június
27.
László
EUR: 309.31
USD: 276.49
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Külföld

Magyar turista zuhant le a Tátrában
2017. január 10. 19:33


200 métert zuhant egy magyar turista Szlovákiában a Magas Tátrában. Egy turista csoporttal indult hegyet mászni, nyári cipőben, hegymászócsákány nélkül. A férfi a hegyoldalon gurult le, egy sűrű törpefenyős részre esett. A fák fogták meg, ez meg mentette meg az életét.

A lezuhant magyar férfi egy turistacsoporttal kirándult a hegyekben. A kő-pataki-tó irányából tartott a csoport Tarajka felé. A férfi megcsúszott és kétszáz méteren keresztül gurult le a hegyoldalon, majd a törpefenyők fogták meg. Szerencséje volt, meg is halhatott volna.

A mentésvezető szerint a csoport nem volt felkészülve a hegymászásra, de még a kirándulásra sem. Felszerelés hiányában pedig a veszélyes hegyoldal megmászása rendkívül kockázatos vállalkozás volt.

"A turistacsoport nyárias cipőkben és ruhákban mászott a hegyekben. A férfi megcsúszott, majd lezuhant, hegymászócsákány sem volt a kezében, pedig azon a részen kötelező, ahogy a túracipő is, anélkül nem lehet mászni. A mentőszolgálathoz a segélyhívás magyarul érkezett, volt ott egy magyar, aki segített tolmácsolni, így időben érkezett a segítség és sikeres volt a mentésünk." - mondta Martin Matúąek, mentésvezető.

A férfinek a válla és a lába sérült meg, sokkos állapotban vitték kórházba a hegyimentők. Nehezen tudták kiemelni a fák közül. A többi turistának nem esett baja. A lezuhant férfit úgy tudjuk, már kiengedték a kórházból.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkkülföld lezuhant magyar Tátra

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Szír falvakat telepítene Európába
Már nem elégszik meg az Európába érkező migránsokkal, egyszerre egész falvakat telepítene át Szíriából Európába...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal