október
22.
Előd
EUR: 308.03
USD: 260.95
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Beismerte, majd tagadta a balesetet
2017. január 9. 19:32


Volt felesége juttathat börtönbe egy szegedi férfit. A nő korábbi tanúvallomásában azt állította, hogy ő vezette a kocsit, amikor elgázoltak egy úton átszaladó fiatal nőt. Az asszony később új vallomást tett. Ebben viszont már azt állítja, hogy nem ő, hanem a volt férje ült a volán mögött. A férfi szerint megcsalta a neje, és így akarja tönkre tenni az életét.

Tanúból gyanúsított lett a szegedi férfi. Azzal gyanúsítják, hogy részegen halálra gázolt egy nőt a szegedi víztoronynál 2015 júliusában. A nőt mentővel kórházba vitték, ám pár héttel később meghalt. A férfi állítja: nem ő hanem a felesége vezette az autót.

„A csattanás után megállt én kiugrottam a jobb oldali ajtón visszaszaladtam, s láttam, hogy a sérült a buszmegállónak a szélén, a sarkon fekszik. Megérkeztek a mentők, elkezdődött ott az ellátás.” – nyilatkozta Mankovits Ferenc.

A férfi és a felesége azóta már elvált. Az asszony új vallomást tett. Ebben viszont már azt állítja, nem ő, hanem a férfi vezette a kocsit. Ezt az ügyészség is megerősítette.

„A szegedi rendőrkapitányság először egy hölgyet hallgatott ki gyanúsítottként, aki előbb beismerte a bűncselekmény elkövetését, majd későbbi kihallgatás során közölte, hogy a bűncselekményt nem ő, hanem a volt férje követte el. A járási és nyomozóügyészség a most folyamatban lévő eljárásban a hölgyet bűnpártolás vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként, további három személy pedig hamis tanúzás bűntette miatt” – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi szerint így akar bosszút állni rajta a volt felesége, miután a nő állítása szerint megcsalta őt.

„A baleset után 8-9 hónappal lett ebből ez a fordulópont, amikor rám tett terhelő vallomást.” – mondta Mankovits Ferenc.

Megkerestük a férfi volt feleségét, de nem akart nyilatkozni. Ügyvédje szerint viszont nem bosszúból változtatta meg a vallomását.

„Nem bosszúból változtatta meg a vallomását. Viszont az ügy lezártát követően, ha ügyfelem ehhez hozzájárul, nagyon szívesen nyilatkozok a vallomás megváltoztatás körülményeire vonatkozóan.” – nyilatkozta Tenke Anna ügyvéd.

A férfit halálos közúti baleset okozásával gyanúsítják, de ittas vezetés, és hamis tanúzás miatt is felelnie kell. Ha nem talál tanukat, akik megerősítik igazát, akár négy év börtönt is kaphat.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Milliárdokat hoznak a futóversenyek
Több mint hárommilliárd forintot költöttek el Budapesten a futóversenyekre érkező külföldi vendégek és tizenöt...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal