november
24.
Emma
EUR: 313.26
USD: 264.53
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Krimi

Megúszhatja a börtönt az érdi anya
2017. január 21. 19:04


Lehet, hogy nem kerül börtönbe az az érdi nő, aki egy éven át rejtegette halott csecsemőjét. Ugyanis ha a baba holtan született, a nő nem követett el bűncselekményt. Ha azonban élve született, gyilkosság lehet a vád. Egy szakértő szerint azonban ennyi idő után már nem lehet bebizonyítani, hogy élt-e a csecsemő a születés pillanatában.

A nő a gyanú szerint még 2015-ben szülte meg gyerekét, majd zacskókba csomagolva egy kutyaólba tette. A holttestet a nő élettársának az anyja találta meg a múlt héten. Szólt a fiának, hogy valami furcsa csomagot talált. Ezután hívták a rendőröket. Úgy tudjuk, a nő már a terhességét is titkolta és orvosnál sem járt.

A Blikk információi szerint a kegyetlen anya elfogása után nem tett részletes beismerő vallomást, ám azt nem tagadta, hogy ő szülte meg a csecsemőt. Az esetről nem beszél, így a szakértőkön múlik, hogy kiderítsék, mi történt - mondja az ügyvéd.

„Nyilvánvalóan mintákat vettek, amelyet igazságügyi szakértők fognak vizsgálni. Annak a megállapítása kapcsán lehet részletesen információt szerezni arról, hogy ez a csecsemő életben született-e vagy pedig sem.” – közölte Mile Adrienn.

Ha a baba élve jött a világra a nő bűncselekményt követett el - börtönbe megy. Ha holtan, az asszonyt nem büntetik meg. Egy független szakértő szerint azonban egy év múlva szinte lehetetlen megállapítani, hogy a baba élt-e a születés pillanatában.

„Ha meg akarjuk mondani azt, hogy hogy élve született-e a csecsemő, vagy nem, akkor tudjuk ezt bizonyossággal, hogyha néhány nap telt el. Néhány hétig még nagy valószínűséggel meg tudjuk mondani, de ezt követően már bizonyosan nem tudjuk megmondani, hogy élve született, vagy nem.” – mondta Szeles Géza, igazságügyi orvosszakértő.

Az asszonynak akkor is börtönbe kell mennie, ha a szakértők találnak olyan sérülést, ami bizonyíthatóan a baba halálát okozta. Ha nem fedeznek fel ilyet, a nőt nem büntetik meg.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld bűnügy krimi csecsemőgyilkosság

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal