szeptember
22.
Móric
EUR: 308.42
USD: 256.87
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Orbán: Magyarország zárja határait
2016. december 16. 20:01


Magyarország zárja a határait, ugyanis minden a határok lezárásán áll vagy bukik - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi Európai Uniós csúcs utáni sajtótájékoztatón. A kormányfő szerint Brüsszel a felelős azért, hogy az elutasított menedékkérők szabadon mehetnek bárhová az Európai Unió területén belül. Csütörtökön késő estig tanácskoztak az Európai Unió tagállamainak vezetői Brüsszelben.

Az Európai Tanács ülése előtt a Visegrádi Négyek vezetői külön tanácskozást tartottak, ahol közös célokat fogalmaztak meg. Orbán Viktor azt mondta, a három legfontosabb céljuk: az EU külső határainak védelme, a korábban beengedett migránsok az unió határain kívülre telepítése és az EU határain kívül elhelyezkedő táborok létesítése, ahol őrizni lehet addig a migránsokat, amíg nem döntenek arról, be akarják-e őket fogadni.

„Ez az a triász, az a három pillér, amin a V4-ek álláspontja nyugszik. Természetesen figyelemmel vagyunk a humanitárius kérdésekre, a nemzetközi jogra, ezt önök mind pontosan tudhatják, a megoldás lényegét illetően minden azon áll vagy bukik, hogy akkor most zárjuk-e a határokat vagy nem. Jelzem, hogy Magyarország a balkáni irányból Európa belseje felé vezető utat zárja.” – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette, Görögország és Olaszország sem zárja a határát, pedig az olaszoknál drámai a helyzet. A kormányfő szerint a tanácskozáson arról is szó volt, hogy megváltoztatják annak a szabályozását, hogy az elutasított, de bíróságon jogorvoslatot kérő menedékkérőket őrizetben lehessen tartani, azonban ezt a javaslatot nem fogadták el.

„Egyelőre a bírói ítéletig szabadon mozoghatnak Magyarország területén a migránsok, de ezért a felelősség Brüsszelt terheli és azért is őket terheli a felelősség, ha innen nyugati irányba távoznak.” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette, arról sem született megállapodás, hogy a jövőben Ukrajna vízummentességet kapjon az Európai Uniótól, holott a magyar álláspont szerint ezzel komoly segítséget nyújthatnánk a háborúban álló országnak.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal