szeptember
25.
Eufrozina, Kende
EUR: 309.84
USD: 258.42
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Ömlött a víz a gimnáziumban
2017. január 10. 19:18


Hömpölygött a víz a Városmajori Gimnázium folyosóján egy csőtörés miatt. Az egyik tűzoltáshoz szükséges cső tört el a plafonban, ami leszakította az állmennyezetet is. A gimnázium igazgatója nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, megijedtek, mikor meglátták, mi történt.  A gyerekek és a tanárok együtt merték a vizet az iskola aulájából.

„Gyakorlatilag zuhatagként szakadt le a mennyezetből, és hát a mennyezetnek az elemi azok pozdorja lapok, azok szétáztak, és ilyen darabokban szakadtak le, ez egy ilyen fél óra alatt.” – nyilatkozta Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója.

Az extrém hideg miatt az ebédlő bejárata fölött az egyik tűzoltócső megfagyott, és a fűtés feltekerése után eltört az egyik csatlakozó.

„Először csak csordogált, majd nagyobb sugárban folyt, és végül szétnyomta ez a nagynyomású víz az egész csőrendszert, nagymennyiségű, olyan több hektoliternyi víz az állmennyezetbe és az állmennyezetből az aulába folyt ki.” – mondta az igazgató.

A víz ömlött még a lépcsőn is.

„Próbáltuk az épületből az ittlevő gyerekek, tanárok, dolgozók segítségével, lapátokkal és takarítóeszközökkel kifelé terelni, ugyanis van itt egy fával borított központi aulánk. Hogyha abba befolyik a víz, az egy sok milliós kár, tehát az akár egy 6-8 millió forintos kár lehetett volna.” – mondta az igazgató.

A műszaki elhárításban a KLIK és az önkormányzat is segített az iskolának, így pár óra alatt helyre is tudták állítani az eltört csövet. A gyerekek és a tanárok pedig a vizet merték ki az aulából és a folyosóról.

Mivel hamar meg tudták fékezni a vizet, így a keddi tanítást a csőtörés nem befolyásolta. Azonban a lámpák, amik az álmennyezetben voltak most is a folyosói vitrinen vannak. Most az álmennyezet kiszáradását várják, utána derül csak ki, hogy mekkora a kár.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Szíven szúrta szerelmét, elítélték
Nem akarta, hogy másé legyen - ezért szíven szúrta volt élettársát egy szolnoki férfi. Mint kiderült, szakításuk...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal