november
25.
Katalin
EUR: 312.05
USD: 262.91
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Külföld

Összetört a gyilkos román orvos
2016. december 14. 19:42


Egyre zavarodottabb a gyilkossággal vádolt román orvos - ezt a férfi ügyvédje nyilatkozta a Tényeknek. A férfi állítólag csak arról hajlandó beszélni, hogy cellatársai bántalmazzák. Az ügyvéd szerint védencének elmeorvosi vizsgálatra van szüksége. Az előzetes tárgyalása hétfőn folytatódik, akkor azért fognak fellebbezni, hogy hazaengedjék a fogházból.

A román orvos augusztus végén lőtt le egy nyíregyházi családanyát, a gyilkosságot a gyerekek is végig nézték. Az orvos a nő férjét életveszélyesen megsebesítette. A gyanúsított Romániába menekült, hogy ott öngyilkos legyen, de a rendőröknek sikerült elfogniuk a férfit.

Ügyvédje szerint teljesen összeomlott, az előzetes tárgyaláson is hiába beszélt hozzá.

„Nem is fogja fel teljes mértékig, hogy miről van szó, hogy mit tárgyalunk, hogy ő rá milyen büntetést fognak kiszabni.” – nyilatkozta Lucian Negrutiu.

Az ügyvédje szerint a férfi még a gyerekeitől és az öccsétől is elfordult, kizárólag arról beszél, hogy mennyire rossz a kolozsvári fogházban a cellatársaival a viszonya.

„Bántalmazták fizikailag is, nem annyira, hogy sérülése is legyen, de megrángatják.” – mondta az ügyvéd.

Az ügyvéd szerint a férfi annyira zavarodott állapotban van, hogy már a skizofrénia jeleit mutatja, ezért azt akarja, hogy védencét egy elmeorvos is megvizsgálja. Ennek eredménye enyhítheti azt a büntetést, amit a román hatóságok tiltott fegyverviselés és fegyvercsempészet miatt szabnak ki, de ezelőtt még hétfőn azért fellebbeznek, hogy kiengedjék a fogházból és háziőrizetbe helyezzék a férfit.

Az ügyvéd szerint a férfit valószínűleg nem engedik ki a fogházból, így az ünnepek alatt is a börtönben lesz. Az elmeorvosi vizsgálatot várhatóan januárban fogják majd elvégezni a férfin. A magyar hatóságoknak pedig csak évekkel később adják majd ki, akkor állhat majd bíróság elé a gyilkosság miatt.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld külföld

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Veszélyes lehet az olcsó töltő
Álmában halt meg egy 14 éves vietnami lány, a telefonja okozta a halálát. Az ágya mellett töltötte, a törött...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal