október
22.
Előd
EUR: 308.03
USD: 260.95
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Külföld

Bagósok bosszúja: a dohányosok visszavágnak a vasútnak
2016. január 15. 12:17

Bagósok bosszúja: a dohányosok visszavágnak a vasútnak
FORRÁS: pixabay.com

Franciaországban már régóta tilos a dohányzás a vonatokon.

Nincs olyan kocsi egyetlen vasúti járaton sem, ahol szabad füstölni. Legalábbis az érvényes törvény szerint nincs. De a Párizstól 80 kilométerre lévő, 15 ezer lelkes kistelepülés, Chateu-Thierry ingázói nyíltan megszegik a törvényt. A reggel Párizsba tartó és késő délután onnan Chateau-Thierrybe közlekedő szerelvény utolsó kocsiját ugyanis elfoglalták a dohányosok. A Le Parisien című lap egyik munkatársa több napot töltött a törvénysértők között az elővárosi vonaton.

Hogyan működik a kocsifoglalás?

Mindig van egy ügyeletes őr, aki a szomszéd kocsiban figyeli, jön-e az ellenőr, aki mindig egyenruhát visel a vasúti szabályzat szerint. Az őr jelzésére mindenki eloltja a cigit, ezért senkit nem érhetnek tetten. A csikkeket egyébként az ablakon át kidobják, mert persze hamutartó nincs a kocsiban, ahol már mindenki mindenkit ismer, és remek baráti hangulat uralkodik. Mi történik, ha egy tájékozatlan kívül álló száll fel? Udvariasan a szomszédos kocsiba irányítják át, ha az illetőt zavarja a füst. Ha egy terhes kismama vagy kisgyerekes család száll fel, a dohányosok fegyelmezetten eloltják a cigit. A Le Parisien megkérdezte a francia vasutak vezérkarát, miért tűrik ezt a nyílt törvénysértést. Azt mondták csak akkor léphetnek, ha tetten érik a füstölőket, de erre egyelőre nem volt példa, vagyis beletörődnek a valójában törvénysértő állapotba. Kérdés, lesznek-e máshol is ilyen jól szervezett akciók a dohányzó részleg de facto visszaállítására?Kommentek

Mások ezeket is megnézték


Chateu-Thierry külföld dohányzás tilalom vasút Párizs

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Lángoló szállodából menekültek
Egy férfi meghalt és ketten megsérültek, amikor kigyulladt egy fából épült palotaszálló Mianmarban. Az ötcsillagos...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal