szeptember
22.
Móric
EUR: 308.42
USD: 256.87
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Milliárdos földmutyi Tolnában - újabb részletek
2017. január 10. 18:49


Újabb részletek derültek ki a Tolnai megyei földmutyiról. Hétfőn a Tények beszámolt róla, hogy a helyi gazdák szerint Szekszárd környékén strómanokon keresztül vásárolják fel a földeket, amelyek utána báró Twickel Görgy érdekeltségébe kerülnek. A helyiek által csak zöld bárónak nevezett Twickel egyik legrégebbi üzlettársa dr. Hadházy Árpád, aki Hadházy Ákosnak, az LMP antikorrupciós szóvivőjének édesapja. A Tolna megyei árverési jegyzőkönyvekből kiderül: Hadházy Ákos anyja is többször licitált termőföldekre, melyeknek összértéke több mint 300 millió forint volt.

Nem volt elnéző az általa csak földrablásoknak nevezett ügyekben Hadházy Ákos 2015 novemberében. Akkor azt nyilatkozta: itt minden a lenyúlásról szól. Úgy tűnik azonban, hogy a Hadházy család sem akarta kivonni magát a földárverések lehetőségei alól.

A regisztrációs jegyzőkönyvek alapján Hadházy Ákos édesanyja, Dr. Hadházy Árpád Lajosné 2015 november végén és december elején a Földet a Gazdáknak program keretében három ingatlanra is licitált. Sárpilisen egy 51 hektáros szántóra, amelynek kikiáltási ára 98.950 000 forint volt, ugyanitt egy 84 hektár nagyságú szántóra, 177.050.000 forintos kikiáltási áron és Várdombon egy 15 hektár nagyságú területre, amelynek kikiáltási ára 27.650.000 forint volt.

A helyi gazdák szerint a földek egy részét strómanok vásárolják fel, akik mögött báró Twickel György áll.
Az előbb említett ingatlanokra földhasználati joga van az IPHYGÉNIA Kft-nek, amely von Twickel tulajdona. Hadházy Ákos korábban azt mondta, keveset tud édesapja munkáltatóinak ügyeiről.

Azt leszögezte, hogy akkor lenne köze a cikkben foglaltakhoz, ha ő is jutott volna földhöz. Állítása szerint édesapjának 6,5 hektár szőlője van, amit 1986 óta kis darabokban vásárolt és maga telepített. Ezzel szemben édesapja nevén 14 hektár föld van, ha ehhez hozzávesszük édesanyja 43 hektárját és Hadházy Ákos fél hektárját, akkor 63 hektárról beszélünk.

Németh Szilárd kérdésünkre elmondta: korrupciós vizsgálatot indítanak Hadházy Ákos ellen.

"Természetesen, tehát mindenütt ahol a korrupció gyanúja fellelhető, oda a kormánynak kötelessége lesújtani, nálunk ugye zéró tolerancia van ebben a kérdésben. Ennek egy nagyon komoly tanulsága van Hadházy képviselő társunk számára, hogy akinek vaj van a fején, az ne álljon ki a napra. Én nem tudom, ő hogy tud korrupciós vizsgálatot indítani, erre nincs semmilyen jogköre, ő kinevezte magát ilyen bajnoknak. Most kiderült egyébként, hogy nem ő fog vizsgálatot indítani, hanem ellene fogják indítani" – nyilatkozta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld tolna földmutyi Hadházy Ákos

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Halálkanyar a Ferihegyi úton
Kísértetiesen hasonló balesetek történtek a Ferihegyi úton. Augusztus elején egy taxisnő csapódott neki egy oszlopnak...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal