május
25.
Orbán
EUR: 318.8
USD: 271.8
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Németh Szilárd: ˝Vannak érinthetetlen emberek˝
2016. február 1. 7:36

Németh Szilárd: ˝Vannak érinthetetlen emberek˝

Igazságtalannak tartja a bírói döntést a MAL Zrt. és Hagyó Miklós perében a Fidesz. A kormánypárt szerint a magyar emberek joggal lehetnek felháborodva, amiért a vörösiszap katasztrófa miatt indult per anélkül zárult le, hogy megnevezték volna a felelősöket. És azért is, amiért Hagyó Miklós, volt szocialista politikus, a vádak ellenére mindössze két év felfüggesztettet kapott. Lehet, hogy emiatt módosítanának a jogszabályokon is. Az MSZP szerint a Fidesz alaptalanul vádaskodik. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Mokkában azt mondta: ők nem akarnak beleszólni az igazságszolgáltatásba, de az ˝nem járja˝, hogy ezeket az embereket senki nem vonja felelősségre.

Támogatjuk a függetlenséget, de az nem járja, hogy meghalt 10 ember, 300 ház tönkrement, elkészülnek a vádiratok, a bíró megállapítja, hogy igen, itt tényleg nagy probléma volt, de nem tudjuk ezeket az embereket felelősségre vonni – mondta a Fidesz alelnöke.

Hozzátette:

Nincs felelőssége annak a szocialista politikához köthető MAL vezérnek, aki a döntés után szépen kisétált

 Németh Szilárd azt mondta: vannak érinthetetlen emberek, és születhetnek olyan döntések, amelyek ezt az érinthetetlenséget biztosítják. Nem állítja, hogy most is erről volt szó, de sok embernek gyanús lehet ez a per. Az alelnök azt is mondta: mindezek ellenére ő tiszteletben tartja az igazságszolgáltatást, de az igazságszolgáltatás és a jogszolgáltatás nem mindig esik egybe. Az Igazságügyi bizottságban kezdeményeznek egy vitanapot, a frakcióülésen beszélik majd meg, hogy az hogyan álljon össze.Kommentek

Mások ezeket is megnézték


Budapest politika németh szilárd per hagyó miklós MAL Zrt ítélet bíróság fidesz vitanap

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Szétesőben az MSZP
"A szocialista párt legutóbb 1990-ben ért el ilyen gyászos eredményt. Az MSZP megalakulása óta a legsúlyosabb...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2018 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal