április
22.
Csilla, Noémi
EUR: 310.49
USD: 252.12
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Nő a családi adókedvezmény
2016. december 19. 19:40


Ötezer forinttal nő a kétgyerekes családok adókedvezménye jövőre, ezt a családügyekért felelős államtitkár jelentette be. Az emelésnek köszönhetően havonta 30 ezer forintot takaríthatnak meg a családok. Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő szerint: a jelenlegi kormány politikája éles ellentéte a baloldalénak, mert míg utóbbi elvette, addig a Fidesz-KDNP visszaadta és emeli a családok adókedvezményét. Az intézkedés mintegy 350 ezer családot érint. Január elsejétől a kedvezmény havi 30 ezer forint lesz.

„Ez annyit jelent, hogy 30 ezer forintot tudnak hónapról hónapra megtakarítani a jövedelmükből, 30 ezer forintot tudnak a gyermeknevelésre fordítani. Ennyi az a nettó összeg, ami megtakarításként jelentkezik a kétgyermekes családoknál.” – jelentette ki Novák Katalin, családügyekért felelős államtitkár.

A kormány 2015-ben döntött arról, hogy 2019-ig a duplájára emelik a két gyereket nevelők családi adókedvezményét, vagyis a korábbi húszezerről, negyvenezer forintra. Az államtitkár azt is elmondta, hogy még karácsony előtt folyósítják a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt és gyermeknevelési támogatást. Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő azt mondta: a szocialisták elvették, a jelenlegi kormány pedig visszaadta és emeli a családi adókedvezményt.

A politikus szerint a baloldal megszorításai 2002 és 2010 között leginkább a családokat sújtották. Eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, a három- vagy többgyermekesekét pedig csökkentették. A kereszténydemokrata képviselő szerint a szocialisták most is így gondolkodnak. A jövő évi adótörvények megszavazásakor sem támogatták a családi adókedvezmény emelését.

„A baloldal kezdettől fogva támadja a családi adórendszert, ha rajtuk múlna, eltörölnék azt, ahogy a -kormányzásuk alatt tették -, ami adóemelést és megszorítást jelentene” – nyilatkozta Hollik.

A politikus azt is mondta, a családi adókedvezménynek köszönhetően 2011 és 2016 között 1300 milliárd forint maradt a családoknál.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika adókedvezmény

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Megbénulhat Franciaország
Akár három hónapig is tarthat a francia vasutasok sztrájkja. Emannuel Macron intézkedései ellen tiltakoznak. Épp úgy,...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2018 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal