Az EP megszavazta a kötelező kvótát
Az Európai Parlament is kitöltötte a Nemzeti Konzultációs kérdőívet, és egyértelműen a Soros-tervet támogató...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal