szeptember
23.
Tekla, Líviusz
EUR: 332.5
USD: 300.96
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Felbőszítette a francia szélsőjobb vezérét a terrorszakértő könyve
2015. december 18. 10:34

Felbőszítette a francia szélsőjobb vezérét a terrorszakértő könyve
FORRÁS: wikipédia

Az iszlamista terroristák és a szélsőjobb sokban hasonlítanak egymásra. Ezt állítja most megjelent könyvében Franciaország legelismertebb arab szakértője.

Gilles Kepel Terror címmel adott ki könyvet, mely kiváltotta Marine Le Pen asszony haragját. A Nemzeti Front vezére ugyancsak a szívére vette a szakértőnek azt az állítását, hogy a szélsőjobboldal világképe párhuzamba állítható a dzsihad terroristák nézeteivel. A legutóbbi választásokon jól szerepelt a szélsőjobb Franciaországban, hiszen a párizsi merényletek sok szavazó szemében igazolták az iszlámellenes propagandát.

Amikor januárban terroristák lemészárolták a Charlie Hebdo szerkesztőségének egy részét Párizsban, akkor az egész világon szolidaritási mozgalom alakult ki Je suis Charlie jelszóval. Marine Le Pen asszony akkor azt a jelszót adta ki: én vagyok Martel! Martel Károly volt az a hadvezér, aki megállította az iszlám előrenyomulását egy nagy csatában Poitiers mellett 731-ben. Most Marine Le Pen asszony egy fotó összeállítást küldött Gilles Kepelnek, melyben az Iszlám Állam rémes propaganda képei vannak különböző szörnyű kivégzésekről. Ez az Iszlám Állam!- üzente a Nemzeti Front vezére Franciaország legnevesebb arab szakértőjének.

Gilles Kepel szerint a tükör effektus érvényesül a dzsihad és a szélsőjobb között Franciaországban. A társadalmi válságra ugyanolyan utópikus válaszokat adnak és ugyanúgy összeesküvés-elméleteket gyártanak, melyeket az interneten terjesztenek. Ezért az iszlám fanatizmus erősödése szinte automatikusan vezet a Nemzeti Front erősödéséhez Franciaországban. Legutóbb a regionális választások első fordulójában a Nemzeti Front az első helyen végzett. A második fordulóban aztán a mérsékelt pártok felhívására többen mentek el szavazni, és ezzel megakadályozták azt, hogy a Nemzeti Front bármely régiót kormányozzon Franciaországban. Ennek ellenére Marine Le Pen asszony továbbra is esélyes elnökjelöltnek számít Franciaországban.
Mások ezeket is megnézték


Gilles Kepel Marine le Pen terrorizmus szélsőjobboldal párizs politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Berki újabb sokkoló videója Zuglóról
Újabb sokkoló videót tett közzé Berki Krisztián arról, hogy milyen állapotok uralkodnak Karácsony Gergely kerületében. A...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal